Malta

Republika Malta je mala i gusto naseljena ostrvska zemlje koju sačinjava arhipelag usred Sredozemnog mora. 

Malta

 

Maltu čine ostrva: Malta, Gozo, Comino (naseljena), Comonotto, Filfla, i St. Paul (nenaseljena). Malta se nalazi južno od Sicilije (93 km) , a severno od Afrike (290 km). Vekovima su malteskim ostrvima krstarile brojne civilizacije. Osvajali su je Fenicani, Rimljani , Arapi. Malta je kao Fenicanska kolonija potpala pod vlast Kartagine u sestom veku pre nove ere. Rimljani je osvajaju 218. za vreme Punskih ratova. U cetvrtom veku potopada pod vlast Vizantije. Arapi vladaju Maltom od 870 god, a od 1090. – 1530 god. je bila pod vlascu Sicilije. U periodu izmedju 1530 god i 1798. god potpala je pod vlast Malteskog viteskog reda Sv. Jovana, da bi Francuzi uspostavili svoju vlast od 1798. – 1814. god. Postaje engleski posed od 1814 – 1964 god i ratna luka engleske Sredozemne flote.

 

U Lodonu 1964. dobija status dominiona i postala je clan komonvelta. Malta stice nezavisnost 21.09.1964.godine, a proglasena je republikom u okviru komonvelta 13.12.1974. godine. Malta predstavlja nezavisu republiku. Glavni grad je Valeta, koji je dobio ime po najharizamticnijem vitezu reda Sv. Jovana. Jedna od najvaznijih privrednih grana Malte je turizam, i iz toga proizilazi da je sama turisticka ponuda sjajna. Dva najveca turisticka centra su Sv. Dzuliens i Sliema (stenovita obala). Sliema je gradic na severoistocnoj obali Malte, u odnosu na glavni grad Valetu nalazi se na suprotnoj strani zaliva Marsamset i predstavlja jedan od mnogih turistickih centara Malte. Sv. Dzulijens je najveci i najziopisniji turistricki centar na Malti.

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan Beograd – Malta sastanaka putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla kos šaltera 703. Poletanje za Maltu u 18.15 (let je u 454). Dolazak na Maltu u 20:15. Transfer do izabranog hotela. Smeštaj.

 

2. dan do 7. dan Malta. Boravak u hotelima na Malti na bazi usluga po izboru. Fakultativni izleti.

 

8. dan Malta – Beograd Doručak. Napuštanje soba do 11.00. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Povratak sa Malte u 21.05. Dolazak u Beograd u 01.20 narednog dana.

 

ARANŽMAN UKLJUČUJE

 • Avio prevoz Beograd – Malta – Beograd
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom
 • Usluge u izabranom hotelu na bazi AI (sve uključeno) ili HB (polupansion)
 • Usluge predstavnika agencije na destinaciji
 • Troskove organizacije putovanja

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA

 • Aerodromske takse cca 115 EUR cena je podlozna promeni
 • Transferi u Beogradu
 • Medjunarodno zdravstveno osiguranje
 • Troskovi fakultativnih izleta
 • Posebne usluge i individualni zahtevi

 

VAŽNE NAPOMENE

 • Popusti važe prema cenovniku 
 • Deca do 2 godine placaju 20 EUR i nemaju sediste u avionu, ležaj i ishranu u hotelu
 • Deca 2-12 godina popusti iz tabele vaze ako su u pratnji dve odrasle osobe
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih premena vezanih za let od strane avio kompanije ili otkazivanje leta
 • Molimo putnike da tačno vreme poletanja vreme poletanja provere 24 časa pre polaska na put
 • Na upit postoji mogućnost aranžmana na 15 dana

 

KORISNE INFORMACIJE

 • Vremenska zona je ista kao u Srbiji
 • Struja: 240 volti ali je priključak kao u Velikoj Britaniji – na recepciji hotela možete dobiti adapter
 • Voda: hemijski i bakterioloski ispravna – preporučuje se flasirana voda
 • Mreža 063 i 064 dostupna je na Malti – ali je najjeftinije koristiti kartice Maltacoma (cena 6-12 EUR)

 

NAČIN PLAĆANJA

 • Gotovinska uplata avansa najmanje u iznosu od 50% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 7 dana pre putovanja
 • čekovima građana
 • Kreditnim karticama (Dina, Master, Maestro, AMEX, Diners)
 • Mogućnost plaćanja na 3 ili 6 mesečnih rata karticama Banca Intesa
 • U Dinarima po prodajnom kursu BANCA INTESA BEOGRAD na dan plaćanja

 

OPISI HOTELA

CARLTON HOTEL 3*

www.carltonhotelmalta.com

 

Hotel se nalazi na šetalištu pored mora, preko puta peščane prelepe plaže smeštene između stena. Udaljen od plaže 50 metara. Neposredno pored nedavno renoviranog hotela se nalaze mnogobrojne prodavnice, restorani i kafići. Hotel poseduje 47 soba. Svaka soba ima kupatilo, klimu, sat TV, telefon, sef, dok većina soba ima balkon srednje veličine. Hotelskim pravilima je propisano da u svakoj sobi može da ima najviše tri osobe npr. 3 odrasle ili 2 odrasle i 3 deteta (do 12 godina). Salu za doručak se nalazi na 7. spratu sa prelepim pogledom na more, mali bazen na krovu, terasu za sunčanje sa ležaljkama, WIFI u celom hotelu.

 

MARINA HOTEL 3*

www.marinahotel.com.mt


Ovaj moderan hotel je renoviran 2012. godine, smešten je na samoj obali u samom centru Slime, okružen brojnim kafićma, restoranima, prodavnicama i 7 km dugim šetalištem. Hotel je od Aerodroma udaljen 11km. Stanica autobuskog prevoza se nalazi ispred hotela. Hotel poseduje restoran, dva bara, terasu na krovu hotela sa đakuzijem, bilijar, stoni tenis i igraonicu za decu, internet centar, salon lepote, menjačnica, usluge doktora i čuvanja dece, servis za pranje i sušenje veša. U hotelu ima 78 soba svaka soba ima kupatilo (tuš/wc), sat TV, telefon, internet, klima uređaje, sef, balkon, fen za kosu.

 

HOTEL CAVALIERI 4*

www.cavalierihotel.coom.mt

 

Hotel se nalazi u St. Dzuliens na obali mora, u blizini Pacevilla i Spinola Bay-a. Hotel u svom sastavu ima otvoren i zatvoren bazen, đakuzi, saunu, solarium, restorane, barove. Sve sobe su klimatizovane sa terasom, kupatilo (tuš/wc), sat TV, telefon, internet, klima u ređaje, sef, balkon i fen za kosu.

 

HOTEL INTERCONTINENTAL 5*

www.ichotelsgroup.com

Hotel Intercontinental se nalazi u St. Georges Bay. Standardne sobe sadrže minibar, TV, balkon, kupatilo, wifi internet, klima uređaj, sef, fen za kosu. U hotelu postoji fitness centar, tereni za skvoš, sala za aerobik, salon lepote, spa centar, otvoreni i zatvoreni bazen, kopiranje, internet, mogućnost iznajmljivanja limuzina, rent a car, menjačnica, usluga pranja veša. Hotel takođe poseduje klub za decu, kao i uslugu čuvanja dece.

Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

2 Komentara
 1. Malta

  Sara
   odgovori
  05/10/2015

  Postovani,

  Dopada mi se Vasa ponuda za Maltu, zanima me cena aranzmana za period od 1-15. novembra.

  Srdacan pozdrav
  Sara

 2. Renata
   odgovori
  01/10/2016

  Molim Vas cijenu ?

Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar