Ryanair – Uvodi nova pravila za ručni prtljag

Ryanair pooštrio pravila za unos ručnog prtljaga u avion

Počev od 1. novembra low cost avio kompanija Ryanair počeće da primenjuje nova pravila za ručni prtljag.

Putnici koji putuju nakon 1. novembra u avion će moći da unesu besplatno samo jednu manju torbu dimenzija 40cm x 20cm x 25cm, koju će oni morati da stave ispod sedišta ispred njih.

Ukoliko žele da ponesu dodatne kofere, putnici će moći da doplate 6 evra za ,,Priority Boarding” koji omogućuje da se unesu dva ručna prtljaga težine maksimalno 10 kilograma. Jedna od dve torbe takvih dimenzija može besplatno da se preda na šalteru avio kompanije na aerodromu.

Za veće komade prtljaga putnici će takođe morati da doplate i to oko osam evra tokom onlajn čekiranja ili 10 evra na šalteru avio kompanije. Putnici koji ne budu poštovali ova pravila, a osoblje na aerodromu proceni da oni imaju preveliku torbu za kabinu aviona biće prinuđeni da plate 25 evra.

Mada je low cost avio kompanija Ryanair povećala dimenzije malog ručnog prtljaga koji je prethodno morao biti u okviru dimenzija 35cm x 20cm x 20cm, pravila koje uvodi irska avio kompanija su znatno oštrije nego ranije.

Ryanair iz naše zemlje leti na linijama iz Niša za Berlin, Bratislavu, Stokholm, Milano i Diseldorf, dok iz okruženja leti na mnogim drugim linijama što možete pogledati ovde.

autor: Playtravel

6. septembar 2018.

Online rezervacije letova avio kompanije Ryanair

Rezervišite odmah avio karte kompanije Ryanair online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 01 Odraslih
  • 00 Dece
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar