FAQ Da li je moguće otkazati Wizz Air avio kartu?

Otkazivanje putovanja od strane putnika

Otkazivanje Vaše avio karte na letovima low cost kompaniej Wizz Air kada je preostalo više od 14 dana do leta je potrebno platiti penale u iznosu od 70 EUR po osobi. Ukoliko je ukupan iznos avio karte bio niži od 70 EUR, dalje akcije nisu potrebne samo nepojavljivanje na aerodromu podrazumeva i njeno otkazivanje.

Ukoliko je do Vašeg leta preostalo manje od 14 dana penali za njeno otkazivanje iznose 90 EUR. Ukoliko je ukupan iznos avio karte bio niži od 90 EUR, dalje akcije nisu potrebne samo nepojavljivanje na aerodromu podrazumeva i njeno otkazivanje.

Zahtev za otkazivanje avio karte možete podneti na našem sajtu, podnesi zahtev za refundaciju ovde, ili mailom na wizz@playtravel.rs

*Napomena: za razliku od tradicionalnih avio kompanija, ukoliko imate povratnu avio kartu i niste iskoristili odlazak, avio kartu u povratku možete neometano koristiti, bez dodatnih troškova.

Otkazivanje putovanja od strane avio kompanije

U slučaju otkazivanja leta u skladu sa Uredbom (EC) Br. 261/2004 (Uredba), kojom se definišu zajednička pravila o kompenzaciji i pomoći putnicima u slučaju uskraćivanja ukrcavanja i otkazivanja ili dugog kašnjenja letova, imate sledeća prava:

Ponovo na novu avio kartu za let koji obavlja Wizz Air ili neka druga avio-kompanija pod sličnim uslovima prevoza do vašeg krajnjeg odredišta što je pre moguće, a u zavisnosti od raspoloživosti mesta.

Potpunu refundaciju avio karte ukljući i njen povratak ukoliko postoji.

Osim finansijskog dela imate pravo na dva dva telefonska poziva potpuno besplatno.

U slučaju promene datuma na dan nakon planiranog polaska otkazanog leta, imate pravo na besplatan hotelski smeštaj kao i besplatan aerodromski transfer

Ukoliko sve dodatne troškove usled otkazanog leta platite sami obavezno sačuvajte sve priznanice-račune kao dokaz o uplati na osnovu kojih možete zahtevati refundaciju sredstava od avio kompanije.

Otkazivanje usled vanrednih okolnosti

Otkazivanje letova usled vremenskih nepogoda i/ili vanrednih okolnosti koje avio kompanija nije mogla da izbegne nije u obavezi da izvrši nadoknadu troškova.

Vanredne okolnosti mogu biti: kontrola vazdušnog saobraćaja, vremenske prilike, sindikalne mere, uzbuna zbog terorizma ili drugi bezbednosni razlozi, zatvaranje aerodroma ili piste, građanski nemiri, viša sila, razlozi koji utiču na bezbednost leta.

Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

18 Komentara
 1. Otkazivanje rezervacije

  Radoslav
   odgovori
  11/11/2018

  Greskom sam rezervisao povratnu kartu na relaciji Beograd – Hannover,a trebao sam suprotno Hannover – Beograd,sto sam posle i uradio,pa me zanima dali se moze otkazati prva rezervacija i dali imam pravo na povracaj novca.Hvala

  • Play Travel
    odgovori
   12/11/2018

   Radoslave, u nekim situacijama supervizor avio kompanije moze odobriti refundaciju u ovakvim situacijama, mozete nam poslati informacije o Vasoj rezervaciji na mail wizz@playtravel.rs kako bi smo podneli zahtev za refundaciju i pokusali da vratimo iznos za pogresnu avio kartu.

 2. Otkazivanje karte

  Atila
   odgovori
  15/03/2019

  Poštovani uzeo sam kart.avion.povratnu i iskoristio let do Beograda a povtarnu bi da otkažem da li treba da javim.Plaćene su karte.Hvala.

 3. Neuplacena karta

  Samra
   odgovori
  18/07/2019

  Postovanje, napravila sam rezervaciju karte, koju sam trebala u roku 24h platiti. Međutim ubrzo sam se predomislila i nisam izvrsila uplatu. Cak i poslije 4 dana jos uvijek mi stoji rezervacija u aplikaciji. Interesuje me da li cu morati platiti neke penale sto nisam uplatila kartu i kako da izbrisem tu rezervaciju iz aplikacije, hvala.

  • Play Travel - Dejan
    odgovori
   01/08/2019

   Samra, u Vasem slucaju nemate dodatnih troskova. Rezervacija ce automatski biti otkazana bez dodatnih troskova i uklonjena iz aplikacija najkasnije 7 dana od pravljenja rezervacije.

 4. propusten let niz stockholma

  nenad
   odgovori
  14/07/2019

  Pozdrav, kupio sam povratnu kartu iz stockholma do beograda pa me zanima posto mi je iskrslo da odvezem auto za beograd da li mogu da se jednostavno ne pojavim na aerodromu u stockholmu posle cekiranja a da ne izgubim pravo na povratnu kartu iz beograda za stockholm

  • Play Travel - Dejan
    odgovori
   01/08/2019

   Nenade, da, kod low cost kompanija kao sto je Wizz Air mozete iskoristiti povratni segment leta bez obzira da li ste iskoristili odlazni segment. Naravno, procedura cekiranja je takodje obavezna u periodu od 48 sati do 3 sata pre leta, kako bi ste izbegli dodatne troskove cekiranja na aerodromu.

 5. Let

  Suzana
   odgovori
  04/07/2019

  Ako otkazem let da li imam pravo na povracaj novca?

  • Play Travel - Dejan
    odgovori
   05/07/2019

   Suzana, na ovoj stranici možete pogledati uslove za otkazivanje avio karte. U zavisnosti od broja dana koliko je preostao do putovanja iznos penala može varirati. Napominjemo da su penali za otkazivaje prilično visoki i da ukoliko ste kupili karte po povoljnijim cenama često ne preostaje puno novca za refundaciju.

 6. wizzair membership discount card

  Jovana Koturov
   odgovori
  02/07/2019

  Poštovani, prilikom kupovine membership discounta carda
  nisam ukucala broj pasosa. Da li cu imati problema prilikom ukrcavanja? Da mi nije slucajno ukucan neki random broj
  pasosa?

 7. Promena putnika

  Sladana Jovic
   odgovori
  11/02/2019

  Postovani
  Da li je moguce prebaciti kartu na drugog putnika,tj da ustupim nekom moju kartu jer sam sprecena da podjem na put

 8. Mirnes Dedic
   odgovori
  01/02/2019

  Postovanje dal je moguce da neko drugi osim mene otkaze let koji je rezervisan na moje ime

  • Play Travel
    odgovori
   02/02/2019

   Poštovani, moguće je samo ukoliko osoba koja otkazuje kartu poseduje sve podatke avio karte, kao i odgovore na sva sigurnosna pitanja koja mogu biti postavljena prilikom otkazivanja avio karte.

 9. Informacija

  Vojkan
   odgovori
  03/01/2019

  Postovanje.
  Zelim da kupim 2 karte za mene i sina od 5 godina za datum 25 januar relacija Memmingen-Beograd. Postoji mogucnost da mozda necemo putovati tog dana ako ne dobijem odmor,interesuje me da li ce postojati neki problem ako otkazemo let? Odnosno da li se mora dodatno platiti otkazivanje leta? Ukupna cena za obe karte je oko 60eu.Nije mi potrebna refundacija novca ako ne putujemo. Unapred hvala na odgovoru.

  • Play Travel
    odgovori
   03/01/2019

   Vojkane, samo nepojavljivanje na let podrazumeva i otkazivanje avio karte, nisu potrebne dodatne akcije i što je najbitnije dodatnih troškova u ovom slučaju neće biti.

 10. Informacije za trazenu refundaciju avio karte

  PLAY TRAVEL
   odgovori
  26/12/2018

  Postovani Maumera, molim Vas da sifru rezervacije i detalje letova posaljete na nasu e-mail adresu wizz@playtravel.rs.

  Jelena Brankovic,
  Play Travel

 11. Povratak novca za karte

  Smajlagic Muamera
   odgovori
  25/12/2018

  Zbog povrede ruke morala sam da dodjem prije vremena i uzela sam druge karte. Dali mogu da dobijem pare nazad ili da se rezervise neki drugi datum.Unapred hvala

 12. otkazivanje jedne karte

  Sandra
   odgovori
  20/11/2018

  Moja sestra je trebala sa mojim sinom da krene za Srbiju međutim on se razboleo.Da li je moguć povraćaj novca jedne karte

Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar