Indija

Delhi – Agra – Jaipur

 

Republika Indija  smeštena u južnoj Aziji, pokriva veći deo Indijskog podkontinenta, druga je najmnogoljudnija država na svetu, sa više od milijardu stanovnika, koji govore više od sto različitih jezika. Indija se graniči s Bangladešom, Mijanmarom, Kinom, Butanom, Nepalom i Pakistanom, a na jugu je okružuje Indijski okean, gde ima susede Šri Lanku i Maldive. Najveća gradska područja su Mumbai na jugozapadu i Kalkuta na reci Gang.

 

Indija

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan – BEOGRAD-ABU DABI-DELHI

Čekiranje prtljaga minimum 2 sata pre polaska.Poletanje za Abu Dabi u 13.00h, sletanje u 20.20h. Nastavak leta za Delhi u 22.30h.

 

2. dan

Sletanje u Delhi u 03.30h. Privatni transfer do hotela Radisson Blu. Smeštaj. Odlazak na poslepodnevno razgledanje starog Delhija, prolazi se pored Crvene Tvrđave, sagrađene 1648. godine, za vreme vladavine mogulskog vladara Šah Đahana, zatim pored Džama Masđit, jedne od najvećih džamija u Indiji, Radž gata i Šantivane, mesta na kojima su kremirani Mahatma Gandi i Džavaharlal Nehru. U toku obilaska proćiće se kroz Čandi Čok, trgovački centar starog Delhija. Povratak u hotel. Večera/Noćenje.

 

3. dan – DELHI-AGRA

Doručak. Posle doručka nastavak razgledanja Novog Delhija. U toku prepodneva posetiće se Kutub Minar, koji je sagradio Kutub-ud-Aibek, 1199. godine. Posećuje se kompleks Humajunove grobnice, i Kapija Indije (slavoluk neznanom junaku). Posle razgledanja voznja do Agre. Smeštaj. Večera/Noćenje u hotelu Jaypee Palace.

 

4. dan – AGRA

Doručak. Celodnevno razgledanje Agre. Posećuje se Tadž Mahal, verovatno najpoznatija građevina na svetu. Podigao ju je mogulski car Šah Đahan, da bude dostojna grobnica njegove voljene carice Mumtaz Mahal, ili “izabranice palate”, kako su je zvali od milja. Armija od 20000 neimara stvarala je tokom 22 godine ovaj spomenik ljubavi. Svojim skladom celokupnog oblika, kao i vrhunskim majstorstvom u izradi i najstinijih detalja na njegovim blistavo belim mermernim zidovima, ovekovečen romantičnom pričom o ljubavi, patnji i moći njegovog graditelja, Tadž Mahal magnetski privlači milione zadivljenih posetilcaca iz svih krajeva sveta. Tadž je stoga postao jedinstven simbol Indije. Zatim sledi obilazak Crvene tvrdjave, čije zidine dominiraju gradom. Podizana neimarstvom četiri mogulska vladara, sadrži brojna velelepna zdanja, privatne odaje careva, dvorane za službene audijencije, haremske palate, vrtove, hamame, kao i Bisernu džamiju Moti Masdjid, koja je najveća džamija na svetu izradjena od mermera. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 

5. dan – AGRA- FATHEPUR SIKRI – JAIPUR

Doručak. Vožnja do Dzajpura. U toku vožnje od 221 km, na putu za Džajpur, posećuje se Fatepur Sikri, prestoni grad cara Akbara, sazdan u savršenom stilu u jednom dahu, 1569. godine. Korišćen je, kao prestonica carstva samo 16 godina, jer je zbog nedostatka vode morao da bude napušten. Obići će se graciozna zdanja u ovom gradu za koja pesnici kažu da su samo nemi svedoci nestalih snova. Večera/Noćenje u hotelu Paradise.

 

6. dan – JAIPUR

Doručak. U toku prepodneva izlet do tvrđave Amber. Dolazeći iz Džajpura vijugavim putem između golih brda, ugledaće se veličanstvena tvrđava koja dominira nad uzanom dolinom. Danas ne postoji grad pod tvrđavom, samo malo selo nad kojim se, na vrhu stenovitog brda, uzdižu velelepne zidine. Poslepodnevni obilazak grada Džajpura započinje posetom astronomskoj opservatoriji, koju je izgradio maharadža od Džajpura, Džai Singh, zaljubljenik u matematiku i astronomiju, zatim se razgleda gradska palata – City Palace, koja zauzima jednu sedminu celokupne površine samog centra grada i okružena je visokim zidom. U toku vožnje kroz grad prolazi se pored čuvene Hawa Mahal – palate vetrova. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 

7. dan – JAIPUR – DELHI

Doručak. Napuštanje hotela do 12.00h. Polazak za Delhi i po dolasku smeštaj u hotel Park Plaza. Večera. Noćenje.

 

8. dan – DELHI

Doručak, slobodan dan za šoping i slobodne aktrivnosti. Ovoga dana imate na raspolaganju klimatizovano vozilo sa vozačem do 8 sati. Polazak po dogovoru sa lokalnim agentom, predlažemo polazak u 10.00h, posle doručka.

 

Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 

9. dan – DELHI-ABU DABI-BEOGRAD

Rani jutarni privatni transfer do aerodroma. Let za Abu Dabi u 05.00h. Sletanje u 07.15h. Nastavak leta za Beograd u 08.35h. Sletanje u 12.15h. (kraj usluga)

 

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

 • Avio prevoz na relaciji – Beograd/Abu Dabi/Delhi/Abu Dabi/Beograd. 
 • Smeštaj u dvokrevetnim sobama u navedenim hotelima na bazi 7 noćenja – polupansion (švedski sto).
 • Sve privatne transfere klimatizovanim vozilima.
 • Sva razgledanja navedena u program sa stručnim vodičima na engleskom jeziku.
 • Sve ulaznice na lokalitetima prema programu

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

 • Avionske takse cca 298 € u trenutku objavljivanja programa plaćanje u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate. (cena je podložna promeni)
 • Troškove vize za Indiju – RSD 4000- potrebne su dve fotografije pasoškog formata i minimum 10 radnih dana za izradu vize
 • Putno osiguranje
 • Sve ostale unapred nepomenute usluge.

 

PLAĆANJE ARANŽMANA

 • 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 10 dana pre putovanja
 • 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% u 4 jednake mesečne rate čekovima građana (uz doplatu od 1.5 % po mesecu, na deo koji se plaća odloženo) 
 • platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)
 • 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% do 6 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Banke Inteza (Visa, Master i Amesrican Express) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji Play Travel

 

OPIS I LOKACIJA HOTELA

Hotel Radisson Blu / Nju Delhi

Lociran na samo oko 4 km od aerodroma Indira Gandhi Int, idealna je lokacija za odmor po dolasku u Nju Delhi u ranim jutarnjim časovima. Ovaj luksuzni hotel, klimatizovanih soba modernog dizajna, omogućava gostima prijatan boravak. Sobe poseduju klima uređaj, kućni ogrtač, kupatilo (tuš/WC), TV, pristup internetu (besplatan). Pored bazena, saune, masaže i spa centara hotel poseduje 5 poznatih restorana.

 

Hotel Jaypee Palace / Agra

Na samo oko 2,5 km od Tadž Mahala, ovaj hotel okružuju prelepe bašte sa fontanama. Gosti mogu vežbati u fitness centru ili koristiti traku za trčanje. Hotel poseduje deo golf terena i kuglanu u tržnom centru, teniske terene, stolove za bilijar i veliki bazen na otvorenom i spa. Prostrane sobe, opremljene su peglom, TV, mini barom, kupatilom (tuš/WC) i centralnom klimom.

 

Hotel Paradise / Džajpur 

Hotel se nalazi u samom srcu Džajpura na nekoliko minuta od nekih turističkih atrakcija. Poseduje teretanu, bazen i restoran na krovu. Sobe su prostrane i poseduju mini bar, TV, idividualnu regulaciju temperature, fen, kupatilo (tuš/WC) i aparat za kafu i čaj.

 

Hotel Park Plaza / Nju Delhi

Prelep hotel na oko 15 min. od aerodroma Indira Gandhi Int, pravljen da zadovolji Vaše poslovne potrebe i ispuni slobodno vreme. Poseduje bazen i restoran na krovu. Sobe imaju drveni nameštaj, TV, mini bar, punjače za mobilni, flaširanu vodu, kupatilo (tuš/WC), elekronski sef, aparat za kafu i čaj i pristup internetu (besplatan).

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA

 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 12:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. 
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)

 

OPŠTE NAPOMENE

 • Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
 • Građanima Srbije je potrebna ulazna viza za Indiju. Potrebno je da pasoš važi minimum 12 meseci po povratku sa putovanja, 2 slike.Za izradu vize minimalno je potrebno 10 radnih dana.
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije 
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
 • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
 • Ukoliko avio prevoz podrazumeva presedanje na drugi let na tranzitnom aerodromu, to se vrši individualno.
 • Besplatni prtljag – 1 prtljag koji se predaje (maksimum do 20kg) i 1 ručni prtljag koji se unosi u avion (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož…) i tečnost preko 100 ml

Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar