Maroko

CASABLANCA / RABAT / MEKNES / FES / MARRAKECH

8 dana / 7 noći

 

Kraljevina Maroko, izvorno al-Mamlaka al-Maghribiyya ili u prevodu “Zapadna kraljevina” smeštena je u severozapadnoj Africi, u području Magreb na obalama Atlantskog okeana i Sredozemnog mora. Zemlja sa mnogobrojnim i jako izraženim prirodnim i društvenim kontrastima.

 

Maroko

 

Kraljevinom vlada mladi kralj Mohamed VI, omiljen u narodu zbog svoje jednostavnosti i neposrednosti. Pored kosmopolitske Kazablanke, jedne od najlepših afričkih luka, nezaobilazna mesta za posetu ovoj zanimljivoj i raznolikoj zemlji su drevni „carski“ gradovi Rabat, Fes, Marakeš i Meknes.

 

Svaki grad ima medinu – stari grad, gde se može videti kako živi lokalno stanovništvo. Medine su pune radnji sa ručno rađenim nakitom, suvenirima, tepisima… Nadaleko je poznata i proizvodnja predmeta od kože. Obavezno treba posetiti fabriku kože u Fesu! Marokanska kuhinja je jedna od najpoznatijih u svetu. Glavno nacionalno jelo je kus-kus. Spremaju ga sa mesom (jagnjetina, teletina ili piletina) i sedam vrsta povrća.
Tradicionalna jela su “harira” – čorba od ovčijeg ili goveđeg mesa, “kefta” – ćufta, “tadžine” – jelo od različitih vrsta mesta sa bedemom. Često se sprema i riba, najčešće kuvana. Nacionalno piće je čaj od mente.

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN/ BEOGRAD – TUNIS – KAZABLANKA:

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla na šalteru br.706, dva sata pre leta (let TU 227/TU711 do Kazablanke preko Tunisa – polazak u 10:55h).Dolazak u Kazablanku u 15:10h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela, smeštaj, večera, noćenje.

 

2. DAN/ KAZABLANKA – RABAT – MEKNES (247km):

Doručak i polazak na panoramsko razgledanje grada, glavnog biznis centra Maroka. Vožnja preko trga UN, glavne pijace, do rezidencijalnog dela grada. Nakon toga odlazak do neverovatne džamije Hasana II, kratko zadržavanje i odlazak do dela grada koji se zove Korniš, deo pored mora sa kaficima i restoranima… Polazak za Rabat, glavni grad Kraljevine Maroko. Razgledanje kreće od Medine – starog grada, gde se nalazi kraljevska palata, odlazak do džamije i poseta mauzoleju Mohameda V. Polazak za Meknes, smeštaj u hotel, večera, noćenje.

 

3. DAN/ MEKNES – VOLUBILIS – MULAI IDRIS – FES (142km):

Doručak i obilazak grada. Meknes je osnovao Mulai Ismail krajem 17. veka, zovu ga još i marokanski Versaj. Razgledanje uključuje posetu čuvenoj kapiji Bab El Mansura i posetu medini. Polazak za Fes sa usputnim zadržavanjem i obilaskom svetog grada Mulai Idris i rimskog nalazista Volubilis. Nastavak puta za Fes. Smeštaj u hotel, večera, noćenje.

 

4.DAN/ FES:

Doručak. Ceo dan je posvećen otkrivanju Fesa, najstarijeg grada kraljevine, koji je poznat po svom duhvnom i obrazovnom uticaju na Marokansku kulturu. Poseta medini, šetnja uskim ulicama koje su pune svezeg voća i začina, radnji sa ručno rađenim suvenirima, tepisima… Nastavak obilaska grada, džamija… Povratak u hotel, večera, noćenje.

 

5.DAN/ FES – BENI MELAL – MARAKEŠ (485km):

Doručak i polazak za Marakeš. Prelepa vožnja duž planinskog venca Atlasa. Obilazak izvora Ain Asserdoun. Nastavak puta za Marakeš, smeštaj u hotel, večera, noćenje.6. DAN/ MARAKEŠ: Doručak. Poseta najvažnijih istorijskih i kulturnih delova Marakeša – Manara vrtovi, medina, grobnice dinastije Saadia, palata Bahia – remek delo Marokanske arhitekture. Ručak. Popodne poseta simbolu Marakeša – Koutoubia, visoka 77 m, datira jos iz 12. veka. Obilazak trga Djemaa El Fna, na kom se nalazi najčuveniji suk u Marakešu. Povratak u hotel, večera, noćenje.

 

7.DAN/ MARAKEŠ – KAZABLANKA – TUNIS:

Doručak i polazak za Kazablanku, putem pored mora do aerodroma Mohamed V. Doručak, slobodno vreme u gradu. Transfer do aerodroma. Polazak za grad Tunis u 16:10h (let TU 712). Dolazak u Tunis u 19:35h (lokalno vreme), transfer do hotela, večera, noćenje.

 

8.DAN/ TUNIS – BEOGRAD:

Doručak, transfer do aerodroma. Polazak za Beograd u 07:00h (let TU 226). Dolazak u Beograd u 10:05h.

 

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE

 • Povratnu avio kartu Beograd
 • Tunis – Kazablanka – Tunis – Beograd
 • Smeštaj na bazi polupansiona (doručak/večera) u hotelima 4* u Maroku
 • Smeštaj na bazi polupansiona (doručak/večera) u hotelu u Tunisu
 • Autobuske transfere i prevoz autobusom prema programu- Sve obroke prema programu
 • Razgledanje uz pratnju stručnog vodiča na engleskom jeziku
 • Troškove organizacije Putovanja

 

CENU ARANŽMANA NE UKLJUČUJE

 • Aerodromske takse u iznosu od 90 eur
 • Piće u toku obroka- Marokansku vizu u iznosu od 2100 din (plaća se u agenciji)
 • Fakultativne izlete
 • Individualne troškove

 

USLOVI PLAĆANJA

 • Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa za efektivu na dan uplate.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

 

NAČIN PLAĆANJA

 • gotovinski – uplata avansa od najmanje 50% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, ostatak najkasnije 10 dana pre polaska.
 • uplatom preko računa

 

Potrebna dokumenta za dobijanje MAROKANSKE VIZE: formular, 2 fotografije , pasoš, rezervacija povratne avio karte i smeštaja, potvrda o stalnom radnom odnosu / skolovanju / penziji. Predaja zahteva MINIMUM 15 DANA pre planiranog putovanja. Izdaje se u roku od 7 dana.

 

Opisi hotela

Kazablanka – Business Hotel 4*

 

U samom centru grada, na idealnoj lokaciji, u blizini Medine…Hotel ima 65 soba i 5 apartmana na 9 spratova. Sve sobe imaju plazma tv, klimu, telefon, sef, internet konekciju, kupatilo sa kadom, fen, bade mantile, kupke…Restoran je sa pogldeom na baštu, bar, lobi bar… Tu su još i fitnes centar, sauna, masaže.

 

Meknes – Zaki Hotel 4*

 

Hotel se nalazi u centru Meknesa, u blizini Medine, okružen prelepom baštom. Jedan od najomiljenijih hotela među turistima koji posećuju ovaj grad. Sve sobe su renovirane i nalaze se u glavnoj zgradi ili u depadansima koji su pored bašte. Dekor je u tipičnom marokanskom stilu, a svaka soba ima direktnu telefonsku liniju, SAT TV, sef, mini bar, klima, balkon. U okviru hotela je restoran gde se služi odlična marokanska hrana, lobi bar, a u bašti terasa pored bazena. Tu je i fitnes centar, perionica veša, room servis 24 sata.

 

Fes – Wasim Hotel 4*

 

Hotel se nalazi na odličnoj lokaciji, u samom centru grada, a stari grad je samo na kilometar. U neposrednoj blizini su i brojne prodavnice i pijace, kao i brojni restorani i kafići. Svaka od 104 sobe su moderno opremljene, sa SAT TV, sefom, fenom, kupatilom sa kadom, internet konekcijom, klimom, frižiderom, balkonom. U okviru hotela su restoran na prvom spratu, bar, menjačnica, prodavnica.

 

Marakeš – Ryad Mogador Gueliz 4*

 

Hotel se nalazi na aveniji Hasan II u blizini avenije Mohamed VI, na 500 metara od centra grada. Ima 300 soba: 4 apartmana, 196 dvokrevetnih soba, 100 soba sa bračnim krevetom. Sve sobe imaju sat tv, klimu, telefon, tuš kabinu, fen, sef, frižider… Room servis 24 sata. U okviru hotela su još i restorani, bar, otvoreni bazen, spa centar, fitnes centar, menjačnica, parking, ambulanta.

 

Vreme u Maroku

Mesec Temperatura
januar 18C
februar 20C
mart 23C
april 26C
maj 29C
jun 33C
jul 37C
avgust 37C
septembar 33C
oktobar 28C
novembar 23C
decembar 19C

 

 

VAŽNE NAPOMENE

 • Check in u hotelima je posle 14h, a check out najkasnije do 12h. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu van navedenog vremena iziskuje dodatna plaćanja koja se vrše direktno na recepciji hotela.
 • Svi obroci u hotelima su na bazi švedskog stola (samoposluživanje)
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.

 

Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 5 putnika.

 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza putovanja o čemu je dužna da putnika obavesti minimum 5 dana pre polaska. Cene se mogu korigovati shodno Opštim uslovima putovanja, a u slučaju promena u kursu razmene valuta ili promene tarifa prevoznika. Agencija “Play Travel” zadržava pravo promene redosleda sadržaja programa usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati. „Play Travel“ ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 

MOLIMO PUTNIKE DA PROVERE TAČNO VREME POLETANJA AVIONA DVA DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE.

Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

5 Komentara
 1. upit

  slobodanka dosen
   odgovori
  27/09/2015

  Molimo informacoju o ceni i datumu polaska za turu Maroko!
  Da li za Britanske drzavljane treba viza za Maroko?
  Zahvaljujem,

  S’ postovanjem,

  S. Dosen

 2. Pitanje

  Dragan
   odgovori
  17/01/2016

  Molim vas informacoju o ceni i datumu polaska za turu Maroko!

 3. Cena i termini

  Antonela
   odgovori
  25/04/2016

  Naravno, i ja bih molila informacije o ceni i terminima polaska.
  Srdacno
  Antonela

 4. cena

  Zahida
   odgovori
  21/06/2016

  molim informaciju o ceni i terminima polaska

 5. upit za Maroko

  goran
   odgovori
  22/11/2016

  Postovani,
  Interesuje me dali ce i kada biti organizovan aranzman za Maroko?
  Pozdrav

Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar