Atrakcije Praga

Besplatne atrakcije Praga

Očaravajući Prag, zlatni grad na Vltavi, svakodnevno privlači hiljade turista iz celog sveta. Mnoge od praških čarolija su besplatne pa je uživanje u njima dostupno svakom posetiocu.

Veličanstveni most, galerija na otvorenom, deo istorije koji odoleva vremenu – sve je to Karlov most, jedno od najposećnijih mesta u Pragu. Ne dozvolite da odete iz Praga a da ne pređete sa jedne na drugu stranu Vltave baš ovim mostom. Njegova gradnja počela je 1357. godine, dok je vlast bila u rukama Karla IV, kojeg Česi smatraju ocem nacije.

Atrakcije Praga

Jedno od obeležja Praga je i Astronomski časovnik na starogradskoj većnici. Časovnik je postavljen 1410. godine, što ga činim trećim najstarijim te vrste u svetu, a veruje se da je najstariji među onima koji još uvek rade.

Iskoristite brojne parkove Praga da napravite predah. Ova gradska pluća nude mnoge zanimacija, pa osim uživanja u prirodi svaki trenutak možete koristiti za posmatranje ili učestvovanje u raznim zanimljivim atrakcijama. Jedna od najlepših zelenih oaza Praga je Petrino brdo.

Atrakcije Praga

Predeo oko Praškog zamka je najvećim svojim delom otvoren za posetioce, pa iskoristite priliku da osetiote deo atmosfere kraljevskog Praga. Ovaj zamak je jedan od najvećih na svetu sa oko 570 metara dužine i 130 metara širine. U njemu su svoje sedište imali ne samo češki kraljevi već i rimski imperatori, kao i predsednici Čehoslovačke i Češke.

Atrakcije Praga

Ako Prag obilazite tokom novogodišnjih i božićnih praznika, ne propustite tradicionalno kupanje u Vlatavi. Iako se temperatura vode spusti blizu nule, brojni Česi, ali neretko i turisti koriste priliku da se okupaju u reci, dožive nezaboravno iskustvo i održe dugogodišnju tradiciju.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar