Alanya

Nekadašnji Karakesion, a današnji grad Alanja nalazi se na 135 km istočno od Antalije u Turskoj.

 

Grad odiše svojom drevnom istorijom, velelepnim nasleđem iz XIII veka i beskonačnim peščanim plažama. Najčuvenija od njih svakako je plaža Kleopatra gde je legendarna egipatska carica provela svoj medeni mesec sa Markom Antonijem 40 godine pre nove ere. Alanju sa pravom nazivaju jednim od najlepših gradova na teritoriji Turske. Ona je u prošlosti bila centar provincije Kilikija, letnja rezidencija seldžuskih sultana, znamenita piratska luka i mesto gde su turci načinili prve korake ka osvajanju Sredozemnog mora i razvitku svoje morske flote.

 

Današnja Alanja predstavlja razvijeni turistički centar sa bezbroj restorana, kafića, diskoteka, prodavnica i prekrasnom lukom jahti. Znamenita pećina Alanje Dalmataš sa stalagtitima i stalagmitima privlači masu posetilaca svojom lepotom i lekovitim svojstvima. U Alanji se takođe nalaze i podvodne pećine, što posebno privlači one ekstremnije ronioce.

Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

2 Komentara
 1. letovanje turska

  dragan
   odgovori
  24/07/2015

  postovana agencijo,

  zamolio bi vas ako bi mogli da mi saljete neke ponude za letovanje turska

  avionom iz beograda,all inclusive sa najmanje 4 zvezda,pored plaze,8-10
  dana,naravno transver do hotola i nazad

  2 odrasle osobe
  3 dece (7god,12god i 15god)
  datum od 16,17 ili 18 Avgusta –
  molim vas saljite mi neke ponude ,znaci kompletan arangman,moja budjet je do
  2000 € + – maximalno

  nadam se da ce te mi naci neku dobru ponudu

  unapred se zahvaljujem

  dragan

  • Play Travel
    odgovori
   27/07/2015

   Dragane, u ovom trenutku, shodno raspoloživim mestima, Vam možemo ponuditi Hotel Cimen*** u samom centru Alanje, 50m od plaže. Polazak je 19. avgusta, boravak 10 noći na bazi polupansiona, dve standardne dvokrevetne sobe. Ukupna cena paket aranžmana iznosi 2.340 EUR. U cenu je uključen avio prevoz, boravk u hotelu, transfer aerodrom-hotel-aerodrom i sve aerodromske takse.

Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar