Tasos

TASOS: bus + smeštaj, Paket aranžman – 10 noćenja

 

Tasos, najsevernije Grčko ostrvo, nalazi se na 200km od Soluna. Poznat je po gustim borovim šumama, brojnim maslinjacima, dugim peščanim plažama, lepim zalivima i izuzetno blagoj klimi. Često ga nazivaju “smaragd Egeja” zbog kristalno čiste vode ili “šuma koja pliva” zbog guste vegetacije. Prečnika je oko 25km, a obima oko 100km. Bogato je nadaleko čuvenim mermerom, maslinama i medom.

 

Tasos

 

Limenas je glavni grad Tasosa i ima oko 3.500 stanovnika. Sagrađen je na mestu antičkog grada Tasosa, smešten između dve luke, sa dve gradske plaže i mnoštvom drugih prelepih plaža u okolini. Predstavlja trgovački centar ostrva ispunjen mnogobrojnim tavernama, kafeterijama, restoranima, buticima, diskotekama, koje će upotpuniti Vaš odmor. Pored dve gradske plaže, u okolini ima desetine prelepih plaža (Tarzanas, Glifada, Papalimani, Pahis, Macryammos, Golden beach) do kojih je organizovan prevoz (bus, taxi, brodić…).

 

Limenaria je drugi po veličini grad na ostrvu. Nalazi se na jugozapadnoj strani ostrva i ima oko 2.000 stanovnika. Okružen je predivnim plažama, koje sunce obasjava duže nego ostala mesta na ostrvu. Idealno mesto za odmor, kako za porodične ljude, tako i za mlade koji žele da budu u centru zbivanja. Duž šetališta uz samu obalu raspoređene su autentične taverne, kafeterije i prodavnice.

 

Potos je simpatičan gradić na jugozapadnoj strani ostrva, na svega tri do četiri kilometara od Limenarije. Smešten pored jedne od najlepših plaža na ostrvu. Veliki broj kafića i kafeterija pružaju izuzetnu zabavu u večernjim satima. Potos ima veliki broj mini marketa, bankomata, luna park… Na putu ka Limenariji nalazi se jedna od najpoznatijih diskoteka na ostrvu.

 

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan – Polazak iz Beograda sa parkinga Sava centra u 17:00. Putovanje auto putem Beograd – Niš sa povremenim pauzama i sakupljanjem putnika. Oko 23:00 pauza od 45min u motelu “Predejane”. Nastavak putovanja preko Makedonije i Grčke, sa zaustavljanjem radi graničnih formalnosti. Noćna vožnja.

 

2-11.dan – Dolazak na Tasos u prepodnevnim satima i smeštaj u izabrane objekte (najranije do 14:00). Boravak na bazi izabrane usluge.

 

12.dan – Napuštanje apartmana oko 09:00. Slobodno vreme do polaska. Sakupljanje putnika u vreme dogovoreno unapred, iz Potosa i Limenarije u 14:00, iz Limenasa u 15:00. Polazak za Beograd.

 

13.dan – Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj usluge.

 

SOPSTVENI PREVOZ

 • Cena aranžmana se umanjuje za 55 eur po osobi, izuzev smena označenih sa *.
 • U slučaju spajanja smena cena aranžmana se umanjuje za 55 eur po osobi, izuzev smena označenih sa *.
 • Molimo Vas da dva dana pred početak putovanja proverite vreme polaska autobusa. 

 

ARANŽMAN OBUHVATA

 • prevoz turističkim autobusom (klima, audio/video oprema) na relaciji Beograd–Tasos–Beograd
 • prevoz trajektom na relaciji Keramoti-Limenas-Keramoti (za putnike na autobuskom prevozu)
 • smestaj na bazi 10 noćenja u izabranom objektu u dvokrevetnim/trokrevetnim i četvorokrevetnim studijim/apartmanima
 • usluge predstavnika agencije organizatora putovanja ili inopartnera tokom boravka
 • troškove organizacije i vođstvo puta. 

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA

 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • fakultativne izlete
 • individualne troškove.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

 • Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate.
 • 30% od cene aranžmana prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije do 15 dana pre polaska
 • na rate cekovima gradjana do kraja novembra 2013.god.
 • platnim karticama (VISA, VISA ELECTRON, MASTER, MAESTRO, DINA, AMEX)
 • putem administrativne zabrane 

 

POPUSTI I DOPLATE

Dete do 2 godine – gratis u zajedničkom ležaju i nema sedište u autobusu, dete od 2-7 godina na zajedničkom ležaju plaća iznos od 55 eur i ima svoje mesto u autobusu, deca od 7-12 godina u sopstvenom ležaju imaju popust 20 eur na kompletan aranžman (popust se odnosi na sopstveni i autobuski prevoz). Doplata za 1/1 – 70 % od cene aranžmana. Navedeni popusti važe samo u pratnji 2 odrasle (plative) osobe. Ukoliko je dete u sobi sa jednom odraslom osobom, plaća punu cenu smeštaja. Ne postoji mogućnost dupliranja popusta. 

 

OPISI VILA

Vila “MERESI” – nalazi se u samom centru Limenasa, na udaljenosti oko 400m od Vournelis plaže. Veoma lep objekat koji raspolaže sa 1/2 (francuski ležaj ili 2 singl ležaja), 1/3 (francuski ležaj + singl ležaj). i 1/4 studijima (dva francuska ležaja), kao i apartmanima za 4 osobe (francuski ležaj + 2 singl ležaja). Svaki studio/apartman ima kompletno opremljenu čajnu kuhinju, kupatilo, terasu, telefon, tv i klima uređaj (doplata za korišćenje 5eur po danu, plaća se na licu mesta). Apartmani su prostrani i imaju jednu izdvojenu spavaću sobu. Vila poseduje parking.

 

Vila “CHRISSA” – nalazi se u centru Limenarie, na samo 50m od duge peskovite plaže. Ima lepu poziciju, smeštena u mirnoj ulici, a na samo minut hoda do centra kao i mora. Sadrži standardno opremljene 1/2 (2 singl ležaja), 1/3
(3 singl ležaja) i 1/4 studije (4 singl ležaja), sa čajnom kuhinjom, kupatilom, tv i klima uređajem (korišćenje uključeno u cenu).

 

Vila “JOANNA” – nalazi se u neposrednoj blizini centra Potosa, na udaljenosti 300m od plaže. Raspolaže sa 1/2 (francuski ležaj ili 2 singl ležaja), 1/3 studijima (francuski ležaj + singl ležaj) i 1/4 apartmanima (francuski ležaj + sofa na razvlačenje za 2 osobe), koji su kompletno opremljeni čajnom kuhinjom, terasom, kupatilom, tv i klima uređajem (doplata za korišćenje 5eur po danu, plaća se na licu mesta). Jedan broj apartmana poseduje krevete na sprat (francuski ležaj + kreveti na sprat). Gosti mogu da parkiraju vozila ispred vile.

 

Vila “IATROU” – nalazi se na izlasku iz Potosa, 800m od centra grada i 400m od predivne plaže. Objekat u izuzetnom ambijentu maslinjaka, sa velikim dvoristem i bazenom. Sastoji se iz 3 nezavisne zgrade, koje raspolazu 1/2 studijima (francuski ležaj), 1/3 studijima (francuski ležaj + jedan singl ležaj) i 1/4 apartmanima (4 singl ležaja) sa dve sobe. Svi su opremljeni čajnom kuhinjom, kupatilom, terasa, sef, tv i klima uređaj (korišćenje uključeno u cenu). U dvorištu se nalazi roštilj, koji je na rasoplaganju gostima.

 

NAPOMENE

Svi putnici državljani Republike Srbije koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma mogu putovati bez viza u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Državljani Srbije koji poseduju stare (plave) putne isprave, kao i građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, za putovanje u zemlje Šengena moraju posedovati VIZU. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata u zemlju u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika starih plavih pasoša i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima putovanja. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Neophodna je viza za vlasnike novih biometrijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Ministarstvu unutrašnjih poslova u Beogradu tj. ako u pasošu stoji da je izdat od strane MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA. Putnici sami snose odgovornost za lična i putna dokumenta i njihovu validnost. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost oba roditelja i biti u pratnji punoletnog pratioca pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena u sudu ili opštini. Promena posteljine, peškira i čišćenje apartmana je na 5 dana. Objekti nisu opremljeni higijenskim sredstvima.

 

Ovaj program je radjen na bazi minimum 35 prijavljenih putnika. U slucaju promena na monetarnom trzistu, trzistu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator zadrzava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre pocetka putovanja. Cena aranžmana je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom garantovan je iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni. Uz ovaj program vaze Opsti uslovi organizatora putovanja usaglaseni sa standardima YUTA-e.

 

Ovaj program je radjen na bazi minimum 35 prijavljenih putnika. U slucaju promena na monetarnom trzistu, trzistu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator zadrzava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre pocetka putovanja. Cena aranžmana je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom garantovan je iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

 

Organizator putovanja je T.A.Omniturs, licenca OTP 235/2010.

 

Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar