Hoteli Hoteli New York

,,Kada govorimo o Njujorku, složićemo se da on obitava u sopstvenom univerzumu. Ne postoji njemu sličan grad ni u jednoj zemlji na planeti”, Perl S Buck

Neki smatraju da je New York kulturna prestonica sveta, a svakako je jedna od najpopularnijih destinacija o kojoj sanjaju svetski putnici. Dok boravite tamo, želećete da se divite njujorškom nebu, razgledate neke od najpoznatijih svetskih spomenika poput Empire State Building, Kipa slobode, Zgrade Chrysler, da odgledate predstavu na Brodveju, da sa strahopoštovanjem razgledate Times Square i još mnogo toga.

U koliko ste željni avanturističkog istraživanja, NYC će zadovoljiti sve vaše potrebe. Možete videti jedan od najomiljenijih svetskih umetničkih muzeja, Muzej moderne umetnosti (MoMA) , i doživeti najrazličitije kulture. U New Yorku ćete naći iznenađujuću i neverovatnu mešavinu kultura iz celog sveta, čineći kuhinju i noćni život iskustvom prepunim neprekidnih iznenađenja.

Posetite gradske parkove, pođite u kupovinu, istražujete muzeje i krenite u organizovane ture da biste saznali više o istorijskom značaju raznih delova grada. U New York (Big Apple) Vam definitivno nikada neće biti dosadno.

Znamenitosti


Empajer stejt bilding

Ovaj oblakoder u Njujorku sa svoja 102 sprata jedan je od najviših u svetu. Empajer stejt bilding izgrađen je 1931. godine, a dizajnirali su ga Šrev, Lem i Harmon.[/one_third]

Tajms Skver

Times square je jedna od najbitnijih raskrsnica na Menhetnu u Njujorku. Ovo ukrštanje Brodveja i Sedme avenije prepoznatljivo je po velikim i blještavim svetlećim reklamama koje obasjavaju uvek užurbane ulice "Velike jabuke".

Hoteli Njujork

Kip Slobode

Spomenik Kip slobode poklon je Francuske Sjedinjenim Američkim Državama kao čim prijateljstva. Postavljen je 1886. godine, visok je 46,5 metara i nalazi se na Osrtvu slobode.

Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar