Norwegian Air Shuttle Low Cost Avio Kompanije

Ocena 5 / 5

* * * * *
 • SedišteFornebu, Norveška
 • Čekiranje putem internetaDa
 • IATADY
 • Predati prtljag1 x 20 kg od 11 EUR
 • CallsignNOR SHUTTLE
 • Višak prtljagaod 6 EUR / kg
 • MotoAffordable Fares For All
 • Airline AllianceA4E

Norwegian Air Shuttle, poznatiji kao Norwegian, je skandinavska low cost avio kompanija, druga avio kompanija po veličini u Skandinaviji, a ujedno i treća najveća low cost avio kompanija u Evropi. Norwegian servisira 416 letova ka 126 destinacija u Evropi, Severnoj Americi, Bliskom Istoku, Tajlandu i Americi, na kojima je tokom 2013. godine prevezla preko 20 miliona putnika.

Avio kompanija je tokom poslednjih godina doživala veliki rast, formirajući konkurentne cene avio karti uz efikasan pristup klijentima uspela je da otvori nove letove i nove baze u Evropi, i danas poseduje 98 aviona u svojoj floti.

Norwegian je konstantno modernizujući svoju flotu uspeo da održi niske cene avio karti, jer su novi avioni iziskivali manju potrošnji i manje troškove održavanja, a uz to su putnici radije birali putovanja sa novim letelicama koje im obezbeđuju veći komfor.

Od 2013. godine Norwegian servisira prekookeanske letove sa letelicama Boeing 787-800 Dreamliner.

Imate poteškoća sa letom avio kompanije Norwegian Air Shuttle?

Unesite detalje Vašeg leta i odmah podnesite zahtev za finansijsku nadoknadu

 

Norwegian - Flota

Norvwegian Air Shuttle poseduje bogatu flotu i pruža usluge prevoza u međunarodnom saobraćaju sa sledećim tipovima aviona:

 1. Boeing 787 Dreamliner (13 letelica)
 2. Boeing 737-800 (114 letelice)
 3. Boeing 737 MAX 8 (100 letelica)

Još više informacija

Norwegian - Online Check In

Da li Norwegian Air Shuttle omogućava online check-in?

Da, kompanija Norwegian Air Shuttle omogućava online check-in za većinu letova u Evropi 24 h pre planiranog leta.

Sve što je potrebno da imate pristup internetu i da Boarding kartu ponesete sa sobom na aerodrom.

Koliko mi je vremena potrebno za check-in na aerodromu?

Šalteri na aerodromima se otvaraju dva sata ranije pre planiranog poletanja kada se putnici mogu prijaviti za let za sve destinacije osim za Tajland, Izrael, Dubai i SAD za koje se otvaraju tri sata ranije.

Šalteri za čekiranje se zatvaraju 30 minuta pre planiranog poletanja za destinacije u domaćem saobraćaju, 45 minuta za sve međunarodne destinacije osim za Dubai, Izrael, Tajland i SAD za koje važi ograničenje od 60 minuta.

Da li Norwegian Air Shuttle ima mogućnost check-in na mobilnom uređaju?

Norwegian ima aplikacije za pametne telefone (iOS, Android platforme). Ova aplikacija je potpuno besplatna i dostupna je putem sajta kompanije Norwegian.

Ovde preuzmite aplikaciju

Self-service terminali

Možete uštedeti vreme na aerodromu i prijaviti se na let pomoću self-service terminala za automatsko čekiranje putnika koji su dostupni na pojedinim aerodromima. Putnici se mogu čekirati na njima do 30 minuta pred polazak u domaćem i nordijskom saobraćaju i 45 minuta u međunarodnom saobraćaju.

Takođe čekiranje u Oslu putnici samostalno mogu izvršiti do 75 minuta pre planiranog leta na centralnoj železnickoj stanici gde se nalaze self-service terminali Norwegiana.

Još više informacija

Norwegian - Prtljag

Ručni prtljag

Na letovima avio kompanije Norwegian Air Shuttle putnici imaju pravo na jedan komad ručnog prtljaga maksimalnih dimenzija 55 cm x 40 cm x 23 cm do 10 kg, kao i na malu ličnu torbu koja se lako možete uklopiti ispod sedišta ispred vas.

Na letovima sa aerodroma u Duabiu maksimalna težina ručnog prtljaga je 8 kg.

Predati prtljag

Predati prtljag na letovima kompanije Norwegian se dodatno doplaćaje prilikom kupvine avio karte. Prtljag se takode može doplatiti i na aerodromu na dan puta, s tim što su iznosi veći nego ukoliko to izvršite online ranije ili prilikom kupovine avio karte.

Norwegian dozvoljava prevoz predatog prtljaga do 64 kg po osobi, ali ne prihvata pojedinacan kofer koji je teži od 32 kg ili lakši od 2 kg. Ova dozvoljena težina se ne odnosi na električna invalidska kolica, muzičke instrumente ili prevoz kućnih ljubimaca.

Dozvoljene dimenzije predatog prtljaga ne smeju prelaziti obim od 300 cm.

Deca do 2 godine imaju dozvoljenih 5 kg prtljga bilo u posebnoj ili torbi roditelja.

Još više informacija

Norwegian - Bebe

Da li beba plaća avio kartzu na letovima Norwegian Air Shuttle?

Deca starosti ispod 2 godine na letovima domaćeg saobraćaja ne plaćaju avio kartu ukoliko sede u krilu roditelja. Za međunarodne letove, doplata za bebe iznosi 10% od cene odrasle osobe plus iznos aerodromskih taksi. Odrasli mogu da putuju sa dve bebe, ali je u tom slučaju neophodno da doplatite još jedno dodatno sedište.

Da li moja beba ima pravo na prtljag?

Deca do 2 godine koja nemaju sedište u avionu nemaju pravo na ručni prtljag, već samo na paket hrane koji ce im biti potreban tokom leta.

Šta ukoliko moja beba napuni dve godine na putu?

Ukoliko Vaše dete napuni 2 godine na putu, za njega morate kupiti zasebnu kartu.

Još više informacija

Norwegian - Deca

Osobe uzrasta od 2-11 godina moraju rezervisati avio kartu po uslovima za decu, koja podrazumeava plaćanje avio karte u iznosu od 75% od ukupne cene avio karte za odraslu osobu. U ovom slucaju dete mora da putuje sa pratnjom osobe koja je starija od 16 godina.

Osobe uzrasta od 11-15 godina mogu putovati same, ili ukoliko staratelj zahteva mogu doplatiti uslugu za nepraćeno dete.

Osobe preko 16 godina se smatraju odraslim osoba i plaćaju punu cenu avio karte.

Da li kompanija Norwegian Air Shuttle pruža usluge pomoći tokom leta maloletnim licima bez pratnje?

Da. Norwegian pruža usluge pomoći tokom leta maloletnim licima od 5 do 15 godina, osim ukoliko se putovanje odnosi na letove do/iz Rusije, Ukrajine, Izraela, Kosova, Bosne i Hercegovine, Srbije, Bugarske, Turske, Maroka, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Tajlanda i SAD.

Deca do 5 godina na letovima kompanije Norwegian ne mogu da putuju sama, dok je usluga pratnje obavezna za decu do 5 do 11 godina.

Usluga pomoći maloletnim licima bez pratnje je moguća samo na letovima bez presedanja.

Još više informacija

Norwegian - Kućni Ljubimci

Da li kompanija Norwegian Air Shuttle nudi mogućnost transporta kućnih ljubimaca?

Da. Na letovima kompanije Norwegian Air Shuttle je dozvoljen prevoz kućnih ljubimaca (samo psi i mačke) u skladu sa posebnim propisima.

Koje metode transporta kompanija Norwegian može da obezbedi za mog ljubimca?

Vaš ljubimac može putovati u putničkoj kabini ili kao predati prtljag u delu aviona koji je klimatizovan i pod pritiskom.

Putnik je obavezan da pre puta sam prikupi potrebnu dokumentaciju za prevoz kucnog ljubimca.

Da li moj ljubimac može putovati kao predati prtljag?

Kućni ljubimci mogu putovati kao predati prtljag na letovima avio kompanije Norwegian Air Shuttle samo u zemljama Šengen zone i na letovima izmedu Špicberških ostrva (Svalbard).

Napomena: Na letovima Špicberških ostrva dozvoljen je samo prevoz psa.

Prevoz kućnih ljubimaca u teretnom prostoru je ograničen na 4 životinje po letu. U jednom kavezu dozvoljen je prevoz dva ljubimca ukoliko ne prelaze maksimalnu težinu od 14 kg, u suprotom moraju biti prevezeni u odvojenim kavezima. Ljubimci koji se prevoze kao kargo moraju biti starosti preko 8 nedelja.

Kavez mora biti od čvrstog materijala, vodootporan, čist kao i dovoljne veličine da životinja može da ustane, da se okrene i leži u prirodnom položaju. Maksimalne dimenzije kaveza iznose 120 cm x 81 cm x 84 cm.

Da li moj ljubimac može putovati u putničkoj kabini?

Da, kućni ljubimac može putovati u putničkoj kabini samo na domaćim letovima avio kompanije Norwegian Air Shuttle. Ukupna težina kaveza sa kućnim ljubimcom ne sme prelaziti 8 kg maksimalnih dimanzija 43 cm x 31 cm x 20 cm.

Još više informacija

Raspored Letova

Šifra Leta Let iz Let za Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned Polazak Dolazak Vreme Leta
DY1553BUDOSL21:2523:55 2h 30m

Sve informacije na ovoj stranici su tačne u vreme objavljivanja. Avio kompanije zadržavaju pravo izmene u bilo kom trenutku.

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije ili Vam je potrebna pomoć u komunikaciji sa avio kompanijom Norwegian Air Shuttle možete nam pisati na info@playtravel.rs

Svakodnevno unapređujemo kvalitet i količinu informacija na našem sajtu. Vaše mišljenje nam je veoma važno, u komentarima nam možete pisati Vaše predloge i oceniti kvalitet objavljenih informacija.

Klikom na Pošalji Komentar izjavljujem da se moja recenzija zasniva na sopstvenom iskustvu i da predstavlja moje stvarno mišljenje o navedenoj avio kompaniji. Nisam zaposlen u Avio Kompaniji i nije mi ponuđen nikakav podsticaj ili nakanda od strane avio kompanije za pisanje ove recenzije-komentara. Upoznat sam i prihvatam da playtravel.rs ima politiku nulte tolerancije u pogledu lažnih recenzija. Pogledajte smernice za objavljivanje recenzija.

Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

11 Komentara
 1. Kupovina karata online

  Aleksandar
   odgovori
  02/06/2015

  Zdravo,
  Ako se odlučim da kupim kartu online za Norwegian bez rezervisanog sjedišta,da li će me čekati mjesto u avionu?(bez obzira što nisam online odabrao sjedište u avionu).
  Unaprijed hvala,
  Aleksandar

  • Play Travel
    odgovori
   05/06/2015

   Aleksandre, naravno, iako niste pri samoj rezervaciji odredili sedište koje želite, sistem će to automatski uraditi za Vas i odrediti jedno od raspoloživih mesta na Vašem letu. Ovo je jedino nepovoljna stvar ukoliko letite sa još nekim i postoji mogućnost da Vam sistem dodeli sedišta koja se ne nalaze jedno pored drugog.

 2. Bebe

  Milena
   odgovori
  11/10/2015

  Dobar dan , zanima me da li kolica za bebe se dodatno placaju ili se ne placa i zanima me kakva prava na prtljag imaju bebe? Posto su mi rekli da Norwegiian daje bebama 5 kila prtljaga koji se ne placa,pa da li to spada u rucni ili kako?

  • Play Travel
    odgovori
   11/10/2015

   Milena, bebe nemaju pravo na ručni prtljag već samo na paket hrane koji će im biti potreban tokom leta. Bebama je dozvoljen prtljag do 5 kg (u torbi roditelja) . U slučaju da ste platili cenu karte za decu od 2-11 godina svi uslovi za predati prtljag za decu se podrazumevaju.

 3. Presa za kosu

  Jelena
   odgovori
  28/05/2016

  Postovani, zanima me da li u rucnom prtljagu mogu preneti presu za kosu. Imate letim Norwegian-om.

  • Play Travel
    odgovori
   30/05/2016

   Jelena, iz bezbednosnih razloga nije dozvoljeno unošenje prese za kosu u ručnom prtljagu. Ukoliko želite da je ponesete sa sobom, možete je spakovati u predati prtljag.

 4. Let za Rigu

  Nebojsa
   odgovori
  19/09/2016

  Postovani, intetesuje me da li Vasom kompanijom mogu da letim iz Beograda za Rigu. Hvala!

  • Play Travel
    odgovori
   20/09/2016

   Nebojša, u ovom trenutku nema zvanične povrde avio kompanije Norwegian o direktnim letovima na relaciji Beograd Riga. Pratite vesti na našem sajtu gde ćemo tu informaciju odmah objaviti.

 5. Beba

  Nadja
   odgovori
  13/07/2017

  Da li se kolica za bebe mere, i naplacuju kao prtljag? I kako se preporucuje da se spakuju?

 6. Cekiranje karte??

  Asmira
   odgovori
  16/01/2018

  Kupili smo karte za let Beo-Oslo! Isprintali! Da li je trebamo čekirati?Ili čemu to sve završiti na aerodromu kad predamo prtljag. Unaprijed hvala!

 7. Prijevoz psa(maltezer)

  Davorka Međeral
   odgovori
  05/03/2018

  Poštovani,molim Vas,da li prevozite male pse,u pitanju je maltezer tezak oko 6,5 kg.Koji su propisi?Zanima me relacija Zagreb -Stockholm.Hvala!

Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar