Hoteli Hoteli Pariz

Pariz nikako ne može da iscrpi superlative kojima se opisuju fascinantne destinacije sveta.

Notre-Dame i Ajfelova kula su opisani bezbroj puta, kao Sena i suptilne razlike između njene leve i desne obale. Ipak, ono što pisci nikada nisu bili u stanju imalo da oslikaju je njegova impresivnost i magija. Pariz, najelegantniji i najromantičniji grad na svetu, je nesumnjivo jedan od najšarmantnijih mesta koje ćete ikada posetiti. Nadmoćan, ali i gostoljubiv u isto vreme, sa svojih 200 muzeja i velikim brojem spomenika kulture, Pariz poseduje impozantno umetničko, istorijsko i kulturno nasleđe bez premca. To je, sasvim očekivano, jedan od najposećenijih gradova u svetu, sa preko 28 miliona turista svake godine. Smešten u srcu Evrope, rekom Senom podeljen na dva dela. Pariz vekovima utiče na politiku, kulturu, način života i ekonomiju u čitavom zapadnom svetu.

Nekoliko važnih pariskih spomenika je pravljeno za različite svetske izložbe, koje se tamo održavaju od sredine devetnaestog veka. Najpoznatija je nesumnjivo najviša građevina u gradu, Ajfelov toranj, izgrađen 1889. godine, i od tada je postao glavni simbol grada.

Hoteli Paris

Trijumfalna kapija, koju je izgradio Napoleon Bonaparta 1806. godine, je drugi najveći simbol spomenik u Parizu i bio je inspirisan klasičnim rimskim spomenicima. Naći ćte ga na početku Champs-Élysées. To je najpoznatiji put u Evropi, koji vrvi od kafića, restorana i butika visoke mode.

Među prelepim crkvama glavnog grada Francuske, je katedrala Notre-Dame – mesto koje morate posetiti, remek delo gotičke arhitekture, izgrađena između dvanaestog i trinaestog veka. Bazilika Svetog srca je još jedan prelep spomenik kulture, izgrađen na brdu Monmartre, u srcu boemskog života tokom Belle Epoque. Tu su i domovi umetnika, kao što su: Van Gogh, Piasso, Renoir, Toulouse-Lautrec i Modigliani.

Od groblja Panteona i raskošnog teatra Nacionalne opere, sa ogromnim arhitektonskim kompleksom hotela Nacional des Invalides, preko crkve Madeleine, od prelepog Jardin du Luxembourg do Place de la Concorde, kroz Kulturni centar Latinske Četvrti, “Ville Lumiere” (Grad svetlosti) očarava turiste i nudi sve vrste zabave koje odgovaraju najrazličitijim ukusima.

Ljubitelji umetnosti mogu da biraju između Luvra, najposećenijeg muzeja na svetu, koji sadrži nebrojena remek dela, uključujući i “Mona Lisa” i “Venus de Milo”, muzeja d’Orsai impresionista, između modernog Centre Georges Pompidou, Pikasovog muzeja i Rodin Museum, da navedemo samo neke.

Ljudi koji vole aktivan noćni život ne bi trebalo da propustite čuveni Moulin Rouge koji nudi, između ostalog, i provokativne Can-Can predstave, koje su ga i učinile poznatim još od XIX veka.

Znamenitosti


Hoteli Paris

Ajfelova kula

Otkako je ova građevina postavljena 1889. godine, kao eksponat za Svetsku izložbu povodom stogodišnjice francuske revolucije, postala je najprepoznatljiviji simbol grada Pariza. Visoka je 300 metara, a do vrha ima 1665 stepenika.[/one_third]

Hoteli Paris

Muzej Luvr

Luvr je jedan od najpoznatijih i najvećih muzeja na svetu. U njegovoj kolekciji se nalazi preko 380.000 predmeta iz perioda praistorije pa do XIX veka, a stalno je izloženo preko 35.000 predmeta.

Hoteli Paris

Katedrala Notr Dam

Notr Dam je katedrala posvećena Bogorodici Mariji izgrađena u gotičkom stilu na reci Seni. Njena prostranost, savršena uravnoteženost počelja i lepota vitraža potpuno opravdavaju njen status najpopularnije crkve u Francuskoj.

Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar