Passbook

Passbook – nova aplikacija za digitalni boarding pass

 

Passbook bi trebala da bude nova revolucionarna Appleova aplikacija. Dolazi za novu verziju mobilne platforme iOS6 koja će službeno biti dostupna svima kad u prodaju krene novi iPhone 5.

 

Passbook

Passbook aplikacija trebala bi da se pojavi u sklopu iTravel patenta koji je još uvek u razvoju. U digitalnoj eri, ova aplikacija bila bi prvi ozbiljan korak da se korisnicima olakša pristup elektronskom boardingu passu (avio karti ili karti za ulazak u avion), kuponima i ulaznicama.

 

Kako će aplikacija funkcionisati?

 

Passbook će biti digitalna baza za avio karte, ulaznice i kupone koji će putnici moći da sačuvaju na svojim iPhone, iPad, iPod touch uređajima.

 

Passbook ima nekoliko prednosti koje čine ovu aplikaciju jednostavnom za korištenje. Za početak, putnicima je jednostavno dodati/snimiti (novi) boarding pass jer proces sličan slanju e-maila ili SMS-a. Passbook će ga snimiti u svoju memoriju zajedno sa svim relevantnim informacijama. Prilikom check in-a (prijave na let) putnici mogu odabrati opciju e-mail ili Passbook. Nakon što je boarding pass snimljen u iPhone-u ili sličnom uređaju, može se iščitati prema vremenskom razdoblju i lokaciji korisnika/putnika i iskoristiti na aerodromu. Na dnu će se nalaziti QR kod koji će službenici na aerodromu moći da skeniraju.

 

Ukratko, to je samo još jedan način za putnike da svoj boarding pass sačuvaju na iPhone-u, ali u ovom slučaju prikazuje se u Appleovoj aplikaciji, a ne u aplikaciji aviokompanije.

 

Ovaj servis će biti prvo prezentovan u SAD-u i nekim zapadnim zemljama. Ukoliko Apple motiviše svoje korisnike da koriste Passbook, slične aplikacije će se naći i na Android i Windows Phone uređajima.

 

Da li ćete koristiti ovu aplikaciju?

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar