British Airways Avio Kompanije

Ocena 3.6 / 5

* * * * *
  • SedišteLondon, Velika Britanija
  • Čekiranje putem internetaDa
  • IATABA
  • Predati prtljag1 x 23 kg
  • CallsignSPEEDBIRD
  • Višak prtljagaod 25 – 150 EUR
  • MotoTo fly. To serve.
  • Airline AllianceOneworld

British Airways je nacionalni avio prevoznik Velike Britanije, a ujedno i najveća avio kompanija u pogledu flote, broja intenacionalnih letova i broja destinacija na koje prevozi putnke.

Po broju prevezenih putnika je druga najveća, odmah iza low cost avio kompanije EasyJet. Sedište avio kompanije je u Waterside-u, u blizini aerodroma Heathrow, koji je glavna baza kompanije British Airways.

Vlada Velike Britanije je osnovala nekoliko manjih avio kompanija u 1972. godini, među kojima i British Airways, ali od 1974. godne su sve 4 avio kompanije počela da rade pod okriljem avio kompanije British Airways, četrnaest godina kasnije avio kompanija je privatizovana 2009. godine je proslavila 90. rođendan.

British Airways je jedan od osnivača Oneworld alijanse, koja je danas treća najveća avio alijansa na svetu, posle Sky Team i Star Alliance.

21. janura 2011. godine došlo je do spajanja dve velike avio kompanije, British Airways i Iberia, formirajući treću najveću grupu među avio kompanijama po prihodu u svetu, i drugu u Evropi.

Imate poteškoća sa letom avio kompanije British Airways?

Unesite detalje Vašeg leta i odmah podnesite zahtev za finansijsku nadoknadu

 

British Airways - Flota

Još više informacija

British Airways - Online Check In

Još više informacija

British Airways - Prtljag

Još više informacija

British Airways - Bebe

Još više informacija

British Airways - Deca

Još više informacija

British Airways - Kućni Ljubimci

Još više informacija

Raspored Letova

Šifra Leta Let iz Let za Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned Polazak Dolazak Vreme Leta

Sve informacije na ovoj stranici su tačne u vreme objavljivanja. Avio kompanije zadržavaju pravo izmene u bilo kom trenutku.

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije ili Vam je potrebna pomoć u komunikaciji sa avio kompanijom British Airways možete nam pisati na info@playtravel.rs

Svakodnevno unapređujemo kvalitet i količinu informacija na našem sajtu. Vaše mišljenje nam je veoma važno, u komentarima nam možete pisati Vaše predloge i oceniti kvalitet objavljenih informacija.

Klikom na Pošalji Komentar izjavljujem da se moja recenzija zasniva na sopstvenom iskustvu i da predstavlja moje stvarno mišljenje o navedenoj avio kompaniji. Nisam zaposlen u Avio Kompaniji i nije mi ponuđen nikakav podsticaj ili nakanda od strane avio kompanije za pisanje ove recenzije-komentara. Upoznat sam i prihvatam da playtravel.rs ima politiku nulte tolerancije u pogledu lažnih recenzija. Pogledajte smernice za objavljivanje recenzija.

Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar