FAQ Da li je moguće otkazati Wizz Air avio kartu?

Otkazivanje putovanja od strane putnika

Otkazivanje Vaše avio karte na letovima low cost kompaniej Wizz Air kada je preostalo više od 14 dana do leta je potrebno platiti penale u iznosu od 70 EUR po osobi. Ukoliko je ukupan iznos avio karte bio niži od 70 EUR, dalje akcije nisu potrebne samo nepojavljivanje na aerodromu podrazumeva i njeno otkazivanje.

Ukoliko je do Vašeg leta preostalo manje od 14 dana penali za njeno otkazivanje iznose 90 EUR. Ukoliko je ukupan iznos avio karte bio niži od 90 EUR, dalje akcije nisu potrebne samo nepojavljivanje na aerodromu podrazumeva i njeno otkazivanje.

Zahtev za otkazivanje avio karte možete podneti na našem sajtu, podnesi zahtev za refundaciju ovde, ili mailom na wizz@playtravel.rs

*Napomena: za razliku od tradicionalnih avio kompanija, ukoliko imate povratnu avio kartu i niste iskoristili odlazak, avio kartu u povratku možete neometano koristiti, bez dodatnih troškova.

Otkazivanje putovanja od strane avio kompanije

U slučaju otkazivanja leta u skladu sa Uredbom (EC) Br. 261/2004 (Uredba), kojom se definišu zajednička pravila o kompenzaciji i pomoći putnicima u slučaju uskraćivanja ukrcavanja i otkazivanja ili dugog kašnjenja letova, imate sledeća prava:

Ponovo na novu avio kartu za let koji obavlja Wizz Air ili neka druga avio-kompanija pod sličnim uslovima prevoza do vašeg krajnjeg odredišta što je pre moguće, a u zavisnosti od raspoloživosti mesta.

Potpunu refundaciju avio karte ukljući i njen povratak ukoliko postoji.

Osim finansijskog dela imate pravo na dva dva telefonska poziva potpuno besplatno.

U slučaju promene datuma na dan nakon planiranog polaska otkazanog leta, imate pravo na besplatan hotelski smeštaj kao i besplatan aerodromski transfer

Ukoliko sve dodatne troškove usled otkazanog leta platite sami obavezno sačuvajte sve priznanice-račune kao dokaz o uplati na osnovu kojih možete zahtevati refundaciju sredstava od avio kompanije.

Otkazivanje usled vanrednih okolnosti

Otkazivanje letova usled vremenskih nepogoda i/ili vanrednih okolnosti koje avio kompanija nije mogla da izbegne nije u obavezi da izvrši nadoknadu troškova.

Vanredne okolnosti mogu biti: kontrola vazdušnog saobraćaja, vremenske prilike, sindikalne mere, uzbuna zbog terorizma ili drugi bezbednosni razlozi, zatvaranje aerodroma ili piste, građanski nemiri, viša sila, razlozi koji utiču na bezbednost leta.

Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

37 Komentara
 1. Otkazivanje rezervacije

  Radoslav
   odgovori
  11/11/2018

  Greskom sam rezervisao povratnu kartu na relaciji Beograd – Hannover,a trebao sam suprotno Hannover – Beograd,sto sam posle i uradio,pa me zanima dali se moze otkazati prva rezervacija i dali imam pravo na povracaj novca.Hvala

  • Play Travel
    odgovori
   12/11/2018

   Radoslave, u nekim situacijama supervizor avio kompanije moze odobriti refundaciju u ovakvim situacijama, mozete nam poslati informacije o Vasoj rezervaciji na mail wizz@playtravel.rs kako bi smo podneli zahtev za refundaciju i pokusali da vratimo iznos za pogresnu avio kartu.

 2. POTVRDA PREKO EMAILA

  KALJACA ALMA
   odgovori
  30/09/2019

  LIJEPO VAS MOLIM AKO MOZETE DA PROVJERITE MOJU REZERVACIJU YI44SK LET IZ MALMÖ ZA TUZLU, NISAM NIKAKAV MAIL DOBILA KAO POTVRDU PLATILA SAM KARTICOM.OBICNO E MAIL DODZE ODMAH PA SA, ZABRINUTA POSTO JE SVE PLANIRANO I UZELA SAM GODISNJI ODMOR.
  HVALA VAM NAJLJEPSA

 3. Pogresna rezervacija

  Samra
   odgovori
  01/09/2019

  Poštovani, greškom smo naručili karte Tuzla -Frankfurt Han, a trebali smo Tuzla – Einhoven, da li bi mogli dobiti povrat novca nazad? Let je za 6 dana.Hvala

  • Play Travel - Dejan
    odgovori
   05/09/2019

   Samra, nažalost u ovakvim situacijama otkazivanje avio karte je moguće samo po pravilima i uslovima kupovine avio karte. Više informacija mozete pronaći na stranici iznad.

  • Otkazivanjek leta

   Daniel badura
    odgovori
   30/10/2019

   Uplatio sam 4 karte za mene suprugu i dvoje dece od 15 godina ukupan iznos povratne karte je 169 eura imam li pravo na povratak nekih sredstava let je 21.11 beograd memingen i 28 11 memingen beograd

   • Play Travel - Dejan
     odgovori
    31/10/2019

    Daniel, troškovi otkazivanja avio karata su viši o ukupne cene koju ste platili, i nažalost nema iznosa koji bi mogao biti refundiran u ovoj situaciji.

 4. Promena rezervacije

  Tamara
   odgovori
  21/09/2019

  Postovani,
  rezervisala sam povratnu kartu Memmingen-Nis za sebe(let je za 30dana).S obzirom da bih povela i dete staro 13god. postoji li mogucnost promene(da dodam i nju kao putnika) rezervacije?
  I ukoliko otkazem moju rezervaciju(karta je placena u iznosu 69€) hocu li imati dodatnih troskova prilikom otkazivanja i postoji li mogucnost povracaja novca?
  Veliko hvala unapred na odgovoru.

 5. Bojana
   odgovori
  29/09/2019

  Postovani, kupula sam 5 karata iz Madrida do Beca,ali u medjuvremenu su se desile promene i dva putnika moraju dan ranije da se vrate.Do leta je ostalo jos 7dana,da li je moguce zameniti let?

 6. Beka
   odgovori
  04/11/2019

  Postovani,

  Kupila sam dve karte za odrasle, dve za decu i za jednu bebu do 2 godine za Maltu. Iznos je bio oko 200 i nesto eura, ali me interesuje da li postoji mogucnost da promenimo ove karte za druge dve odrasle osobe koje bi uskocile umesto nas jer mi necemo moci da idemo, a verovatno ne bi bilo nista za refundaciju.
  Hvala unapred

  • Play Travel - Dejan
    odgovori
   08/11/2019

   Beko, nažalost promena imena putnika je prilično skupa i često se dešava da su nove cene avio karta povoljnije od promene imena, dok su i penali za otkazivanje viši od cene karata koje ste platili.

 7. Neuplacena karta

  Samra
   odgovori
  18/07/2019

  Postovanje, napravila sam rezervaciju karte, koju sam trebala u roku 24h platiti. Međutim ubrzo sam se predomislila i nisam izvrsila uplatu. Cak i poslije 4 dana jos uvijek mi stoji rezervacija u aplikaciji. Interesuje me da li cu morati platiti neke penale sto nisam uplatila kartu i kako da izbrisem tu rezervaciju iz aplikacije, hvala.

  • Play Travel - Dejan
    odgovori
   01/08/2019

   Samra, u Vasem slucaju nemate dodatnih troskova. Rezervacija ce automatski biti otkazana bez dodatnih troskova i uklonjena iz aplikacija najkasnije 7 dana od pravljenja rezervacije.

 8. Nisam dobila kartu na mejlu

  Danica
   odgovori
  06/11/2019

  Postovani,

  kupila sam kartu iz Pariza za Beograd i povratnu. Medjutim nisam dobila nikakav mejl na kojoj mogu skinuti kartu, tj. nisam dobila karte. Sta da radim? Let je vec sutra. Pozdrav

  • Play Travel - Dejan
    odgovori
   08/11/2019

   Danice, prilikom kompletiranja kupovine ste dobili potvrdu o kupovini avio karte koji je sadržao šifru (PNR) rezervacije, uz taj broj je najlakše pristupiti rezervaciji. Ukoliko niste u mogućnosti da pronađete šifru rezervacije i dalje se možete ukrcati na let ali uz dodatne troškove čekiranja na aerodromu. Neophodno je da na aerodromu budete dva sata pre leta kako bi ste imali dovoljno vremena za kompletnu proceduru.

 9. Otkazivanje puta

  Mirjana Vicentic
   odgovori
  08/11/2019

  Postovani , kupila sam povratnu kartu za mene i dete Beograd -Memingen 27. Decembar a povratak je 6 .januar. Moram da odustanem id odlaska iz porodicnih razloga. Kako mogu da otkazem karte i postoji li šansa za povrat novca jer ima vise od mesec dana do leta.

 10. Odustajanje od leta

  Mirjana
   odgovori
  13/11/2019

  Kupila sam povratni kartu na relaciji Beograd-Baden/Baden za 05.12.-12.12.’19. Zbog poslovnih obaveza sam sprecena da odem na taj put. Da li mogu da otkazem putovanje,kome da se obratim i da li ce mi novac biti vracen?

 11. Kupljena karta

  Zoran
   odgovori
  20/11/2019

  Koliko košta promena imena na kupljenoj karti tj da se ustupi drugoj osobi?

 12. Refundiranje

  Vanja Lukavac
   odgovori
  29/11/2019

  Postovani, kupila sam kartu iz Basela za Beograd po ceni od 117e za 5 januar. Zatim sam je otkazala i pisalo je da ce refundirati novac. Potom sam kupila novu kartu po ceni od 85e za 6.januar . Da li se novac refundira na karticu sa koje sam platila kartu? Hvala

 13. Mirnes Dedic
   odgovori
  01/02/2019

  Postovanje dal je moguce da neko drugi osim mene otkaze let koji je rezervisan na moje ime

  • Play Travel
    odgovori
   02/02/2019

   Poštovani, moguće je samo ukoliko osoba koja otkazuje kartu poseduje sve podatke avio karte, kao i odgovore na sva sigurnosna pitanja koja mogu biti postavljena prilikom otkazivanja avio karte.

 14. otkazivanje jedne karte

  Sandra
   odgovori
  20/11/2018

  Moja sestra je trebala sa mojim sinom da krene za Srbiju međutim on se razboleo.Da li je moguć povraćaj novca jedne karte

 15. Povratak novca za karte

  Smajlagic Muamera
   odgovori
  25/12/2018

  Zbog povrede ruke morala sam da dodjem prije vremena i uzela sam druge karte. Dali mogu da dobijem pare nazad ili da se rezervise neki drugi datum.Unapred hvala

 16. Informacije za trazenu refundaciju avio karte

  PLAY TRAVEL
   odgovori
  26/12/2018

  Postovani Maumera, molim Vas da sifru rezervacije i detalje letova posaljete na nasu e-mail adresu wizz@playtravel.rs.

  Jelena Brankovic,
  Play Travel

 17. Informacija

  Vojkan
   odgovori
  03/01/2019

  Postovanje.
  Zelim da kupim 2 karte za mene i sina od 5 godina za datum 25 januar relacija Memmingen-Beograd. Postoji mogucnost da mozda necemo putovati tog dana ako ne dobijem odmor,interesuje me da li ce postojati neki problem ako otkazemo let? Odnosno da li se mora dodatno platiti otkazivanje leta? Ukupna cena za obe karte je oko 60eu.Nije mi potrebna refundacija novca ako ne putujemo. Unapred hvala na odgovoru.

  • Play Travel
    odgovori
   03/01/2019

   Vojkane, samo nepojavljivanje na let podrazumeva i otkazivanje avio karte, nisu potrebne dodatne akcije i što je najbitnije dodatnih troškova u ovom slučaju neće biti.

 18. propusten let niz stockholma

  nenad
   odgovori
  14/07/2019

  Pozdrav, kupio sam povratnu kartu iz stockholma do beograda pa me zanima posto mi je iskrslo da odvezem auto za beograd da li mogu da se jednostavno ne pojavim na aerodromu u stockholmu posle cekiranja a da ne izgubim pravo na povratnu kartu iz beograda za stockholm

  • Play Travel - Dejan
    odgovori
   01/08/2019

   Nenade, da, kod low cost kompanija kao sto je Wizz Air mozete iskoristiti povratni segment leta bez obzira da li ste iskoristili odlazni segment. Naravno, procedura cekiranja je takodje obavezna u periodu od 48 sati do 3 sata pre leta, kako bi ste izbegli dodatne troskove cekiranja na aerodromu.

 19. Promena putnika

  Sladana Jovic
   odgovori
  11/02/2019

  Postovani
  Da li je moguce prebaciti kartu na drugog putnika,tj da ustupim nekom moju kartu jer sam sprecena da podjem na put

 20. Otkazivanje karte

  Atila
   odgovori
  15/03/2019

  Poštovani uzeo sam kart.avion.povratnu i iskoristio let do Beograda a povtarnu bi da otkažem da li treba da javim.Plaćene su karte.Hvala.

 21. wizzair membership discount card

  Jovana Koturov
   odgovori
  02/07/2019

  Poštovani, prilikom kupovine membership discounta carda
  nisam ukucala broj pasosa. Da li cu imati problema prilikom ukrcavanja? Da mi nije slucajno ukucan neki random broj
  pasosa?

  • rezervacija bez br pasosa

   maja
    odgovori
   05/09/2019

   postovani,da li mogu rezervisati kartu na vesem sajtu bez br pasosa jer treba da bude gotov za nekih deset dana i ako je moguce kako kasnije odraditi izmjene jer je let planiran nedelju dana posle podizanja pasosa…
   unaprijed hvala

   • Play Travel - Dejan
     odgovori
    10/09/2019

    Majo, naravno prilikom kupovine avio karte mozemo koristiti i podatke iz starog pasosa ili iz licne karte, koje naknadno, kada bidete dobili novi pasoš možemo promeniti.

 22. Let

  Suzana
   odgovori
  04/07/2019

  Ako otkazem let da li imam pravo na povracaj novca?

  • Play Travel - Dejan
    odgovori
   05/07/2019

   Suzana, na ovoj stranici možete pogledati uslove za otkazivanje avio karte. U zavisnosti od broja dana koliko je preostao do putovanja iznos penala može varirati. Napominjemo da su penali za otkazivaje prilično visoki i da ukoliko ste kupili karte po povoljnijim cenama često ne preostaje puno novca za refundaciju.

 23. Tamara
   odgovori
  02/12/2019

  Postovani, potrebna mi je informacija. Naime, greskom mi je karta rezervisana za 20.12. umesto za 25.12., da li postoji mogucnost promene datuma leta i da li se to naknadno placa?
  Hvala :-)

Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar