Zakintos

Zakintos (Zakynthos) – još jedan biser Jonskog mora. Ostrvo je dobilo ime po Zakintu, sinu trojanskog kralja Dardana. Poznato kao jedno od najsunčanijih ostrva Grčke, ima blagu klimu i puno zelenila, kao i ostala jonska ostrva za razliku od krševitih ostrva u Egeju. Ostrvo je i najveći prirodni rezervat na Mediteranu, jedne vrste morskih kornjača zvane Caretta caretta, koja na peščanim plažama na jugu Zakintosa polaže jaja. Da bi se zaštitila legla i opstanak te vrste, područje je prvo u Grčkoj postalo nacionalni primorski park.

 

Zakintos

 

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan – Beograd – sastanak putnika kod Hotela Continental. Polazak autobusa u navedeno vreme. Noćna vožnja sa kraćim usputnim odmorima.
2.dan – 10. dan – Zakintos– Dolazak u mesto odredišta, smeštaj, boravak u objektu na bazi izabrane usluge, noćenje.
11.dan Zakintos – napuštanje objekta, putovanje. Polazak autobusa u navedeno vreme u odnosu na informaciju našeg predstavnika. Vožnja sa kraćim usputnim odmorima.
12.dan Beograd – Dolazak u Beograd, na mesto polaska. Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska oko 10h (u zavisnosti od uslova i vanrednih dešavanja na putu i graničnim prelazima)

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

 • Prevoz autobusom visoke turističke klase (TV VIDEO, DVD, AC, WC; visokopodni ili dabldeker) na relaciji Beograd – Zakintos – Beograd,
 • Prevoz trajektom na relaciji Kilimi – Zakintos – Kilimi,
 • Boravak od 10 dana /9 noćenja/ sa uslugom po izboru u studima, apartmanima ili duplexima,
 • Troškove organizacije putovanja,
 • Usluge predstavnika agencije organizatora putovanja ili inopartnera. 

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA

 • Međunarodno putno osiguranje
 • Individualne troškove,
 • Usluge koje nisu predviđene programom i troškove fakultativnih izleta koji nisu sastavni deo programa putovanja i predstavljaju zaseban ugovor, zaključen sa organizatorom izleta – inostranom agencijom.

 

USLOVI PLAĆANJA

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa za efektivu, na dan uplate. 

 

NAČIN PLAĆANJA

 • 40 EUR po osobi prilikom rezervacije
 • Preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski, platnim ili debitnim karticama, čekovima građana…
 • U slučaju značajnih promena na monetarnom tržištu, nerealizovani deo cene aražmana podleže promeni.

 

POPUSTI

 • Dete od 0 do 8 godina u pratnji dve punoplatežne osobe plaća 75 EUR, ima mesto u autobusu, smeštaj u zajedničkom ležaju.
 • Dete od 0 do12 godina koje koristi pomoćni ležaj ostvaruje popust od 30% na cenu ugovorenog aranžmana po osobi, s tim što nominalni iznos zaduženja ne može biti manji od 75 EUR, ima mesto u autobusu, smeštaj u pomoćnom ležaju.
 • U smeštajnoj jedinici samo jedno dete od 0 do 8 godina, može da koristi zajednički ležaj.
 • Dete bilo kog uzrasta koje koristi osnovni ležaj plaća punu cenu aranžmana.
 • Odrasla osoba koja koristi pomoćni ležaj ostvaruje popust od 25 % na cenu ugovorenog aranžmana po osobi, s tim što nominalni iznos zaduženja ne može biti manji od 75 EUR.

 

DOPLATA ZA 1/1

Obzirom da ne postoje jednokrevetne smeštajne jedinice, ukoliko dvokrevetnu sobu ili studio koristi jedna osoba, doplata iznosi 70% na cenu ugovorenog aranžmana.

 

ZA SOPSTVENI PREVOZ

 • Cena aranžmana se umanjuje za 25 EUR po osobi (prevoz), osim za smene 12.05/21.05/30.05/08.06 – 06.09/15.09/24.09 gde se u slučaju korišćenja sopstvenog prevoza plaća puna cena paket aranžmana.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da za određene smene prodaje isključivo paket aranžman, bez mogućnosti umanjenja cene za sopstveni prevoz.
 • U slučaju spajanja smena na našem prevozu cena aranžmana za drugu smenu se umanjuje za odobreni popust za sopstveni prevoz.

 

NAPOMENE

Cena objekta pretežno zavisi od kvaliteta i lokacije. Putnici ulaze u očišćenu smeštajnu jedinicu, ali su u obavezi da tokom svog boravka sami vode računa o higijeni iste. Smeštajne jedinice nisu opremljene peškirima i sredstvima za higijenu. Pomoćni ležaj u svim objektima u Grčkoj je na sklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili fotelje na rasklapanje, manjih dimenzija, što može bitno pogoršati uslove smeštaja. Svi objekti u Grčkoj koriste sistem solarnih bojlera za zagrevanje vode, što podrazumeva nešto nižu temperaturu tople vode, u odnosu na uobičajenu, kao i manji pritisak tople vode u određenim periodima dana, a u odnosu na kapacitet objekta.

 

Minimalni broj punoplatežnih osoba je određen brojem osnovnih ležaja u smeštajnoj jedinici. U slučaju promene broja korisnika u okviru ugovorene smeštajne jedinice (odustanka nekog od putnika sa ugovora), obavezna je korekcija strukture smeštajne jedinice i shodno tome i cene aranžmana po važećem cenovniku. U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa, cena je podložna promeni.

 

Putnici koji nameravaju da putuju sa starom putnom ispravom – plavim pasošem u obavezi su da individualno pribave turističku vizu za Republiku Grčku (taksa iznosi 35 € i plaća se direktno u Konzulatu prilikom apliciranja). Molimo putnike da se blagovremeno informišu o potrebnoj dokumentaciji u Konzulatu Republike Grčke. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja ili nerealizacije grčke vize i u tom slučaju smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podleže troškovima otkaza prema čl.10 Opštih uslova putovanja agencije organizatora putovanja. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze.

 

Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU ( potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) informišu na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

 

U apartmane ili studie se ulazi posle 14h a izlazi poslednjeg dana boravka u 9 h po lokalnom vremenu .Gosti ulaze u spremljen apartman ili studio,a dužni su da tokom boravka sami održavaju higijenu u isto.

 

Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika, u suprotnom, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je 5 dana pre datuma polaska.

 

Organizazot putovanja Agencija LUI TRAVEL I YUTA-e, licenca br. OTP 23/2010 od 30.01.2010

 

Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar