Belavia Avio Kompanije

Ocena 3.3 / 5

* * * * *
 • SedišteMinsk, Belorusija
 • Čekiranje putem internetaDa
 • IATAB2
 • Predati prtljag1 x 20 kg / 1 x 30 kg (Biznis)
 • CallsignBELAVIA
 • Višak prtljagaod 5 EUR / kg
 • MotoN/A
 • Airline AllianceN/A

Belavia – Belarusian Airlines  je nacionalna avio kompanija Belorusije, sa sedištem u Minsku, na internacionalnom aerodromu.

Belavia sa svoji 1017 zaposlenih i sa udvostručenim brojem prevezenih putnika, tokom perioda od 6 godina, preuzima vodeću poziciju u putničkom vazdušnom saobraćaju na beloruskom tržištu, sa konceptom koji se temelji na sigurnim, redovnim letovima kao i na poboljšanju kvaliteta putničkog servisa.

Belavia je moderna, brzo rastuća avio kompanija koja ispunjava zahteve najnovijih inovacija u vazdušnom saobraćaju i konstantno je usmerena na dalji razvoj i unapređenje svojih usluga i privlačenja većeg broja putnika. Među prioritetima Belavia je obnova flote, optimizacija resursa, primena savremenih informacionih tehnologija i povećanje nivoa usluga.

Avio kompanija Belavia je orijentisana prema korisnicima usluga avio prevoza, i ulaže napore da obezbedi najbolju uslugu kako na svojim letovima tako i na letovima partnerskih avio kompanija sa kojima putnici mogu stići do bilo koje zemlje na svetu.

Na osnovu timskog rada i visoko kvalifikovanih zaposlenih Belavia je, za kratak vremenski period, uspela da se dokaže kao pouzdan i konkurentan avio prevoznik preuzimajući lidersku ulogu na tržištu Belorusije.

Imate poteškoća sa letom avio kompanije Belavia?

Unesite detalje Vašeg leta i odmah podnesite zahtev za finansijsku nadoknadu

 

Belavia - Flota

Avio kompanija Belavia poseduje modernu flotu i svi avioni ispunjavaju visoke svetske standarde bezbednosti, redukcije buke i mogu obavljati letove ka svim svetskim destinacijama.

Belavia pruža usluge prevoza putnika u međunarodnom saobraćaju sa sledećim avionima:

 1. Boeing 737-500 (6 letelica)
 2. Boeing 737-300 (7 letelica)
 3. CRJ-100/200LR (4 letelice)
 4. Embraer E-175LR (2 letelice)
 5. TU 154M (3 letelice)

Još više informacija

Belavia - Online Check In

Da li Belavia ima online check-in?

 1. Da, Belavia omogućava Online check-in 24 časa pre leta, a najkasnije 2 časa pre leta. Da bi ste uspešno završili čekiranje potrebne su Vam putne isprave i informacije o letu.
  Online check-in za Vaš Belavia let možete uraditi ovde.
 2. Check-in na aerodromu počinje dva sata pre leta i završava se 40 minuta pre lata.
 3. Check-in se vrši uz lična dokumenta i validan itinerer.

Još više informacija

Belavia - Prtljag

Ručni prtljag

Ručni prtljag koji je dozvoljen na letovima avio kompanije Belavia u ekonomskoj klasi može biti maksimalnih dimenzija 50 x 40 x 20 cm i maksimalne težine 8 kg. Takođe predviđeno je da se dodatno može uneti jedan lap top, ženska torbica ili akt tašna, dok putnici u biznis klasi sa sobom mogu da unesu ukupno jedan komad ručnog prtljaga maksimalne težine 12 kg i dimenzija 50 x 40 x 20 cm. Dodatno možete uneti lap top, žensku torbicu ili akt tašnu.

Predati prtljag

Na letovima avio kompanije Belavia u ekonomskoj klasi je omogućen besplatan prevoz jednog kofera ne težeg od 20 kg, maksimalnih dimenzija 50 х 50 х 100 cm, a u biznis klasi je dozvoljeno 30 kg, maksimalnih dimenzija 50 х 50 х 100 cm. Bebe (infanti) koji ne zauzimaju sedište bilo da putuju u ekonomskoj ili biznis klasi imaju pravo na 10 kg besplatnog prtljaga. Putnici koji putuju sa bebama imaju pravo na dodatni prtljag koji obuhvata rasklopva kolica, ručnu kolevku ili auto sedište za bebe.

Dodatne torbe / Višak prtljaga

Doplata za višak prtljaga se naplaćuje po posebnom cenovniku kompanije Belavia i doplata zavisi od zone leta. Doplata za višak prtljaga varira od 5 EUR po kilogramu za letove u okviru zone 1, za letove u okviru druge zone je doplata je 6 EUR po kilogramu viška, za letove u trećoj zoni 8 EUR po kg, za letove između zone 1 i 2 dodatni prtljag avio kompanija naplaćuje 8 EUR po kilogramu, a između zone 1/2 i zone 3 10 EUR po kilogramu.

Maksimalna težina predatog prtljaga po komadu ne sme biti veća od 30 kg (osim kada se radi o prevozu specijalnog prtljaga). Ukoliko predati prtljag prelazi 30 kg i maksimalne dimenzije 50 x 40 x 100 cm avio kompanija može prihvatiti taj komad prtljaga samo kao cargo, izuzetak su samo muzički instrumenti, skupoceni ili lomljivi predmeti.

Sportska oprema

Na letovima avio kompanije Belavia je dozvoljen besplatan prenos jednog seta sportske opreme, pod uslovima da sportska oprema i ostali prtljag zbirno ne prelaze maksimalnu dozvoljenu težinu prtljaga besplatnog prtljaga.

Ukoliko sportska oprema i ostali prtljag prelaze dozvoljenu težinu avio kompanija primenjuje važeći cenovnik za naplatu viška prtljaga, po kilogramu.

Dozvoljen set sportske opreme obuhvata:

 1. opremu za skijanje - jedan par skija (skije + štapovi + obuća), snowboard
 2. oprema za golf
 3. bicikl
 4. oprema za surfovanje

Prevoz životinja

Belavia dozvoljava prevoz kućnih ljubimaca na svojim letovima. Kućni ljubimci sa boksom za transport ili kavezom ne ulaze u dozvoljeni besplatan prtljag već se uvek plaća doplata kao da se radi o višku prtljaga.

Gubitak prtljaga

U slučaju gubitka ili oštećenja prtljaga potrebno je obratiti se aerodromskoj kancelariji za izgubljeni prtljag i podneti prijavu. Obaveza avio kompanije Belavia za izgubljeni prtljag, koji nema deklarisanu vrednost, je određena na 20 USD po kilogramu predatog prtljaga. Avio kompanija ne preuzima odgovornost za gubitak pasoša, vrednosnih papira, novca, nakita i plemenitih metala.

Još više informacija

Belavia - Bebe

Da li treba da rezervišem avio kartu za svoju bebu?

Putnici trebaju da rezervišu avio kartu za bebe (ispod dve godine starosti). Avio kartu trebate rezervisati najkasnije 48 sati pre polaska.

Da li postoje dodatni troškovi prilikom putovanja sa bebom?

Za decu mlađu od dve godine (beba) postoji tarifa od 10 % od redovne cene karte (plus takse u zavisnosti od mesta polaska). Za sve lokalne letove, deca mogu da putuju besplatno.

Šta ako moje dete napuni 2 godine na putu? Da li ću morati da kupim kartu za povratni let?

Da, od trenutka kada Vaše dete napuni 2 godine morate da kupite kartu za svaki sledeći let ili doplatiti razliku u ceni.

Da li mogu da sedim u redu do izlaza sa mojim detetom?

Ne, ni deca ni bebe ne mogu sedeti u sedištima u redu do izlaza. Svi putnici u ovom redu moraju imati najmanje 16 godina. Pored toga, bebama nije dozvoljeno da sede u redu ispred ili iza izlaza.

Još više informacija

Belavia - Deca

Da li deca ostvaruju popuste prilikom kupovine avio karte?

Deca od 5 do 12 godina koja putuju u pratnji odraslih osoba ostvaruju popust od 25 % na cenu avio karte. Deca bez pratnje nemaju pravo na popust i plaćaju punu cenu avio karte.

Šta je usluga za maloletnike bez pretnje?

Mala deca koja putuju bez roditelja ili staratelja smatraju kao maloletnici bez pratnje. Većina avio kompanija pruža usluge da pomogne ovoj deci da dođu od njihove tačke polaska do konačnog odredišta.

Koja deca se smatraju kao maloletnici bez pratnje?

Sva deca starija od 5 godina mogu koristiti servis za maloletnike bez pratnje avio kompanije Belavia.

Koje su naknade za ovu uslugu?

Deca bez pratnje na plaćaju punu cenu karte na letovima kompanije Belavia.

Da li postoje ograničenja letenja?

U nekoliko zemalja važi specijalni vizni rezim za decu koja putuju sama i decu kaja nisu u pratnji roditelja. Najsigurnije je kontaktirati ambasadu zemlje u koju dete putuje i dobiti pouzdane informacije.

Kako mogu da rezervišem ovu uslugu?

Uslugu pratnje za maloletnu decu možete rezervisati preko turističke agencije ili pozivom call centra avio kompanije.

Još više informacija

Belavia - Kućni Ljubimci

Koje metode transporta avio kompanija Belavia može da obezbedi za mog ljubimca?

Vaš ljubimac može putovati u putničkoj kabini ili kao predati prtljag u delu aviona koji je klimatizovan i pod pritiskom.

Da li moj ljubimac može putovati u putničkoj kabini?

Ljubimci koji ispunjavaju sledeće uslove mogu putovati u putničkoj kabini:

 1. Kućni ljubimci moraju biti u zatvorenom kavezu iz kog ne mogu izaći.
 2. Kavez mora imati vodootporno dno.

Ova pravila ne važe za putovanja u Velikoj Britaniji, u koju je strogo zabranjen unos kućnih ljubimaca.

Svi ljubimci moraju imati dokumente koje zahteva zemlja u koju se putuje. Pored toga, svi ljubimci moraju imati evidenciju o vakcinaciji kao i veterinarsku potvrdu da su zdravi.

Da li moj ljubimac može putovati kao predati prtljag?

Kućni ljubimci koji ispunjavaju sledeće uslove mogu putovati kao predati prtljag:

 1. Vaš ljubimac ne može ići na putovanja u Veliku Britaniju.
 2. Vaš ljubimac može udobno ostani u svom boksu tokom celog leta.
 3. Vaš ljubimac mora posedovati svu potrebnu dokumentaciju.

Koje su naknade za prevoz mog ljubimca?

Naknada za ljubimce u putničkoj kabini naplaćuje se po važećem cenovniku avio kompanije za prekomerni prtljag.

Koje zdravstvene uslove mora ispunjava moj ljubimac?

Prevoz životinja je regulisan IATA propisima, koje će obezbediti avio kompanija Belavia na Vaš zahtev.

Još više informacija

Raspored Letova

Šifra Leta Let iz Let za Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned Polazak Dolazak Vreme Leta
B2812BUDMSQ17:3020:10 1h 40m
B2814BUDMSQ14:1516:55 1h 40m
B2812BUDMSQ12:3015:10 1h 40m

Sve informacije na ovoj stranici su tačne u vreme objavljivanja. Avio kompanije zadržavaju pravo izmene u bilo kom trenutku.

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije ili Vam je potrebna pomoć u komunikaciji sa avio kompanijom Belavia možete nam pisati na info@playtravel.rs

Svakodnevno unapređujemo kvalitet i količinu informacija na našem sajtu. Vaše mišljenje nam je veoma važno, u komentarima nam možete pisati Vaše predloge i oceniti kvalitet objavljenih informacija.

Klikom na Pošalji Komentar izjavljujem da se moja recenzija zasniva na sopstvenom iskustvu i da predstavlja moje stvarno mišljenje o navedenoj avio kompaniji. Nisam zaposlen u Avio Kompaniji i nije mi ponuđen nikakav podsticaj ili nakanda od strane avio kompanije za pisanje ove recenzije-komentara. Upoznat sam i prihvatam da playtravel.rs ima politiku nulte tolerancije u pogledu lažnih recenzija. Pogledajte smernice za objavljivanje recenzija.

Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar