Rekordan vazdušni saobraćaj u našem regionu

U subotu zabeležen najveći broj aviona na našem nebu

Protekle subote, 17. avgusta 2013. zapisan je najviši broj aviona na nebu jugoistočne Evrope u poslednje dve godine.

ac80e7a25f27b74f85f2107d

Ovaj podatak objavila je Kontrola letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA), a tom prilikom predstavnici ove organizacije napomenuli su da je ovaj dan takođe bio drugi najopterećeniji do sad i po broju operacija. Kao deo SMATSA, Centar kontrole letenja Beograd dokazao je svoju spremnost da se bez problema izbori sa ovako velikim opterećenjem, rekordnim za ovaj deo Evrope.

 

Centar kontrole letenja Beograd je i najveći u regionu, a zatim ga sledi Zagreb, dok, što se bivših republika SFRJ tiče Ljubljana i Skoplje imaju znatno manji značaj jer su nadležni samo za vazdušni prostor unutar svojih država. Nasuprot njima i Beograd i Zagreb nadležni su pored svojih država i za teritoriju Bosne i Hercegovine, Beograd i za letove u Crnoj Gori i delu Jadrana.

 

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore inače pruža usluge za više od 550.00 komercijalnih aviona u toku jedne godine, ali ovaj broj je još veći kada se uračunaju i razni vojni, sportski i drugi letove za koje je SMATSA takođe odgovorna.

 

I pored ovako velikog broja letova, avioni u subotu nisu kasnili ni malo u odnosu na ono što je predviđeno, a visok stepen bezbednosti ostao je neugrožen. Ovakav rekord zanimljiv je podatak za naše tržište koje postaje sve popularnije o čemu svedoče brojne nove linije, ali i ulaganja stranih avio kompanija, čime se povećava konkurentnost među avionskim kompanijama što može voditi ka još povoljnijim aviokartama za sve popularne destinacije.

Online rezervacije letova na playtravel.rs
ili telefonom na 011.305.93.14

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar