Hoteli Hoteli Rim

Istorija, ljudska genijalnost i toplo podnevno sunce su skovali zaveru da Rim učine jednim najzavodljivih i najuzbudljivih svetskih gradova.

Rim je bez sumnje najveći i najimpresivniji muzej na otvorenom u svetu. Prestonica Italije, prva velika metropola čovečanstva i jedan od većih gradova Evrope, Rim sažima svoja tri milenijuma istorije u arhitektonskim i umetničkim iskazima koji Vas ostavljaju bez daha, a remek dela čine da ovaj grad postaje jedna od najposećenijih svetskih destinacija. Kažu da ceo život nije dovoljan da se otkriju sva blaga skrivena u ovom neverovatnom gradu. Samo jedan dan ipak je dovoljan da budete zavedeni uzbudljivim šarmom stare prestonice jedne od najvažnijih drevnih civilizacija, Rimskog carstva.

Rim je grad sa najvećom koncentracijom istorijskih i arhitektonskih znamenitosti u svetu. Spisak svih spomenika i mesta koje vredi posetiti bi bio predugačak, ali neke jednostavno ne možete propustiti. Polazimo od Koloseuma, najvećeg amfiteatra rimskog sveta, priznatog za jedno od sedam čuda savremenog sveta, jedino u Evropi.

Nedaleko se nalazi rimski forum, ono što je ostalo od finansijskog, verskog i političkog centra drevnog Rima, srce urbanog kompleksa Carskih foruma, koji se protezao između Kapitola i Kuirinala.

Hoteli Rim

Grad sa prekrasnim vrtovima i drevnim aristokratskim vilama, poput Vila Borgeze, Rim je poznat i po svojim monumentalnim fontanama, pravim arhitektonskim draguljima. Najpoznatija je Fontana di Trevi, u rokoko stilu, koja je čuvena po tome što je postavka najpoznatijih scena “La dolce vita”, klasičnog italijanskog filma Federica Fellinija.  Ne zaboravite da bacite novčić u ovu fontanu. Legenda kaže da će vam to osigurati povratak u “večni grad”! Ne propustite baroknu fontanu Četiri reke, jedno od najvećih remek-dela Đan Lorenco Berninija, koja se nalazi u srcu Piazza Navona, elegantnog večernjeg sastajališta. Piazza di Spagna, gde se nalaze čuvene Španske stepenice, je takođe veoma popularna i posećena.

Unutar ove prestonice sa prelepim crkvama se nalazi i Vatikan, kolevka katoličkog hrišćanstva. Remek-delo u njemu je impozantna bazilika Svetog Petra, čija kupola, koju je projektovao Mikelanđelo, nadvisuje čitav Rim. Mikelanđelo je takođe potpisao čuvene freske Sikstinske kapele, konklave za izbor pape.

Srce noćnog života u ovom gradu zadovoljstva – je Trastevere, bivši okrug radničke klase na zapadnoj obali reke Tibar, lep i živahan lavirint uskih ulica i trendi barova.Booking.com

Znamenitosti


Hoteli Rim

Koloseum

Velika rimska gladijatorska arena je jedna od najuzbudljivijih drevnih znamenitosti. Sa 50.000 sedišta svečano je otvoren 80. godine pre nove ere i koristio se za izvođenje spektakularnih gladijatorskih igara. Dve hiljade godina kasnije on i dalje glavna italijanska turistička atrakcija, koja primi i do pet miliona posetilaca godišnje i priznata je za jedno od sedam čuda savremenog sveta, jedino u Evropi.

Hoteli Rim

Vatikan

Jedna od najvećih italijanskih atrakcija koja se nalazi u Rimu je nezavisna država Vatikan, kolevka katoličkog hrišćanstva. Najveće remek-delo Vatikana je impozantna bazilika Svetog Petra, čija kupola, koju je projektovao Mikelanđelo, nadvisuje čitav Rim.

Hoteli Rim

Fontana di Trevi

Rim je poznat i po svojim monumentalnim fontanama, pravim arhitektonskim draguljima. Najpoznatija medju njima  je Fontana di Trevi, u rokoko stilu. Ne zaboravite da bacite novčić u ovu fontanu. Legenda kaže da će Vam to osigurati povratak u "večni grad".

Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar