Nove Low Cost Kompanije

Lufthansa, Air France i Air Canada su najavile nove niskotarifne prevoznike

Lufthansa će spojiti evropske i nemačke domaće rute novim low-cost brendom od sledeće godine, u nadi da će povećati dobit i uspešno konkurisati na rastućem tržištu low cost prevoznika.

Low cost vesti

Lufthansa je takođe saopštila kako planira kompletnu rekonstrukciju logističkog centra na aerodromu u Frankfurtu, odnosno da će zameniti stari teretni centar, uz ulaganja vredna više miliona EUR.

 

Lufthansini letovi unutar Nemačke i Europe, osim onih iz Frankfurta i Münchena, će se spojiti sa postojećim low-cost letovima Germanwingsa od 1. januara 2013. Stvaranjem novog low-cost brenda, Germanwings se ukida.

 

U prvoj godini novi prevoznik planira da preveze 18 miliona putnika. Poređenja radi Lufthansa preveze oko 106 milijuna putnika godišnje.

 

Odluka o nazivu nove avio kompanije bit će donesena u narednom periodu. Već neko vreme se govori o nazivu Direct 4 you”.

 

Lufthansa nije jedini evropski avio prevoznik koji pokušava uspešno konkurisati na low cost tržištu. Air France takođe planira razvoj niskotarifne jedinice pod nazivom Transavia.

 

Air Canada je najavila kako će za nekoliko nedelja objaviti detalje vezane za njihovu niskotarifnu kompaniju, koja bi takođe trebala startovati početkom 2013. godine.

 

Michael Rousseau, glavni finansijski direktor Air Canade, izjavio je da će prevoznik u potpunosti biti u vlasništvu Air Canade, ali da će nositi drugi naziv. Nazvao je ovaj plan proširenja poslovanja “vrlo uzbudljivom inicijativom za Air Canadu.”

 

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar