Edukativna putovanja na kojima vaša deca uče uz zabavu

Svetske destinacije za svaku porodicu

Neke porodice vole da provode odmore opuštajući se dok su druge željne avanture i različitih aktivnosti. Ako želite da vaše sledeće putovanje bude nešto više od relaksiranja i razgledanja znamenitosti, možete vašem putovanju pridodati i tu edukativnu stranu kako biste poboljšali iskustvo vaše dece na nekoj od destinacija. Ne samo da će ovo probuditi njihovu znatiželju o drugim ljudima i mestima, već će deca naučiti nešto o svetu oko sebe, što verovatno nikada ne bi naučili u školi. Inspiraciju za vaše sledeće putovanje možete dobiti u ostatku teksta.

Kostarika

Kostarika je poznata po svojim prelepim plažama i mnoštvu zabavnih aktivnosti i avantura kao što su zip lajn, ronjenje s disalicom i vožnja čamcem. Ali ova destinacija u centralnoj Americi je takođe poznata po svom divljem svetu koji će zasigurno osvojiti srca dece koja su ljubitelji životinja. Odsednite u hotelu Los Suenos Mariot gde možete videti ogromne zelene iguane, majmune i divlje are. Isplanirajte i put do vodopada La Paz gde možete videti majmune, zmije, žabe i egzotične divlje mačke.

Edukativne destinacije za decu - Kostarika

Rim

Isplanirajte put do drevnog Rima kako biste videli Koloseum – ogromni amfiteatar na otvorenom u kojem su se odvijale epske bitke između gladijatora i životinja. Zajedno sa decom možete istražiti i rimske znamenitosti kao što su Fontana di Trevi i Panteon, hram star 2000 godina koji je u odličnom stanju s obzirom na njegovu starost. Takođe možete rezervisati put do iskopanog antičkog grada Pompeje (oko 240 kilometara od Rima) koji je uništen nakon vuklanske erupcije 79 godina p.n.e. Tokom odmaranja vaša deca će uživati u pastama i istraživati živopisne ulice Rima.

Edukativne destinacije za decu - rim

Kolonijalni Viliamsburg, Virdžinija

Nema boljeg načina da naučite decu američkoj istoriji nego da ih pustite da slobodno lutaju ulicama Kolonijalnog Viliamsburga. Muzej uživo prikazuje kako se živelo u 18. veku. Ovde možete videti glumce koji rekonstruišu istorijske događaje kao i demonstraciju nekoliko starijih zanata koji se nižu od pravljenja cigle do povezivanja knjige. A ako je vašoj deci potreban odmor od istorijskih lekcija znajte da se u blizini nalazi tematski par Buš Gardens kao i akvapark .

Edukativne destinacije za decu

Havaji

Prelepa Havajska ostrva pružaju ponešto za svakoga a posebno za roditelje koji žele da kombinuju učenje sa zabavom. Porodice od akcije mogu da istražuju aktivne vulkane, posmatraju grbave kitove na obalama Mauija i Kauija, uživaju u tradicionalnoj havajskoj luau žurci i posete Privatni prirodni rezervat Kualoa na ostrvu Oahu gde su snimani mnogi popularni filmovi kao što je Park iz doba Jure. Havaji takođe imaju prelepe netaknute plaže, mnoga luksuzna odmarališta i jedan od najživopisnijih tropskih pejzaža u Severnoj Americi.

Edukativne destinacije za decu - havaji

London

London možda deluje dosadno za decu ali u njemu postoji mnoštvo aktivnosti koje porodice mogu zajedno raditi. Odvedite vašu porodicu u londonski Vest end gde mogu pogledati predstave “Kralj lavova” (“Lion King”) ili “Zao” (“Wicked”) koje podsećaju na brodvejske predstave. Istražite istoriju Londonske kule (The Tower of London), posetite Čerčilove ratne odaje i Šekspirov teatar Gloub ili se provozajte Londonskim okom.

edukativne destinacije london

Bergen, Norveška

Šarmantna luka Bergen u Norveškoj zadržala je svoj snažni kulturni identitet tako što je sačuvala svoj deo norveške istorije. Povedite decu da istraže živopisne obale i Bergenski pomorski muzej koji je prepun modela norveških brodova i pomorskih suvenira. Bergen je takođe idealan za dnevne izlete kako bi ste istražili prirodne lepote i čuda fjordova, kao što su obližnji Naerozfjord i Geirangerfjord.

edukativne destinacije bergen

Sedona, Arizona

Sedona u Arizoni je nekada bila sveta zemlja američkih domorodaca zahvaljujući svojim jedinstvenim formacijama stena i prirodnim lepotama. Okružena sa 1,8 miliona jutara državnih šuma, Sedona je idealno mesto gde možete odvesti svoju decu u šetnju, vožnju biciklom i istraživanje prirode. Dok ste tamo iznajmite privatnu turu terencima i bolje upoznajte najpoznatije formacije stena i lokalni divlji svet u Sedoni.

edukativne destinacije sedona

Atina, Grčka

Atina je destinacija bogata istorijom i porodice mog toliko toga da nauče. Prijavite se za turu drevnog Akropolja da biste videli Partenon a onda se zaputite u Akropoljski muzej kako biste istražili njegova brojna blaga. Možete se prijaviti i za turu električnim biciklovima kako biste obišli Zevsov hram, Hadrijanovu kapiju i druge velelepne spomenike prošlog sveta.

edukativne destinacije atina

Aljaska

Aljaska je savršena destinacija za svakoga ko voli prirodu. Ova država je sedište Nacionalnog parka i rezervata Rengl-Sent Elias, najvećeg nacionalnog parka u Sjedinjenim državama, koji pruža neverovatne mogućnosti za pešačenje, ribolov, skijanje i posmatranje divljeg sveta. Možete i naučiti nešto o istoriji i kulturi ove svete zemlje kroz domorodački ples, rezbarenje totema, tradicionalnu muziku i još mnogo toga.

Edukativne destinacije za decu - aljaska

Južna Afrika

Južna Afrika je vekovima inspirisala putnike zahvaljujući svom egzotičnom divljem svetu, nestvarnom planinskom pejzažu, prometnim urbanim gradovima i prelepim plažama. Idite na safari kako biste pokazali svojoj deci životinje o kojima su samo slušali u pričama, kao što su na primer slonovi, žirafe, majmuni, nosorozi, itd. Tokom vaše posete možete i pešačiti do vrha Stone planine (ili se popeti žičarom) u Kejptaunu ili možete posetiti Muzej aparthejda u Johanesburgu.

edukativne destinacije južna afrika

autor: Playtravel

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar