Beogradski aerodrom – Do kraja godine blizu 6 miliona putnika

Sprema se još jedna rekordna godina za aerodrom u Beogradu

Generalni menadžer aerodroma Nikola Tesla, Saša Vlaisavljević izjavio je kako očekuje da će beogradski aerodrom do kraja godine uslužiti između 5,8 i 6 miliona putnika.

Osim toga u saopštenju aerodroma u Beogradu navodi se i da će aerodrom ostvariti rekordnu zaradu ove godine od preko 29 miliona evra.

Beogradski aerodrom je tokom prve polovine godine zabeležio veliki rast broja putnika: u periodu od januara do jula aerodrom je ugostio 3.134.106 putnika, što je rast od 6,5%, tj. više od 200.000 putnika u odnosu na isti period prošle godine. Zbog toga se očekuje da će lako biti nadmašen rekord iz 2017. godine od 5,3 miliona putnika.

Kao najuspešnije avio kompanije i ovog puta su se našle Air Serbia, Wizz Air, a potom i Montenegro Airlines, Lufthansa, Austrian Airlines, Turkish Airlines i Aeroflot.

Vlaisavljević je još jednom ponovio da bi 2019. godina mogla da bude još uspešnija jer su u planu novi letovi, među kojima se nalazi i nekoliko interkontinentalnih linija.

Aerodrom Nikola Tesla će ove jeseni biti predat na upravljanje kompaniji VINCI koja je odabrana da bude koncesionar aerodroma u Beogradu.

autor: Playtravel

29. avgust 2018.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

1 Komentar
  1. Let za...

    Petrus
     odgovori
    06/09/2018

    Interesuje me ima li let za Sidnej Australija i koliko kosta karta…

Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar