FlyDubai Low Cost Avio Kompanije

Ocena 3.9 / 5

* * * * *
 • SedišteDubai, UAE
 • Čekiranje putem internetaDa
 • IATAFZ
 • Predati prtljag1 x 30 kg
 • CallsignSKYDUBAI
 • Višak prtljagaod 7 EUR / kg
 • MotoGet Going
 • Airline AllianceN/A

FlyDubai je mlada aviokompanija. Nastala je na leto 2008. godine. Osnovana je od strane Vlade Emirata Dubaia uz pomoć stručnjaka kompanije Emirates.

FlyDubai je odmah naručio 50 Boeing aviona nove generacije 737-800, a kada je prvi stigao u Dubai, nova kompanija je počela da saobraća – prvo u regionu Bliskog Istoka, a kasnije se mreža linija ove kompanije velikom brzinom širila na severnu Afriku, Indiju, srednju Aziju, Rusiju i Balkan.

FlyDubai je aviokompanija koja se smatra lowcost kompanijom i koja tako i posluje.

Svojim putnicima naplaćuju samo osnovnu uslugu prevoza kroz avio kartu dok prtljag i posluženje tokom leta putnici plaćaju dodatno. FlyDubai veoma blisko sarađuje sa kompanijom Emirates i na mnogim linijama prevozi putnike kompanije Emirates koji preko Dubaija putuju dalje ka Aziji ili Australiji.

Imate poteškoća sa letom avio kompanije FlyDubai?

Unesite detalje Vašeg leta i odmah podnesite zahtev za finansijsku nadoknadu

 

Flydubai uskoro iz Sarajeva i Dubaija
Low cost avio kompanija Flydubai na Dubai međunarodni aerodrom
Avioni avio kompanije FlyDubai na aerodromu
FlyDubai
FlyDubai

Flydubai - Flota

Flota avio kompanije Flydubai se sastoji od samo jednog tipa aviona - Boeing 737-800.

Avioni komapnije Flydubai su u početku posedovali samo ekonomsku klasu, a krajem 2013. godine su uveli i biznis klasu koja ima 12 sedišta, dok ekonomska klasa raspolaže sa 162 sedišta.

Flydubai pruža usluge prevoza putnika u domaćem i međunarodnom saobraćaju sa sledećim avionima:

 1. Boeing 737-800 (58 letelica)

Još više informacija

Flydubai - Check In

Da li avio kompanija Flydubai ima online check-in?

Avio kompanija Flydubai ima mogućnost online čekiranja i može se izvršiti najranije 24 sata pre planiranog polaska, a najkasnije 4 sata pre polaska. Nakon online čekiranja je neophodno da odštampate svoju kartu za ulazak u avion, odnosno boarding pass.

Online čekiranje nije moguće izvršiti na svim letovima avio kompanije Flydubai, a ukoliko ova usluga nije dostupna za Vaš let, čekiranje možete uraditi besplatno na aerodromu.

Online check-in za letove avio kompanije Flydubai možete uraditi ovde.

Uštedite vreme na aerodromu u Dubaiju i čekirajte se pomoću jednog od self-service terminala koji se nalaze odmah na ulazu u aerodrom. Možete ih koristiti za sve letove sa polaskom iz Dubaia, osim za letove ka Džedi i Medini, najranije 24 sata pre planiranog polaska, a najkasnije 4 sata pre polaska.

Sve što Vam je potrebno je Vaša šifra rezervacije i biometrijski pasoš. Nakon čekiranja je neophodno da odštampate svoju kartu za ulazak u avion, odnosno boarding pass.

Da li ću morati dodatno da platim, ako želim check-in da uradim na aerodromu?

Ukoliko usluga online čekiranja nije dostupna za Vaš let, čekiranje možete uraditi besplatno na aerodromu. Šalteri se otvaraju 3 sata pre poletanja, a zatvaraju 60 minuta pre poletanja.

Ako putujete u biznis klasi, možete se čekirati na Flydubai Business Class šalterima.

Koliko mi je vremena potrebno za check-in na aerodromu?

Vaš prtljag morate predati na šalteru avio kompanije najkasnije 60 minuta pre planiranog leta. Ukoliko ste rezervisali pomoć pri ukrcavanju, na aerodromu morate biti najkasnije 2 sata pre planiranog polaska.

Još više informacija

Flydubai - Prtljag

Ručni prtljag

Ukoliko putujete u ekonomskoj klasi (LITE, VALUE ili FLEX), besplatno možete poneti sa sobom u avion jedan komad ručnog prtljaga koji ne sme imati više od 7 kg. Takođe, možete poneti jedan laptop ili manju torbu dimenzija 25 cm × 33 cm × 20 cm.

Ukupna težina Vašeg ručnog prtljaga ne sme preći 10 kg

Maksimalne dimenzije ručnog prtljaga su 56 cm x 45 cm x 25 cm.

Dimenzije i težina ručnog prtljaga se proveravaju prilikom čekiranja. Prekomeran ručni prtljag biće naplaćen kao predati prtljag po višoj aerodromskoj tarifi po kilogramu.

Ukoliko putujete u biznis klasi, možete poneti do dva komada ručnog prtljaga maksimalne težine do 14 kg.

Maksimalne dimenzije ručnog prtljaga su 56 cm x 45 cm x 25 cm.

Ukoliko putujete sa bebom, pored vašeg ručnog prtljaga možete poneti i jednu dodatnu torbu sa opremom za bebe. Ova torba mora biti manjih dimenzija od 56 cm x 45 cm x 25 cm i mora se staviti u ormarić iznad glave ili ispod sedišta.

Predati prtljag

Putnici u ekonomskoj LITE tarifi moraju da doplate za predati prtljag. 

Putnici u VALUE tarifi imaju pravo da ponesu 20 kg predatog prtljaga, a putnici u FLEX tarifi mogu da unesu 30 kg predatog prtljaga.

U slučaju da želite da ponesete više prtljaga, moći ćete da doplatite dodatnih 10 kg ili 20 kg ukoliko ima dovoljno prostora na letu. Plaćanje prtljaga se može izvriti na više načina – preko sajta, preko call centra, preko agencije koja Vam je izdala kartu i na aerodromu (gde je tarifa dosta viša).

Možete čekirati do 3 komada prtljaga, ali njihova ukupna težina ne sme biti viša od one koju ste uplatili.

Putnici u biznis klasi mogu čekirati do 3 komada prtljaga, ukupne težine do 40 kg.

Još više informacija

Flydubai - Bebe

Da li moram da kupim kartu za moju bebu?

Da, deca do 2 godine starosti mogu putovati na krilu odrasle osobe. Neophodno je da prilikom kupovine karte naglasite da želite da putujete sa bebom. Cena karte za bebu se kreće od 50 EUR.

Jedna odrasla osoba može putovati sa jednom bebom.

Da li moja beba ima pravo na prtljag?

Da, ukoliko putujete sa bebom možete poneti jedna dečija kolica i jedan komad ručnog prtljaga potpuno besplatno.

Šta ako moja beba napuni dve godine na putu?

Ukoliko Vaše dete napuni 2 godine na putu, za njega morate kupiti zasebnu kartu.

Još više informacija

Flydubai - Deca

Da li Flydubai pruža usluge pomoći tokom leta maloletnim licima bez pratnje?

Flydubai ne nudi ovu uslugu. Deca ispod 11 godina starosti ne mogu putovati sama, već moraju biti u pratnji odrasle osobe. Dete ispod 11 godina i odrasla osoba sa kojom dete putuje moraju biti na istoj rezervaciji.

Još više informacija

Flydubai - Kućni Ljubimci

Da li avio kompanija Flydubai pruža usluge prevoza kućnih ljubimaca?

Prevoz kućnih ljubimaca nije dozvoljen na letovima avio kompanije Flydubai ni u kabini, ni u prtljažniku aviona.

Raspored Letova

Šifra Leta Let iz Let za Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned Polazak Dolazak Vreme Leta

Sve informacije na ovoj stranici su tačne u vreme objavljivanja. Avio kompanije zadržavaju pravo izmene u bilo kom trenutku.

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije ili Vam je potrebna pomoć u komunikaciji sa avio kompanijom FlyDubai možete nam pisati na info@playtravel.rs

Svakodnevno unapređujemo kvalitet i količinu informacija na našem sajtu. Vaše mišljenje nam je veoma važno, u komentarima nam možete pisati Vaše predloge i oceniti kvalitet objavljenih informacija.

Klikom na Pošalji Komentar izjavljujem da se moja recenzija zasniva na sopstvenom iskustvu i da predstavlja moje stvarno mišljenje o navedenoj avio kompaniji. Nisam zaposlen u Avio Kompaniji i nije mi ponuđen nikakav podsticaj ili nakanda od strane avio kompanije za pisanje ove recenzije-komentara. Upoznat sam i prihvatam da playtravel.rs ima politiku nulte tolerancije u pogledu lažnih recenzija. Pogledajte smernice za objavljivanje recenzija.

Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

5 Komentara
 1. avio karta za sejsele

  miroljub
   odgovori
  02/05/2015

  dali imate letoce za sejsele i koliko kosta karta povratna

  miki

  • Play Travel
    odgovori
   04/05/2015

   Miroljube, u ovom trenutku cena povratne avio karte na relaciji Beograd BEG – Mahe Sejšeli SEZ iznosi 759 EUR za putovanje u novembru 2015. godine. Let se obavlja na avio kompaniji Etihad Airways, presedanje u polasku i povratku je u Abu Dhabi-u. Cene avio karta se mogu razlikovati u zavisnosti od datuma putovanja.
   Postoji mogućnost da će u narednom periodu biti pokrenuta promotivna akcija pa možete lajkovati facebook stranicu Play Travel Beograd gde svakodnevno objavljujemo najnovije promotivne akcije avio kompanija koje lete iz Beograda i regiona.

 2. LAP TOP

  kristina
   odgovori
  17/04/2016

  Postovani putujem u sredu 20.04 Dubaji -Sofija da li je torba sa lap topom uracunata u 7 kg rucnog prtljaga ili je to plus?Hvala unapred

 3. placanje iz zagreba

  ivona
   odgovori
  25/09/2017

  Postovani, htjela bi kupiti kartu bg-kathmandu, živim u zagrebu.kako mogu platiti kartu ako nemam ni visu ni master card?

 4. Upit

  Sale
   odgovori
  26/04/2019

  Mozete li reci cenu avio karte Beograd – SLC/US , od 20. Maja do 20 Jula, kada je najjeftinije?-

Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar