Sta putnici zaboravljaju

Šta sve putnici zaboravljaju u avionu?

Menadžer na delu “Izgubljeno – nađeno” u aviokompaniji Southwest Airlines ispričao je šta sve putnici ostavljaju nakon letova. Većinom su to naočare za sunce i novčanici, a u odeljku kojim rukovodi Robert Ler stvari dele na više i manje vredne.

sta_zaboravljaju_putnici

U manje vrijedne spadaju sitnice poput naočara, ćebadi, novčanika, plišanih igračaka, kesa sa suvenirima, dok u one vrednije spadaju mobilni, iPadi, iPodi, laptopovi, fotoaparati i slično.

 

Ler kaže da razumije kako se oseća svaki od putnika kad shvati da mu nema mobilnog, novčanika ili fotoaparata i da je ponosan na svoj i rad svojih kolega koji se trude da pronađu izgubljene stvari.

 

“Ne možete ni zamisliti šta sve nalazimo. U svom skladištu imamo svaku od stvari koje su dozvoljene za unošenje u avion. Nedavno je tu bilo i odelo pande. U zavisnosti od doba godine, odnosno praznika, tu su različite stvari. Kad je Mardi Gras, nalazimo gomile perli, maski, zanimljivih naočara, mnogo suvenira iz Nju Orleansa. Kad je bila inauguracija Baraka Obame preplavili su nas lutkicama i drugim predmetima kojima su bodrili govornike na konvenciji demokrata. Bilo nam je veoma teško da vratimo te stvari, jer ih niko nije želeo”, ispričao je menadžer Southwesta.

 

Mnogo je suvenira iz Diznilenda, šešira, pa čak i sombrera, iako Ler kaže da nikad nije video nikoga ko putuje sa sombrerom. Putnici ih obično zaboravljaju u odeljcima za ručni prtljag.

 

Najbolji deo posla u delu “Izgubljeno – nađeno” su momenti kad stvari nađu svoj put do vlasnika. Neki od njih šalju im i pisma zahvalnosti, posebno parovi kojima se vratila fotografija sa medenog meseca ili aparat na kome su zabeleženi snimci rođenja deteta.

 

“Jedna starija gospođa izgubila je vredan nakit koji joj je u nasledstvo ostavila majka. Uspeli smo da ga nađemo i vratimo joj, a to joj je mnogo značilo. Vraćanje vrijednih stvari vlasnicima je blagoslov za nas”, kazao je Ler i putnike još jednom podsetio da pregledaju svoje sedište i prostor za ručni prtljag pre nego što napuste avion.

 

Izvor: b92.net

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar