Hoteli Hoteli London

Jedan od najposećenijih svetskih gradova, London ima ponešto za svakoga: od istorije do kulture, od umetnosti do arhitekture.

London, jedna od evropskih prestonica kulture, najveći i najpopularniji grad u Evropi. Počevši od poznatih spomenika i predela, ima i bogate sadržaje za najrazliitije tipove ljudi, od ljubitelja umetnosti do ljudi strastveno zainteresovanih za književnost ili istoriju, za ljubitelje sporta, za ljude koji vole izvođačke umetnosti i još mnogo više.

Hoteli London

Pored istorijskih, naučnih i umetničkih muzeja, u zabavnim parkovima, zoološkim vrtovima i drugim atrakcijama uvek ćete pronaći nešto zanimljivo za sebe. Grad u kom je Šekspir napravio preokret u istoriji pozorišta i izvođačkih umetnosti, gde je Dikens pisao o mladom Oliveru Tvistu, gde se posetioci mogu diviti Kraljevskim Dvorovima britanske monarhije i gde uvek postoji parking u blizini da biste se prepustili uživanju u mirnoj šetnji. Za obilazak Londona svakako vredi odvojiti vreme.

To je na globalnom nivou vodeći grad u svim oblastima i dobro je poznat po spomenicima kao što su Big Ben, Vestminsterska opatija, Bakingemska palata, Kula Londona, Tower Bridge, London Bridge, London-Eye i mnogo više.Booking.com

Znamenitosti

Hoteli London

Kula Londona

London Tower tvrđava je jedna od najpoznatijih obeležja prestonice Engleske.  Tokom svoje duge istorije imala je više različitih uloga i namena, a danas predstavlja idealnu priliku da se upozna istorija i kultura Velike Britanije.[/one_third]

Hoteli London

Trafalgar Skver

Trafalgar square namenjen je kao počast Lordu Horaciju Nelsonu i njegovoj pobedi kod Trafalgara 1805. godine. Spomenik je izgrađen u potpunosti od granita i danas je jedna od najpopularnijih lokacija u Londonu.

Hoteli London

Katedrala Sv. Pavla

Najveća i najpoznatija katedrala u Londonu, St. Paul’s Cathedral na najbolji način ističe englesku arhitekturu i predstavlja pravu ikonu glavnog grada Engleske. 

Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

1 Komentar
  1. GDe

    vlada
     odgovori
    24/09/2017

    U koji deo grada da uzmem hotel da bi imao što bližu destinaciju muzeja BIg bena….

Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar