KLM Avio Kompanije

Ocena 5 / 5

* * * * *
 • SedišteAmstelveen, Holandija
 • Čekiranje putem internetaDa
 • IATAKL
 • Predati prtljag1 x 23 Kg
 • CallsignKLM
 • Višak prtljaga40 EUR / komad
 • MotoJourneys of Inspiration
 • Airline AllianceSkyteam

KLM Royal Dutch Airlines ili samo kao KLM je nacionalna avio kompanija Holandije, sa bazom na aerodromu Schiphol u Amsterdamu.

Avio kompanija KLM je deo grupacije Air France-KLM i član je Skyteam alijanse. Sedište avio kompanije KLM Royal Dutch Airlines se nalazi u holandskom gradu Amstelveen.

Holandska avio kompanija KLM je osnovana 1919. godine i smatra se najstarijom avio kompanijom koja i dalje saobraća pod svojim prvobitnim imenom.

KLM Royal Dutch Airlines ima 34,872 zaposlena i flotu od 120 aviona kojim obavlja putničke i teretne letove do ukupno 145 svetskih destinacija. Podružnice avio kompanije KLM su KLM Cityhopper, KLM Asia, Martinair, Transavia i Cygnific.

Imate poteškoća sa letom avio kompanije KLM?

Unesite detalje Vašeg leta i odmah podnesite zahtev za finansijsku nadoknadu

 

Avio kompanija KLM Royal Dutch Airlines
Avio kompanija KLM Royal Dutch Airlines
Avio kompanija KLM Royal Dutch Airlines
Avio kompanija KLM Royal Dutch Airlines
Avio kompanija KLM Royal Dutch Airlines
Avio kompanija KLM Royal Dutch Airlines

KLM Royal Dutch Airlines - Flota

Po podacima iz 2017. godine, avio kompanija KLM Royal Dutch Airlines obavlja putničke letove sledećim avionima:

  1. Airbus A330-200 (8 aviona)
  2. Airbus A330-300 (5 aviona)
  3. Boeing 737-700 (16 aviona)
  4. Boeing 737-800 (30 aviona)
  5. Boeing 737-900 (5 aviona)
  6. Boeing 747-400 (5 aviona)
  7. Boeing 747-400M (5 aviona)
  8. Boeing 777-200ER (15 aviona)
  9. Boeing 777-300ER (14 aviona)
  10. Boeing 787-9 (13 aviona)
  11. Boeing 787-10 (1 avion)

Još više informacija

KLM Royal Dutch Airlines - Check in

Da li KLM Royal Dutch Airlines ima online check-in?

Da, avio kompanija KLM Royal Dutch Airlines ima opciju onine check-in Vaših letova.

Ukoliko putujete samo sa ručnim prtljagom, kada stignete na aerodrom možete otići odmah na pasošku i bezbednosnu kontrolu. U slučaju da predajete prtljag, potrebno je da odete prvo do šaltera za brzu predaju prtljaga.

Online check-in za Vaš KLM Royal Dutch Airlines let možete uraditi ovde.

Šta treba da znate ako se prijavljujete na let putem interneta?

30 sati pre poletanja (24 sata ranije za letove ka SAD) počinje prijava za let online, a 1 sat pre poletanja završava se prijava za let online. Odštampajte kopiju karte za ukrcavanje i ponesite je na aerodrom kada obavite online check-in 40 minuta pre poletanja (60 minuta ta letove ka SAD) završava se predaja prtljaga.

KLM Royal Dutch Airlines - Prtljag

Ručni prtljag

Ručni prtljag koji je dozvoljen na evropskim i interkontinentalnim letovima KLM Royal Dutch Airlines u ekonomskoj klasi može biti maksimalnih dimenzija 55 x 35 x 25 cm i maksimalne težine 12 kg. Manji dodatni prtljag kao što su ženske torbe ili laptop torbe su dozvoljeni uz ručni prtljag, ali samo ukoliko staju ispod sedišta ispred putnika (dimenzija 40 x 30 x 15 cm). Putnici u Biznis klasi mogu poneti dva ručna prtljaga navedenih dimenzija ukupne težine do 18 kg.

Predati prtljag

KLM Royal Dutch Airlines primenjuje komadni koncept za prevoz prtljaga na svojim letovima. U Ekonomskoj klasi je omogućen besplatan prevoz jednog kofera dimenzija 158 cm (širina + visina + dužina) ne težeg od 23 kg, dok je u Biznis klasi dozvoljeno poneti dva komada prtljaga navedenih dimenzija i maksimalne težine do 32 kg po torbi.

Dodatne torbe i višak prtljaga

Doplata za višak prtljaga se naplaćuje po posebnom cenovniku KLM Royal Dutch Airlines. Dodatni prtljag možete da kupite tokom rezervacije avio karte, kroz aplikaciju My Trip ili tokom check in procesa. Ukoliko vaša torba prekoračava dozvoljenu težinu, preporučuje se da platite iznos za dodatnu torbu, jer na taj način izbegavate dodatne troškove na aerodromu.

Sportska oprema i specijalni prtljag

Avio kompanija KLM Royal Dutch Airlines omogućuje putnicima da ponesu muzičke instrumente, bicikla, golf torbe, opremu za pecanje, ronjenje, kao i ski, snowboard i surf opremu. KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava i prenos lovačkog naoružanja i municije, ukoliko putnici dostave sve neophodne dozvole i dodatnu dokumentaciju.

Ostali specijalni i sportski prtljag možete poneti ukoliko je maksimalnih dimenzija 300 cm (širina + visina + dužina) i težine do 23 kg (do 32 kg u Biznis klasi).

Prevoz životinja

KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava prevoz kućnih ljubimaca na svojim letovima bilo kao kabinski prtljag, predati prtljag ili kao kargo. Putnici moraju da provere unapred da li država krajnje destinacije prihvata životinju koja želi da se preveze. U kabini aviona nisu dozvoljeni opasni psi 1. i 2. kategorije.

U kabinu aviona putnici mogu da se unesu kućne ljubimce u boksu za transport maksimalne težine do 8 kilograma, tj. do 75 kilograma kao predati prtljag (važe dodatna pravila), a doplata za ljubimca može da iznosi od 30 do 200 EUR.

Još više informacija

KLM Royal Dutch Airlines - Bebe

Da li treba da rezervišem sedište za svoju bebu na letovima kompanije KLM?

Ako je vaše dete staro do godinu dana na odlaznom i povratnom letu, ono može da putuje sedeći u vašem krilu. Jedna odrasla osoba može putovati sa dve bebe, ali u tom slučaju samo jednoj bebi je dozvoljeno da sedi u krilu. Za drugu bebu putnici moraju da doplate dodatno mesto.

 

Još više informacija

KLM Royal Dutch Airlines - Deca

Šta je usluga za maloletnike bez pratnje na letovima kompanije KLM?

Deca uzrasta od 5 do 14 godina koja putuju bez roditelja ili staratelja smatraju kao maloletnici bez pratnje i za njih je usluga Unaccompanied Minor service obavezna.

Koja deca se na letovima kompanije KLM mogu putovati kao maloletnici bez pratnje?

Za decu uzrasta od 15 do 17 godina, uključujući tu i sedamnaestogodišnjake, usluga Unaccompanied Minor service nije obavezna.

Još više informacija

KLM Royal Dutch Airlines - Kućni Ljubimci

Koje metode transporta avio kompanija KLM može da obezbedi za mog ljubimca?

Vaš ljubimac može putovati u putničkoj kabini ili kao predati prtljag u delu aviona koji je klimatizovan i pod pritiskom.

Da li moj ljubimac može putovati u putničkoj kabini?

Ljubimci koji ispunjavaju sledeće uslove mogu putovati u putničkoj kabini:

Kućni ljubimci moraju biti stariji od 10 nedelja. Oni moraju biti u zatvorenom kavezu iz kog ne mogu izaći. U putničku kabinu možete uneti pse i mačke koji su u boksu maksimalnih dimenzija 46 cm x 28 cm x 24 cm i maksimalne ukupne težine do 8 kg. Boks mora imati adekvatnu ventilaciju, a životinje moraju imati dovoljno mesta da ustanu ili legnu.
Boks mora biti spušten ispod sedišta ispred vašeg, osim za mesta koja se nalaze kod izlaza. Tokom leta nije dozvoljeno izvaditi ljubimca van boksa.

Da li moj ljubimac može putovati kao predati prtljag na letovima kompanije KLM?

Da, prevoz kućnih ljubimaca je dozvoljen u prtljažnom delu aviona, ukoliko su sledeći uslovi zadovoljeni:

Ljubimac mora biti stariji od 10 nedelja, boks mora da zadovoljava IATA pravila, a njegova ukupna težina ne sme biti veća od 75kg. 

Koje zdravstvene uslove mora da ispunjava moj ljubimac?

Prevoz životinja je regulisan IATA propisima, koje će obezbediti avio kompanija KLM na Vaš zahtev.

Koje su cene transporta ljubimaca?

Doplata za prevoz ljubimca kod avio kompanija KLM iznosi od 30 do 200 EUR u zavisnosti od destinacije na koju se putuje. U slučaju da ljubimac putuje kao predati prtljag na transferima preko aerodroma Schiphol u Amsterdamu, a transfer traje dva sata ili duže, putnici moraju da doplate dodatnih 150 EUR za troškove brige o životinjama tokom presedanja (životinje će dobiti vodu i piće).

Još više informacija

Raspored Letova

Sve informacije na ovoj stranici su tačne u vreme objavljivanja. Avio kompanije zadržavaju pravo izmene u bilo kom trenutku.

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije ili Vam je potrebna pomoć u komunikaciji sa avio kompanijom KLM možete nam pisati na info@playtravel.rs

Svakodnevno unapređujemo kvalitet i količinu informacija na našem sajtu. Vaše mišljenje nam je veoma važno, u komentarima nam možete pisati Vaše predloge i oceniti kvalitet objavljenih informacija.

Klikom na Pošalji Komentar izjavljujem da se moja recenzija zasniva na sopstvenom iskustvu i da predstavlja moje stvarno mišljenje o navedenoj avio kompaniji. Nisam zaposlen u Avio Kompaniji i nije mi ponuđen nikakav podsticaj ili nakanda od strane avio kompanije za pisanje ove recenzije-komentara. Upoznat sam i prihvatam da playtravel.rs ima politiku nulte tolerancije u pogledu lažnih recenzija. Pogledajte smernice za objavljivanje recenzija.

Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar