Hoteli Hoteli Minhen

Odišući prosperitetom i udobnošću, Minhen uživa u sopstvenim kontrastima.

Folklor i vekovne tradicije stoje rame uz rame sa elegantnim modelima BMW-a, dizajnerskim buticima i pogonima visoke industrije. Njegovi muzeji uključuju zbirke svetske klase umetničkih remek-dela, a njegova muzika i kulturna scena ga stavljaju u rang sa Berlinom. Ljubitelji piva ga moraju posetiti. Minhen je grad koji fascinira svojom mešavinom istorije i modernog stila, tradicije i zabave. Zbog svega toga ne iznenađuje činjenica da je najposećeniji grad u celoj Nemačkoj. Prestonica Bavarske regije, u južnom delu zemlje, Minhen ima veoma uspešnu ekonomiju. Značajan u istoriji nemačke, bogat spomenicima i šarmantnim mestima. Mogli biste krenuti od Marienplatz, u srcu starog grada, gde se održavaju tradicionalne bavarske proslave i neobične Božićne rasprodaje. Trgom dominira Neue Rathaus ili Nova gradska kuća, impozantna neo – gotička zgrada sa visokim tornjem sa kog se možete diviti predivnim pejsažima Alpa. Poznat po svojoj Glockenspiel, najvećim orguljama u Nemačkoj.

Hoteli Minhen

Ne propustite posetu Residenz, jedne od najvećih kraljevskih palata u Evropi, u kojoj su živeli Wittelsbachovi do 1918. godine kada je monarhija pala. To je lep kompleks objekata koji prepliću mnoštvo stilova. U njemu se čuvaju kraljevski dragulji, a ima i divno Rokoko pozorište.

Takođe vredi posetiti impresivnu Frauenkirche, katedralu iz poznog gotskog perioda. Prelepe zgrade se nalaze duž Maximilianstrasse, najelegantnije ulice grada i destinacije za kupovinu luksuzne robe. Predlažemo šetnju po engleskoj bašti, jednoj od najvećih gradskih parkova na svetu, i šetnju šarenim tržnicom Viktualienmarkt.

Gradska kuća čuva važne umetničke zbirke. Tri glavne umetničke galerije izlažu remek-dela slikarstva od XIV veka do današnjih dana, dok Lenbachhaus izlaže čuvena dela Kandinskog.

Mesto rođenja legendarnog Oktoberfesta, zabavnog festivala lokalnih piva, Minhen ima najpoznatije pivare na svetu. Hofbrauhaus je osnovana 1589. za potrebe snabdevanja dvora vojvode Wilhelma V, zatim Augustiner, najstarija pivara u Minhenu, koju su osnovali avgustovski kaluderi 1328. godine.

Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar