Hoteli Hoteli Milano

Na prvi pogled, Milano Vam može zaličiti na neku od manekenki koje krase njegove modne piste: visoke graciozne strukture (istorijske i upečatljive nove arhitekture), ekstravagantanog ukusa i bez lako uočljivog duha. Ali Milanov stil i njegova suština, su mnogo više nego površna.

Kosmopolitska metropola, italijanski ekonomsko izvorište, međunarodni centar mode i mesto sa uzbudljivim noćnim životom: Milano je sve to i još mnogo više. Ovaj grad fascinira ljude iz celog sveta svojom prefinjenom kulturom, koja se izražava u različitim oblastima kao što su likovne umetnosti i dizajn. Zbog svoje umetničke i istorijske tradicije, umetnost se može naći svuda u uličicama, trgovima ili na ekranu u modernim i šarmantan muzejima i izložbama.

Hoteli Milano

Kao simbol grada važi Duomo, koji je najrelevantnije delo gotičke arhitekture u Italiji. Ova veličanstvena zgrada gleda na glavni trg sa svojim karakterističnim tornjevima i šarenim staklenim zidovima, u blizini čuvene Galleria Vittorio Emanuele, kroz koju se ulazi na elegantnu Piazza della Scala. Prijatna šetnja kroz Via Dante Vas vodi do Castello Sforzesco, koju je sagradio Frančesko Sforca u XIV veku i danas je velika turistička atrakcija. Nedaleko, možete posetiti prelepu Chiesa di Santa Maria delle Grazie sa svojim svetski poznatim delom Cenacolo Vinciano, poznatiojom kao “Poslednja večera”.

Triennale, Palazzo Reale, Museo Nazionale della Scienza e della Tecnica i Museo del Novecento su neki od brojnih izložbenih centara kulture koju živahno srce Milana ima da ponudi. Iskustvo koje ne treba propustiti je poseta obližnjoj Brera prepunoj poznatih galerija i njenom elegantnom lavirintu ulica sa sofisticiranim radnjama i tradicionalnim restoranima. Moramo pomenuti deo grada pod nazivom “Navigli”, gde ćete naći dosta stilizovanih barova i upečatljivih delića arhitekture duž kanala u gradu.

Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar