Hoteli Hoteli Beč

Smešten u srcu Evrope, na strateškom položaju između istoka i zapada, Beč, glavni grad Austrije, može se pohvaliti svojom izuzetno slavnom prošlošću.

Elegantan grad Habsburškog carstva do 1918. godine grad je bio oblikovan duhom prosvetljenih vladara. Turneja u Habsburgovaca stopama pocinje sa ulica istorijskog centra, u Innere Stadt, UNESCO Svetske baštine. Ona polazi od katedrale Svetog Stefana, a romanike i gotike crkve u srcu starog grada. Ne propustite posetu carskoj palati Hofburg jedinjenja, glavne rezidencije Habsburgovaca, istinski grad u gradu, gde možete posetiti, izmedu ostalih, stanovi gde mitska princeza Sisi živeo. Ostaje suverena cuvaju u kripti careva , u crkvi na kapucina.

Hoteli Bec

Takođe, možete posetiti dvorac Šenbrun, letnju rezidenciju Habsburgovaca. Vredi videti je impresivan City Hall (Rathaus) i Državnu operu, jednu od najznačajnijih operskih kuća u svetu.

Ledena elegancija istorijskog Beča ustupa bojama modernosti u Hundertvasser okrugu, izgradena je sredinom 80-ih, kao deo socijalnog stanovanja obeležen maštovitih arhitektonskim rešenjima, koji su dizajnirani od strane umetnika Friedensreich Hundertvasser i podsećaju rad španski Gaudi.

Beč je pravo mesto za ljude koji vole umetnost: ovde avangardni pokreti cvetala, kao što su “Jugendstil” i “secesije”. Najreprezentativniji umetnik tog perioda bio je Gustav Klimt, čiji radovi su smešteni u različitim muzejima u gradu, uključujuci i Belvedere austrijske galerije.

Grad pun parkova – najpoznatiji je Prater sa svojim Giant Ferris Vheel – Beč je poznat kao “prestonica muzike”, pošto je rodno mesto kompozitora kao što su Štraus i Šubert i Betoven pošto domacin i Mocarta.

Konačno pauzu u jednom od mnogih kafica , institucija autenticna grada, izmedu šolju čaja i ukusom čuvene Sacher Torte.Booking.com

Znamenitosti

Hoteli Bec

Šenbrun

Imperator Leopold I dao je arhitekti Johanu Bernhardu Fišeru zadatak da projektuje novu palatu. Njegov prvi nacrt bio je vrlo utopijski, pokušavajući da poveže antičke i savremene ideale. Njegov drugi nacrt prikazao je manju i mnogo realističniju građevinu. Izgradnja je počela 1696. i posle tri godine prve svečanosti su održane u novoizgrađenom srednjem delu palate.

Hoteli Bec

Belvedere

Kompleks se nalazi jugoistočno od starog gradskog središta (takozvani unutrašnji grad, nem. Innenstadt, sa katedralom Sv. Stefana, Hofburgom itd.), a u direktnom susedstvu jeste palata Švarcenberg. Palate Gornji Belvedere i Donji Belvedere, uz pripadajući park, tvore jedan od nalepših baroknih ansambla na svetu.

Hoteli Bec

Katedrala Sv. Stefana

Katedrala Svetog Stefana (nem. Stephansdom) je katolička katedrala u Beču, sedište bečke nadbiskupije, posvećena je svetom arhiđakonu Stefanu. Nalazi se na trgu svetog Stefana u centru Beča. Prva crkva na njenom mestu izgrađena 1147. godine u romaničkom stilu je izgorela 1258

Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar