Jeftina putovanja

Saveti za što jeftiniji odmor

Egzotično putovanje u našim uslovima deluje kao teško ostvarivi san, ali uz malo štednje i ono može postati pristupačno. Sa druge strane, sa nekoliko pametnih ušteda, odmor može da se produžiti i za nekoliko nedelja.

barselona-3

Iz tog razloga evo samo nekoliko predloga kako uštedeti prilikom putovanja.

 

U prvoj fazi planiranja putovanja uvek treba proveriti kada je destinacija koja je odabrana za posetu najpopularnija za obilazak i zatim treba, ukoliko je moguće, izbeći taj period godine. Put može koštati mnogo jeftinije ako se on rezerviše samo malo van glavne sezone, a u najnepopularnijim terminima uštede su najveće. Slično važi i za rezervaciju karata (kada se pojavljuju i popularne first i last minute ponude), ali ponekad i avio kompanije nude povoljne avionske karte, pa treba pratiti i šta je trenutno aktuelno na promocijama. Možda treba malo više vremena posvetiti istraživanju, ali najbolji rezultati mogu primetno manje opteretiti planirani budžet ostavljajući više novčanih sredstava za druge aspekte odmora.

 

Uvek treba razmotriti opciju hostelskog smeštaja. Mnogi putnici izbegavaju odsedanje u hostelima, ali svakako retko ko želi da previše vremena provede i u luksuznijim smeštajima, naspram obilaska atrakcija mesta u kojem se nalaze. Putnici pak, mogu da se osećaju znatno prijatnije ukoliko ponesu staru posteljinu od kuće ili vreću za spavanje i ne oslone se na higijenu jeftinog smeštaja. Neki hosteli nude doručak ili čak stavljaju celu kuhinju na raspolaganje svojim gostima. Ovo mogu biti najjeftinije opcije za obroke. Uz to, neki hosteli imaju svoje biblioteku iz kojih se može pozajmiti neka knjiga za trenutke dokolice ili plažu. Mnogi hosteli izgledaju sasvim pristojno i po hotelskim standardima.

 

Kad god se obilazi neko novo mesto najbolji savet je da se što više hoda, a da se što manje vozi nekim od sredstava javnog transporta. Usput vredi komunicirati sa lokalnim stanovništvom koje će u većini slučajeva rado uputiti svakog na najinteresantnije lokacije ili dobra mesta za provod i jelo. Obično se dobar ručak može naći i van restorana, pa nije loše raspitati se o ovakvim mestima koje se često nalaze samo 150-200 metara od glavnog šetališta i najpopularnijih mesta. Često imaju kvalitetniju hranu, ali po znatno manjim cenama.

 

Online rezervacije letova na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar