Hoteli Hoteli Moskva

Moskva je grad superlativa. Ona ima najviše milijardera, najskuplje kafe i uskoro – najvišu kolosalnu zgradu na svetu.

Moskva, glavni grad Rusije, je po mnogo cemu najbolja i prva u svetu. Prvo, to je jedan od najnaseljenijihh gradova na svetu i dom je za više od 21 miliona stanovnika. Priča se da grad ima najskuplju kafu… ali to nije čudno, jer je rangiran kao drugi najskuplji grad na svetu sa najvećim brojem milijardera. Neverovatno raznolika istorija grada je sveprisutna, u mnogim izvanrednim istorijskim objektima različitih epoha, rasprosutih svuda po gradu. Simbol grada je Crveni trg koji je dom katedrale iz 16. veka Svetog Vasilija i svetski poznatog Kremlja, istorijskog utvrđenog kompleksa koji služi kao zvanična rezidencija predsednika Ruske Federacije.

Hoteli Moskva   

Moskva je danas užurban kosmopolitski grad koji pruža obilje mogućnosti lokalnom stanovništvu i turistima da na pravi način ispune svoje slobodno vreme.

Crveni oktobar, jedan od arhitektonskih ikona grada i bivša fabrika slatkiša, koji se nalazi na ostrvu Bolotni usred reke Moskve, odnedavno je postala jedna od najpopularnijih oblasti u gradu. To mesto je domaćin brojnim trendi barovima i restoranima gde meštani i turisti dolaze da se druže i uživaju u prekrasnom pogledu na reku Moskvu i Saborni hram Hrista Spasitelja.

Atmosfera tokom vikenda je još življa kada mase ljudi pođu ka brojnim diskotekama u ovom istorijski značajnom okrugu.

Znamenitosti


Hoteli Moskva

Moskovski Kremlj

Moskovski Kremlj je utvrđeni kompleks i zvanična rezidencija Predsednika Rusije u samom središtu Moskve i okružen je Crvenim trgom, rekom Moskvom i Aleksandrovom baštom. Sačinjen je od četiri palate i četiri katedrale koje su smeštene unutar Kremaljskog zida.[/one_third]

Hoteli Moskva

Boljšoj teatar

Boljšoj teatar je istorijski teatar u glavnom gradu Rusije, izgrađen je 1825. godine i jedan je od najstarijih i najboljih baletskih i operskih pozorišta na svetu. Teatar takođe predstavlja i veoma poznatu Boljšojsku baletsku Akademiju. Nedavne rekonstrukcije vratile su stari izgled teatra i poboljšanu akustiku sale.

Hoteli Moskva

Crveni Trg

Najpoznatiji moskovski gradski trg, zbog toga što se glavne ulice Moskve šire u svim smerovima smatra se središnjim trgom grada, a često se naziva i srcem cele Rusije. Sa njega se pruža pogled na Moskovski Kremlj i hram Vasilija Blaženog.

Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar