Hoteli Hoteli Barselona

Bilo da je zbog svojih arhitektonskih dragulja, svojoj blagoj klimi ili živahnom noćnom životu, Barselona je jedan od najomiljenijih gradova u Evropi.

Drugi po veličini grad u Španiji, nakon Madrida, glavni grad autonomne zajednice Katalonije, Barselona je nedavno uživala značajan privredni rast, pogotovo nakon Olimpijskih igara 1992. godine. Imajući značajnu finansijsku i turističku luku koja se nalazi u centru Mediterana, Barselona ima dvostruku “dušu”, što je čini jedinstvenom. Na jednoj strani predstavlja Katalonski ponos, što čini da gradani ljubomorno štite svoju tradiciju, kulturu i jezik koji su energično branili od zaborava. Sa druge strane, tu je moderan i kosmopolitski duh, spreman da preuzme strane trendove. Dve duše žive zajedno u harmoniji, zajedno Barselona predstavlja intrigantan miks šarma i vitalnosti.

Hoteli Barselona

Barselona je svetska prestonica modernizma, umetničkog stila razvijena krajem devetnaestog i početkom dvadesetog veka. Njegov najznačajniji umetnik je Antoni Gaudi, arhitekta koji je ukrasio grad sa dragocenim biserima, od Palau Guell do Casa Batllo, Casa Mila (ili La Pedrera) do Casa Vicens. Ove fantastične, nadrealne zgrade krase Eixample, ekonomski i komercijalni centar grada. Njegovo srce je Passeig de Gracia, jedan od najvažnijih avenija u Barseloni, sa mnogim lokalnim i buticima visoke mode.

Gaudijevo, još uvek nedovršeno remek-delo, koje je još uvek bilo u izgradnji u poslednjim godinama njegovog života, je Sagrada Familia, prepoznatljiv simbol grada i najposećeniji spomenik u Španiji. Izgradnja ove bazilike trebalo bi da se završi neposredno pre 2030. godine. Ne propustite Parc Guell, još jedan od projekata Gaudia, savršenu kombinaciju izmedu arhitekture i prirode, sa bajkovitom atmosferom. Palau de la Musica Catalana je još jedan amblem modernizma, koji su projektovali arhitekta Lluis Domenech i Montaner.

Čuveni Ramblas – živi bulevari koji Vas vode do stare luke prepuna je ulicnih umetnika i “Movida” ljudi – počinje u ogromnom Plaza de Catalunia i Barrio Gotico, istorijskom centru grada, sa svojim uskim ulicama i antičkim gradevinama, koji predstavlja jedinu oblast Barselone koja je u potpunosti očuvana kao što je bila u srednjem veku. Ne propustite Plaza Real, sa svojim živahnim tapas barovima i katedralom. Zelena pluća grada predstavlja Montjuic, brdo koje poseduje zamak, Joan Miro Foundation, Nacionalni Muzej umetnosti Katalonije i Font Magica. Takođe, posetite šarene Bokueria Market, Pomorski muzej, Muzej Pikasso i distrikt La Ribera.Booking.com

Znamenitosti

Hoteli Barselona

Sagrada Familia

Sagrada familija je rimokatolička bazilika napravljena u gotskom stilu. Crkvu je počeo da gradi arhitekta Fransesk de Paula del Viljar (Francesc de Paula del Villar), da bi 1882. godine projekat preuzeo i u potpunosti promenio Gaudi. U to vreme lokacija na kojoj je počela izgradnja bila je 1,5 km udaljena od Barselone.


Hoteli Barselona

Park Guell

Park je prvobitno bio deo komercijalno neuspešne stambene zone – ideja grofa Eusebija de Gvelja. Inspirisan je britanskim parkovima i zbog toga je dobio englesko ime park. Kasnije je pretvoren u gradski vrt. Do njega se dolazi iz podnožja, iako su stanice na izvesnoj udaljenosti, redovnim autobusima ili turističkim autobusima.


Hoteli Barselona

Montjuic

U prevodu Monžuik znači "Planina Jevreja" što se odnosi na Jevrejsko groblje i njihov mogući boravak tu neko vreme. Pre nekoliko hiljada godina tu su bili naseljeni Kelti, a kasnije su ovo mesto koristili Rimljani za ceremonije - kasnije stara vojna tvrđava sagrađena 1640.

Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar