Hoteli Hoteli Amsterdam

Nema grada kao što je Amsterdam!

Građevine iz sedamnaestog veka i skulpture vanzemaljaca sa džointom na istom mestu – Malo gradova sa toliko stila, kao Amsterdam, stapa istoriju i savremeno urbano doba. Amsterdam je glavni grad Holandije, kulturni centar i jedna od omiljenih turističkih destinacija u Evropi. Možda nije veliki grad, ali je jedinstven i privlačan za turiste, koji dolaze na izlete i duže odmore. Sagrađen je ispod nivoa mora, pa ga zovu i “Venecija severa”, zbog brojnih kanala koji kroz njega protiču – grad je izgrađen u 1000. godini, a oblast je time spašena od nadolazeće vode.

Hoteli Amsterdam

Neke od najpopularnijih atrakcija u Amsterdamu su Rijks muzej, u kom je čuvena Rembrantova slika “Noćna straža”, Muzej Van Goga, kuća Anne Frank, Muzej Willet, kuća Cromhout i mnoge druge.

Mladi dolaze u ovaj grad zbog bogatog noćnog života i obilaska kafeterija svetskog glasa, dok ljubitelji umetnosti, s druge strane, dolaze da uživaju u nekim od gradskih muzeja i prelepoj arhitekturi. Holandija je u 17. veku uspešno kreirala sopstveni renesansni arhitektonski stil, što doprinosi jedinstvenoj atmosferi Amsterdama.Booking.com

Znamenitosti


Hoteli Amsterdam

Rijksmuseum

Sa svojom zbirkom vrhunskih umetničkih dela Rijksmuseum nosi titulu napoznatijeg muzeja u Holandiji. U svojoj kolekciji poseduje preko 200 remek dela, najboljih u svojoj grupi. Od 01.11.2014. godine biće izloženi u novom Philips krilu muzeja. Nijedan zagriženi turista ne bi smeo sebi dopustiti da ne obiđe Rijksmuseum.

Hoteli Amsterdam

Albert Cuypmarkt

Ne postoji bolje mesto da otkrijete način života u Amsterdamu i specifičan smisao za humor, da uživate u multikulturološkim čarima Amsterdama i jedinstvenoj atmosferi nego na Albert Cuyp uličnoj pijaci. 260 tezgi, duž jedne od centralnih ulica u Pijp četvrti, na kojima se prodaje sve, od cipela do voća i povrća, čini Albert Cuyp najvećim i najpopularnijim buvljakom u Holandiji.

Hoteli Amsterdam

Hoppe

U gradu u kome je nastalo čuveno pivo Heineken, kada Holanđani kažu kafić misle na pab, pa je za sve one koji traže prijatnu atmosferu i šarm Hoppe nezaobilazna tačka u Amsterdamu. Pab sa tradicijom dugom 300 godina i najvećim prometom piva, pružiće Vam poseban doživljaj i neverovatan izbor holandskih piva.

Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar