Red Bull Flugtag Ada Ciganlija

Prvi Red Bull Flugtag u Srbiji

U subotu, 22. juna, od 15 časova na Adi Ciganliji u Beogradu biće organizovan prvi Red Bull Flugtag u Srbiji.

670x446xP-20120528-00044_HiRes_JPEG_24bit_RGB_News.jpg.pagespeed.ic.XedDhTHHju

Ovo će biti prvi put da će “More Beograda” ugostiti ovakav jedan događaj, manifestaciju koja na zabavan i nesumnjivo duhovit način maštovitim učesnicima i kreatorima “daje krila”.

 

Naime, tokom ovog događaja brojni timovi lansiraju ručno kreirane letelice niz posebno koncipiranu rampu (visoku šest, a dugu 30 metara), a ocenjuje se inventivnost, kreativnost kao i tehnička izvodljivost. Tokom sutrašnjeg dana, od prvobitnih 284 timova-kandidata, nadmetaće se tridesetak najboljih. Organizator rado naglašava da i nije toliko bitno koliko daleko kandidati uspeju da lansiraju svoju letelicu (svetski rekord ostvaren u Maincu, Nemačkoj i iznosi neverovatnih 69,79 metara), jer se bitnije vrednuje sam nastup i koliko će uspeti da zabave publiku tokom svog polu-minutnog nastupa.

670x478xred_bull_flugtag.jpg.pagespeed.ic.8y8gHJTFPA

“Dan za Letenje” daleko je od jednostavnog izazova, ali se u sutrašnjem finalu mogu očekivati zaista najbolje kreacije. Kako i ne očekivati tako nešto od “Zidareve Ljubavi”, “Prasećeg Bombardera”, “Letećeg Ćurana” ili pak od čuvene Fiće. Verujemo da timovi vredno rade na njihovim prototipovima, a kako su i potvrdili neki od njih dorađivanje će trajati i tokom noći pred sam događaj.

 

Pored glavnog događaja, organizator je pripremio i niz sporednih atrakcija poput akrobatski letova nemačkog pilota Matijasa Dolderera, akrobatske skokove, ali i egzebicije domaćih letačkih asova u avionima Galeb G2.

 

Red Bull Flugtag sad već ima tradiciju dugu više od dvadeset godina, jer je debitovao 1992. na Dunavu kod Beča. Od tad ova manifestacija je održana više od sto puta u preko trideset različitih zemalja, a konačno je na red došao i naš glavni grad.

Tagovi


Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar