ASL Airlines France Avio Kompanije

Ocena 4.3 / 5

* * * * *
 • SedišteTremblay-en-France, France
 • Čekiranje putem internetaDa
 • IATA5O
 • Predati prtljag1 x 32Kg
 • CallsignFRENCH POST
 • Višak prtljaga50 EUR / komad
 • MotoPlanes for People
 • Airline AllianceASL Aviation Group

ASL Airlines France je avio kompanija sa sedištem u mestu Trable an Frans (Tremblay-en-France) u Francuskoj i deo je kompanije ASL Aviation Group.

Avio kompanija ASL Airlines France je naslednik nekadašnje avio kompanije Companie générale aéropostale koja je osnovana 1927. godine, a koja je u periodu od 1947. do 1991. godine bila deo avio kompanija Air France pod nazivom Société d’Exploitation Aéropostale (SEA). Avio kompanija je današnji izgled dobila 1991. godine, a ime Europe Airpost je ponela od 2000. godine.

Avio kompanija ASL Aviation Ireland je preuzela avio kompaniju Europe Airpost 14. marta 2008. godine, a od 4. juna 2015. ime je promenjeno u današnji oblik – ASL Airlines France.

Avio kompanija danas ima flotu od 15 aviona kojim obavlja teretne, čarter i redovne putničke letove. Zanimljivo je da avio kompanija teretne letove obavlja tokom noći, a putnički saobraćaj tokom dana istim letelicama: francuska avio kompanija koristi letelice Boeing 737-300QC koje koriste tehnologiju Quick Change koja omogućuje da se unutrašnji raspored aviona promeni u roku manjem od jednog sata.

Čvorište avio kompanije ASL Airlines France se nalazi na centralnom aerodromu u Parizu „Šarl de Gol” (oznaka CDG).

Imate poteškoća sa letom avio kompanije ASL Airlines France?

Unesite detalje Vašeg leta i odmah podnesite zahtev za finansijsku nadoknadu

 

ASL Airlines France avio kompanija avio karte
ASL Airlines France avio kompanija avio karte
ASL Airlines France avio kompanija avio karte
ASL Airlines France avio kompanija
ASL Airlines France avio kompanija avio karte

ALS Airlines France - Flota

Od 1991. godine ASL Airlines France pruža usluge prevoza putnika i tereta u unutar Francuske i u međunarodnom saobraćaju sa sledećim avionima:

  1. Boeing 737-300QC (3 aviona)
  2. Boeing 737-700 (6 aviona)
  3. Boeing 737-300F (2 aviona)
  4. Boeing 737-400F (4 aviona)

Još više informacija

ALS Airlines France - Online Check In

Da li ASL Airlines France ima online check-in?

Ne, avio kompanija ASL Airlines France trenutno nema opciju za online check-in Vaših letova. Na let avio kompanije ASL Airlines France možete da se prijavite samo na aerodromu.

Avio kompanija preporučuje da se prijavite bar dva sata pre zakazanog vremena poletanja. Check-in šalter se zatvara 40 minuta pre leta.

Više detalja možete da vidite ovde.

ALS Airlines France - Prtljag

Ručni prtljag

Ručni prtljag koji je dozvoljen na letovima ASL Airlines France u ekonomskoj klasi može biti maksimalnih dimenzija 115 cm (širina + visina + dužina) i maksimalne težine 8 kg. Manji dodatni prtljag kao što su ženske torbe ili laptop torbe su dozvoljeni uz ručni prtljag, ali samo ukoliko staju ispod sedišta ispred putnika.

Predati prtljag

ASL Airlines primenjuje komadni koncept za prevoz prtljaga na svojim letovima. U Eco Flex klasi je omogućen besplatan prevoz jednog kofera ne težeg od 23 kg, u Premium biznis klasi je dozvoljeno poneti dva komada prtljaga maksimalne težine 23kg (pojedinačno po koferu). Predat prtljag nije dozvoljen u Eco Basic klasi.

Dodatne torbe i višak prtljaga

Doplata za višak prtljaga se naplaćuje po posebnom cenovniku ASL Airlines France i doplata iznosi 11 EUR po kilogramu viška težine prtljaga (do maksimalne težine od 32kg po komadu prtljaga). Za dodatni prtljag avio kompanija ASL Airlines France treba doplatiti 50 EUR po komadu prtljaga (najviše jedan dodatni komad prtljaga po putniku).

Sportska oprema

Prevoz sportske opreme se vrši i naplaćuje prema pet kategorija:

 • Golf torba: mora imati oznaku „fragile" - doplata iznosi 30 EUR po pravcu
 • Bicikl: važe posebna pravila - doplata iznosi 60 EUR po pravcu
 • Oprema za ronjenje: važe posebna pravila - doplata iznosi 30 EUR po pravcu
 • Oprema za skijanje, surfovanje i nautičke sportove: moraju biti maksimalnih dimenzija 280cm x 60cm i moraju imati oznaku „fragile" - doplata iznosti 30 EUR po pravcu
 • Kolica za bebe, sedište za bebe: mora imati oznaku fragile - besplatno i to za decu bebe do dve godine (maksimalne težine do 10kg) i za decu stariju od 2 godine (maksimalne težine do 23kg)

Prevoz životinja

ASL Airlines France dozvoljava prevoz kućnih ljubimaca na svojim letovima. U kabinu aviona putnici mogu da se unesu kućne ljubimce u boksu za transport maksimalne težine do 9KG i maksimalnih dimenzija 124cm (širina + visina + dužina), a doplata iznosi 40 EUR po pravcu. Kao predat prtljag  putnici mogu da predaju kućne ljubimce sa boksom za transport maksimalne težine do 32kg, a doplata iznosi 60 EUR po pravcu.

Putnici moraju da provere unapred da li država krajnje destinacije prihvata životinju koja želi da se preveze. U kabini aviona nisu dozvoljeni opasni psi 1. i 2. kategorije.

Još više informacija

ALS Airlines France - Bebe

Da li treba da rezervišem sedište za svoju bebu na letovima kompanije ASL Airlines France?

Bebe (ispod dve godine starosti) mogu da putuju u krilu roditelja. Dozvoljena je samo jedna beba po odraslom putniku.

Da li postoje neke pogodnosti za moje dete na letovima avio kompanije ASL Airlines France?

ASL Airlines France ne naplaćuje prevoz jednih dečijih kolica po bebi. Za više detalja pogledajte sekciju „prtljag".

Još više informacija

ALS Airlines France - Deca

Šta je usluga za maloletnike bez pratnje na letovima kompanije ASL Airlines France?

Mala deca koja putuju bez roditelja ili staratelja smatraju kao maloletnici bez pratnje. Većina avio kompanija pruža usluge da pomogne ovoj deci da dođu od njihove tačke polaska do konačnog odredišta.

Koja deca se na letovima kompanije ASL Airlines France smatraju kao maloletnici bez pratnje?

Sva deca starija od 4 godine i mlađa od 11 godina mogu koristiti servis za maloletnike bez pratnje avio kompanije ASL Airlines France.

Koje su naknade vezane za ovu uslugu?

Naknada za korišćenje ove usluge iznosi 40 EUR po pravcu.

Da li postoje ograničenja letenja?

U nekoliko zemalja važi specijalni vizni režim za decu koja putuju sama i decu koja nisu u pratnji roditelja. Najsigurnije je kontaktirati ambasadu zemlje u koju dete putuje i dobiti pouzdane informacije.

Kako mogu da rezervišem ovu uslugu?

Uslugu pratnje za maloletnu decu možete rezervisati preko agencije ili pozivom kontakt centra avio kompanije.

Još više informacija

ALS Airlines France - Kućni Ljubimci

Koje metode transporta avio kompanija ASL Airlines France može da obezbedi za mog ljubimca?

Vaš ljubimac može putovati u putničkoj kabini ili kao predati prtljag u delu aviona koji je klimatizovan i pod pritiskom.

Da li moj ljubimac može putovati u putničkoj kabini?

U kabinu aviona putnici mogu da se unesu kućne ljubimce u boksu za transport maksimalne težine do 9KG i maksimalnih dimenzija 124cm (širina + visina + dužina), a doplata iznosi 40 EUR po pravcu. Kućni ljubimci moraju biti u zatvorenom kavezu iz kog ne mogu izaći.

Putnici moraju da provere unapred da li država krajnje destinacije prihvata životinju koja želi da se preveze. U kabini aviona nisu dozvoljeni opasni psi 1. i 2. kategorije.

Da li moj ljubimac može putovati kao predati prtljag na letovima kompanije ASL Airlines France?

Kao predat prtljag  putnici mogu da predaju kućne ljubimce sa boksom za transport maksimalne težine do 32kg, a doplata iznosi 60 EUR po pravcu.

Da li avio kompanija ASL Airlines zahteva još nešto za nesmetano putovanje mog ljubimca?

Pored veličine i težine, avio kompanija ASL Airlines France zahteva da boks ispunjava sledeće uslove:

 1. Onemogući da ljubimac izadje i da tečnost iscuri izvan boksa.
 2. Boks mora imati odgovarajuću ventilaciju a da pri tom ni jedan deo ljubimca ne sme biti van boksa.
 3. Ljubimac mora imati dovoljno prostora da stane i da se okrene.
 4. Svaki boks mora posedovati posudu za hranu i vodu koja se može dopuniti bez otvaranja boksa.

Koje zdravstvene uslove mora da ispunjava moj ljubimac?

Prevoz životinja je regulisan IATA propisima, koje će obezbediti avio kompanija ASL Airlines France na Vaš zahtev.

Još više informacija

Raspored Letova

Sve informacije na ovoj stranici su tačne u vreme objavljivanja. Avio kompanije zadržavaju pravo izmene u bilo kom trenutku.

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije ili Vam je potrebna pomoć u komunikaciji sa avio kompanijom ASL Airlines France možete nam pisati na info@playtravel.rs

Svakodnevno unapređujemo kvalitet i količinu informacija na našem sajtu. Vaše mišljenje nam je veoma važno, u komentarima nam možete pisati Vaše predloge i oceniti kvalitet objavljenih informacija.

Klikom na Pošalji Komentar izjavljujem da se moja recenzija zasniva na sopstvenom iskustvu i da predstavlja moje stvarno mišljenje o navedenoj avio kompaniji. Nisam zaposlen u Avio Kompaniji i nije mi ponuđen nikakav podsticaj ili nakanda od strane avio kompanije za pisanje ove recenzije-komentara. Upoznat sam i prihvatam da playtravel.rs ima politiku nulte tolerancije u pogledu lažnih recenzija. Pogledajte smernice za objavljivanje recenzija.

Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

2 Komentara
 1. Odlična alternativa!

  Nikola
   odgovori
  03/07/2019

  Leteo sam na prvom letu ove avio kompanije iz Beograda za Pariz i utisci su krajnje pozitivni! Povratne avio karte su bile veoma povoljne, a leti se direktno na aerodrom Šarl de Gol koji je gradskim prevozom na samo 20min od centra Pariza. Letovi su bili na vreme, usluga kvalitetna, kabinsko osoblje ljubazno, a jedina zamerka je to što se u Pariz dolazi par minuta posle ponoći kada metro ne radi više, nego samo ima autobus kojem treba više vremena do grada pa je bolje da planirate taksi ili da zovete prijatelje da vas povezu.

 2. Alex
   odgovori
  08/07/2019

  Zadovoljna sam uslugom ASL Airlines, ali su im avioni malo stariji pa neka sedišta nisu mogla da se vrate u uspravan položaj. Sreća pa je let kratak pa ne smeta previše.

Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar