Montenegro Airlines Avio Kompanije

Ocena 4.1 / 5

* * * * *
 • SedištePodgorica, Crna Gora
 • Čekiranje putem internetaNe
 • IATAYM
 • Predati prtljag1 x 23 kg
 • CallsignMONTENEGRO
 • Višak prtljagaod 3 EUR / kg
 • Moto/
 • Airline Alliance/

Montenegro Airlines je nacionalna avio kompanija Crne Gore, sa sedištem u Podgorici, osnovana je u oktobru 1994. godine, a postala članica IATA 5. marta 2003. godine.

Montenegro Airlines obavlja redovne letove u okviru Evropskih granica, kao i čarter letove tokom letnjih meseci. Ne postoje domaći letovi koje obavlja jer su dva aerodroma udaljena samo 80 km.

Montenegro Airlines je osnovan 24. oktobra 1994 od strane Federadivne Republike Jugoslavije. Prvi avion, Fokker 28 MK4000 je kupljen nakon dve godine od osnivanja, i nosi je nadimak “Lovćen”, a prvi komercijalni let je obavljen u maju 1997. godine, između Podgorice i Barija.

U aprilu 2000. godine Montenegro Airlines postaje članica IATA-e ( International Air Transport Association), a u martu 2003. godine se priključuje Amadeus CRS. U 2004. godini Montenegro Airlines je prevezao svog milionitog putnika.

Avio kompanija je 100 posto u državnom vlasništvu, i uživa državne povlastice u finansiranju i zaštiti, iako su vođeni pregovori sa avio kompanijom El Al o kupovini 30% vlasništva Montenegra, kompanija je ipak ostala u državnom vlasništvu.

Glavna baza avio kompanije je na međunarodnom aerodormu u Podgorici, a druga baza je na aerodrom u Tivtu.

U ponudi kompanije Montenegro Airlines nalaze se letovi ka gradovima Evrope, kao što su Cirih, Frankfurt, Rim, Pariz, Ljubljana, Beč, Beograd, Moskva, Niš i Kopenhagen. Pored redovnih letova Montenegro Airlines obavlja i čarter letove: Bari, Brindizi, Napulj, Atina, Krf, Rodos, Skijatos, Istanbul, Tel Aviv, Riga, Hurgada, Brno, Ostrava, Grac, Klagenfurt, Dizeldorf, Katanija i drugi.

Imate poteškoća sa letom avio kompanije Montenegro Airlines?

Unesite detalje Vašeg leta i odmah podnesite zahtev za finansijsku nadoknadu

 

Montenegro Airline
Montenegro Airline
Montenegro Airline
Montenegro Airlines

Montengro Airlines - Flota

Montenegro Airlines pruža usluge prevoza putnika u međunarodnom saobraćaju sa sledećim avionima:

 1. Embraer E-190LR (1 letelica)
 2. Embraer E-195LR (3 letelice)
 3. Fokker 100 (5 letelica)

Još više informacija

Montenegro Airlines - Online Check In

Da li Montenegro Airlines ima online check-in?

Ne, u ovom trenutku avio kompanija Montenegro Airlines nema omogućenu opciju online check-in Vaših letova.

Još više informacija 

Montenegro Airlines - Prtljag

Ručni prtljag

Na letovima kompanije Montenegro Airlines u putničku kabinu dozvoljeno je poneti jedan komad nepredatog prtljaga, maksimalne težine do 10 kg, maksimalnih dimenzija 115 cm (npr. 55 x 40 x 20 cm). Osim jednog komada ručnog prtljaga u putničku kabinu dozvoljeno je uneti kaput/jaknu, kišobran, štake, kameru, dvogled, materijal za čitanje u količini koja odgovara vremenu trajanja leta, nosiljku ili sklopiva kolica za dete.

U ručnom prtljagu može se prenositi i hrana za bebe u tečnom ili kašastom stanju i mleko u odgovarajućoj količini, u zavisnosti od dužine trajanja leta. Putnik koji koristi lekove u obliku tečnosti, iste može nositi u ručnom prtljagu isključivo uz lekarski nalaz Ovo isto važi i za prenos medicinskih preparata kao što su insulin, krvna plazma i slično.

U putničku kabinu dozvoljeno je uneti i: pribor za nokte, bez sečiva i turpije, lap top računari, PDA uređaj, mobilni telefon i slično.

Predati prtljag

Montenegro Airlines od 01. januara 2013. na svojim letovima primjenjuje komadni princip dozvoljenog prtljaga, kao i obračuna viška prtljaga.

Maksimalna težina jedanog prtljaga je do 23 kg i maksimalnih dimenzija do 158 cm,za ekonomsku klasu, odnosno dva prtljaga po 32 kg i ukoliko putujete biznis klasom.

Postoje posebni uslovi za prtljag za stalne putnike  kompanije Montenegro Airlines, koji poseduju srebrne i zlatne kartice.

Dozvoljeni prtljag ze bebe je maksimalno 10 kg i maksimalnih dimenzija do 158 cm, plus rasklopiva kolica.

Višak prtljaga

U slučaju da prtljag ne ispunjava uslove besplatnog prtljaga po pitanju broja komada, težine ili dimenzija za dodatni prtljag je predviđena doplata. Pravila i tarife se mogu razlikovati na letovima i tarife se naplaćuju na aerodromu po važećem cenovniku avio kompanije.

Sportska oprema

Montenegro Airlines naplaćuje specijalnu cenu za prevoz sportske opreme kao viška prtljaga, koja se primjenjuje za samo 1 komplet po putniku. Sportska oprema je podeljena u tri kategorije: malu, srednju i veliku.

Doplate za prevoz sportske opreme se kreću od 15 do 130 EUR i definisane su važećim cenovnikom avio kompanije za svaku kategoriju.

Još više informacija

Montenegro Airlines - Bebe

Da li treba da rezervišem sedište za moju bebu?

Deca do 2 godine starosti nisu u obavezi da imaju zasebno sedište. Prilikom kupovine karte morate da naglasite da želite da putujete sa bebom na krilu. Imate pravo da putujete sa maksimalno jednom bebom na krilu. Ukoliko želite da putujete sa dve ili više beba, za drugu bebu morate zakupiti zasebno sedište.

Da li moram da kupim kartu za moju bebu?

Da, deca do 2 godine starosti moraju platiti kartu u iznosu od 10% od punog iznosa karte, plus takse.

Šta ako moje dete napuni dve godine na putu? Da li ću morati da kupim kartu za povratni let?

Da, od trenutka kada Vaše dete napuni dve godine, mora imati kartu za svaki let.

Da li moje dete ima neke pogodnosti na letovima Montenegro Airlines?

Pogodnosti za Vaše dete variraju od aviona. Prilikom ulaska u avion možete dobiti detaljne informacije o svim pogodnostima.

Mogu li da sedim u redu do izlaza sa mojim detetom?

Ne, ni deca ni bebe ne mogu sedeti u sedistima u redu do izlaza. Svi putnici u ovom redu moraju imati najmanje 15 godina. Pored toga, bebema nije dozvoljeno da sede u redu ispred ili iza izlaza.

Još više informacija

Montenegro Airlines - Deca

Šta je usluga Maloletnik bez pratnje?

Mala deca koja putuju bez roditelja ili staratelja smatraju maloletnicima bez pratnje. Avio kompanija Swiss pruža usluge pomoći ovoj deci sa njihove tačke polaska do konačnog odredišta.

Da li moje dete može da putuje kao maloletnik bez pratnje?

Usluga je dostupna za svu decu uzrasta od 5 do 16 godina koja putuju bez pratnje odrasle osobe. Deca do 5 godina ne mogu samostalno putovati avio kompanijom Montenegro Airlines.

Još više informacija

Montenegro Airlines - Kućni Ljubimci

Koje metode transporta avio kompanije Montenegro Airlines može da obezbedi za mog ljubimca?

Vaš ljubimac može putovati u putničkoj kabini ili kao predati prtljag u delu aviona koji je klimatizovan i pod pritiskom.

Da li moj ljubimac može putovati u putničkoj kabini?

Ljubimci koji ispunjavaju sledeće uslove mogu putovati u putničkoj kabini:

 1. Kućni ljubimci moraju biti u zatvorenom kavezu iz kog ne mogu izaći.
 2. U putničku kabinu možete uneti pse i mačke koji su u boksu maksimalnih dimenzija 55 x 40 x 20 cm i maksimalne ukupne težine do 8 kg. Boks mora imati adekvatnu ventilaciju.
 3. Glava ljubimca ne sme izlaziti izvan boksa, niti je dozvoljeno da ljubimac u bilo kom trenutku leta napusti boks.
 4. Ova pravila ne važe za putovanja u Velikoj Britaniji.
 5. Svi ljubimci moraju imati dokumente koje zahteva zemlja u koju se putuje. Pored toga, svi ljubimci moraju imati evidenciju o vakcinaciji kao i veterinarsku potvrdu da su zdravi.
 6. Montenegro Airlines ne prihvata gmizavce na svojim avionima.

Da li moj ljubimac može putovati kao predati prtljag ?

Kućni ljubimci koji ispunjavaju sledeće uslove mogu putovati kao predati prtljag:

 1. Vaš ljubimac ne može ići na putovanja u Veliku Britaniju.
 2. Vaš ljubimac može udobno ostani u svom boksu tokom celog leta.
 3. Vaš ljubimac mora posedovati svu potrebnu dokumentaciju.

Koje su naknade za prevoz mog ljubimca?

Naknada za ljubimce u putničkoj kabini (do 8 kg) iznosi 20 EUR po pravcu za letove između Crne Gore i Srbije i 30 EUR po pravcu za letove između Crne Gore i ostatka evropskih zemalja.

Naknada za ljubimce koji putuju kao predati prtljag (preko 8 kg) iznosi 75 EUR po pravcu za letove između Crne Gore i Srbije i 150 EUR po pravcu za letove između Crne Gore i ostatka evropskih zemalja.

Prevoz pasa vodiča za slepe i slbovide putnike je besplatan na linijama kompanije Montenegro Airlines.

Da li avio kompanija zahteva još nešto za nesmetano putovanje mog ljubimca?

Pored veličine i težine, avio kompanija Air Serbia zahteva da boks ispunjava sledeće uslove:

 1. Onemogući da ljubimac izadje i da tečnost iscuri izvan boksa.
 2. Boks mora imati odgovarajuću ventilaciju a da pri tom ni jedan deo ljubimca ne sme biti van boksa.
 3. Ljubimac mora imati dovoljno prostora da stane i da se okrene.
 4. Svaki boks mora posedovati posudu za hranu i vodu koja se može dopuniti bez otvaranja boksa.

Koje zdravstvene uslove mora da ispunjava moj ljubimac?

Prevoz životinja je regulisan IATA propisima, koje će obezbediti avio kompanija Air Serbia na Vaš zahtev.

Još više informacija

Raspored Letova

Šifra Leta Let iz Let za Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned Polazak Dolazak Vreme Leta
YM990TGDFCO17:20 18:40 1h 15m

Sve informacije na ovoj stranici su tačne u vreme objavljivanja. Avio kompanije zadržavaju pravo izmene u bilo kom trenutku.

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije ili Vam je potrebna pomoć u komunikaciji sa avio kompanijom Montenegro Airlines možete nam pisati na info@playtravel.rs

Svakodnevno unapređujemo kvalitet i količinu informacija na našem sajtu. Vaše mišljenje nam je veoma važno, u komentarima nam možete pisati Vaše predloge i oceniti kvalitet objavljenih informacija.

Klikom na Pošalji Komentar izjavljujem da se moja recenzija zasniva na sopstvenom iskustvu i da predstavlja moje stvarno mišljenje o navedenoj avio kompaniji. Nisam zaposlen u Avio Kompaniji i nije mi ponuđen nikakav podsticaj ili nakanda od strane avio kompanije za pisanje ove recenzije-komentara. Upoznat sam i prihvatam da playtravel.rs ima politiku nulte tolerancije u pogledu lažnih recenzija. Pogledajte smernice za objavljivanje recenzija.

Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

5 Komentara
 1. pratnja dece

  snezana vukadinovic
   odgovori
  21/07/2018

  Buduci da se stranica “Jos vise informacija” sa ovog sajta a u vezi pratnje dece ne moze otvoriti, ostaje nejasna cena usluge pratnje maloletne dece kao i spisak neophodne dokumentacije koju obezbedjuje(popunjava) roditelj.
  Molim Vas za napred navedene detalje.

  • Play Travel
    odgovori
   02/01/2019

   Snežana, u nastavku možete pronaći detalje

   Obaveze roditelja/ staratelja čije dete putuje kao nepraćeno dete

   Prilikom pravljenja rezervacije roditelji/staratelji su u obavezi da obaveste naše agente ukoliko žele da kupe kartu za nepraćeno dete, kao i da navedu starost deteta.

   Rezervacija karte za nepraćeno dete može biti izdata tek nakon što prevoz bude odobren od strane avio kompanije Montenegro Airlines, kao i drugih kompanija koje učestvuju u prevozu, ukoliko ih ima.

   Sva dokumenta neophodna za putovanje nepraćenog deteta (kartu, pasoš, vizu i sl.) u obavezi su da obezbede roditelji/staratelji.

   Deca se prihvataju na let na osnovu izjave koju su u obavezi da popune i potpišu roditelji/staratelji. Izjava tj. “UM-form” se ispunjava na aerodromu prilikom čekiranja. Kako bi sve formalnosti bile obavljene na vreme molimo Vas da na aerodrom dođete ranije i prijavite dete za let dva sata pre planiranog poletanja.
   Roditelj/staratelj dete predaje ovlašćenom službeniku na aerodromu i u obavezi je da ostane na aerodromu dok ne poleti avion u kojem se nalazi dete.

   Usluga praćenja djeteta po pravcu iznosi:

   30 eura za letove između Crne Gore i Srbije,
   50 eura za letove između Crne Gore i zemalja EU,
   70 eura za letove između Srbije i zemalja EU.

 2. Ja

  Mirsad
   odgovori
  04/03/2020

  Pozdrav za zaposlene. Interesuje me dali leti vaša kompanija ili neka druga od Lajpciga ka Crnoj Gori. I koji su termini. Hvala

  • Play Travel - Dejan
    odgovori
   09/03/2020

   Mirsade, direktni letovi na relaciji Lajpcig Tivat saobraćaju i periodu od 05MAY do 01NOV utorkom, četvrtkom i nedeljom detalje letova možete pogledati na sledećoj stranici > > >

 3. Ratko Nenezic
   odgovori
  11/07/2020

  Postovani, interesuje me da li moze srpski državljani da dolaze u crnu goru,i drugo pitanje je da li postoje nekomercijalni letovi iz BG za PG
  Hvala pozdrav

Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar