Aerodrom Beograd – U toku pregovori o novim linijama za Lavov, Kazablanku i Soči

Beogradski aerodrom možda uskoro dobije nove letove za Soči, Lavov i Kazablanku

Nekoliko avio kompanija bi uskoro možda moglo da uvede nove linije i letove iz Beograda za Lavov, Kazablanku i Soči.

Po mišljenju marokanskog ambasadora u Republici Srbiji, kao i predstavnika gradova Soči i Lavov, ove linije bi bile opravdane zbog velikog interesovanja putnika.

Mohammed Amine Belhaj, ambasador Maroka u Srbiji ponovio je nedavno da bi Beograd i Kazablanka trebali da budu povezani direktnom linijom. On je naveo da je glavni cilj da se poveća broj srpskih turista u Maroku, zbog čega je nedavno potpisan sporazum o avio saobraćaju između dve države. On je takođe spomenuo i da su baš zbog toga nedavno uspostavljene linije za Budimpeštu, Beč i Varšavu, pa se Beograd nameće kao logičan naredni izbor. Mada je avio kompanija Royal Air Maroc nedavno odustala od uvođenja linije Beograd Kazablanka, o čemu smo pisali ovde, druga marokanska avio kompanija, Air Arabia Maroc bi mogla da uspostavi letove između dva grada.

Gradonačelnik Sočija je slično tome izrazio želju da se povežu beograd i Soči, a to je podržao i ministar za trgovinu, turizam i telekomunikacije Republike Srbije Rasim Ljajuć. Soči je popularna turistička destinacija u Rusiji, a u njoj trenutni živi i radi veliki broj srpskih državljana. Avio kompanija iFly Airlines je potvrdila da je dobila sve potrebne dozvole za pokretanje linije Beograd Soči, a podnet je i zahtev za uspostavljanje četiri nedeljna leta između dva grada.

Predstavnici ukrajinskog grada Lavov (Lviv) pokrenuli su inicijativu za uvođenje direktne linije Beograd Lavov. Kako oni navode srpski turisti su izrazili veliku želju da posete Ukrajinu, ali je za sad najavljena samo linija Beograd Kijev koja će biti uspostavljena od 2. juna.

autor: Playtravel

30. maj 2019.

Tagovi


Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar