Za ulazak u Šengensku zonu iz regiona biće potrebna dozvola

Evropska Unija opet želi da pooštri mere za ulazak i boravak putnicima iz regiona

Putnici iz regiona uskoro će morati da traže dozvolu za ulazak u prostor šengenske zone i da plate taksu od sedam evra, navode domaći mediji.

Kako je objašnjeno, ovo je najnovija odluka mera Evropske Unije za strožiji nadzor spoljnih granica. Po tim navodima, ambasadori zemalja EU su usaglasili ovu odluku, nakon čega je potrebno da Evropski Parlament potrdi dokument, a potom i da ga usvoji Savet ministara Unije.

Ako nove mere budu prihvaćene, svi putnici zemalja izvan EU kojima nije potrebna viza za ulazak u Šengen, moraće da podnesu zahtev za ulazak kao i da plate posebnu taksu koja košta sedam evra. U roku od četiri dana, tj. 96 sati EU će poslati odgovor da li je odobrena dozvola ili ne. Dozvola za putovanje će važiti tri godine ili do isteka važnosti putnog dokumenta.

Predstavnici EU na ovu meru su se odlučili kako bi povećali bezbednost unutar Evropske Unije, naročito nakon terorističkih napada iz bliske prošlosti.

Ukoliko odluka stupi na snagu, avio kompanije i brodarske kompanije će morati da proveravaju da li putnici imaju potrebna dokumenta pre njihovog ukrcavanja.

autor: Playtravel

28. april 2018.

Tagovi


Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar