Šta poneti na odmor?

Bez čega se ne ide na putovanje?

Uprkos tome što mnogi tvrdi da na odmor idu da se “isključe” od zvonjave telefona i ekrana monitora, najnovija statistika tvrdi porpuno suprotno – telefoni, laptopovi i fotoaparati su neke od najčešćih stvari koje se nose na putovanje.

3227girl-on-the-beach-wi

Kompanija Visa nedavno je objavila da su današnji putnici previše oslonjeni na stalnu telefonsku i internet komunikaciju, ali i na nepresušni izvor informacija koje pruža internet, da je to učinilo ove uređajima apsolutno neophodnim na svim putovanjima. Komunikacija sa prijateljima i porodicom ne prestaje ni nakon ukrcavanja u avion, ali po najnovijim podacima prvi utisci sa putovanja neretko se “dele” već i na samom aerodromu.

 

Kako se navodi u ovom istraživanju mobilni telefon je najpopularniji i njega obavezno nosi 80% ispitanika (od čega je 65% “pametnih telefona”), zatim slede foto aparati i kamere koje “ne zaboravlja” 70% ispitanih putnika. Nešto više od polovine putnika, njih 54%, potvrdilo je da se ne razdvaja ni od laptopa, a jedna trećina ispitanika rekla je da obavezno spakuje i neki od uređaja za zabavu – tablet računare, džepne konzole za igranje i drugo.

 

S obzirom da je analiza imala globalni okvir, otkriveno je da putnici iz Azije najčešće nose svoje elektronske uređaje na putovanje, čak 73%. Evropljani su malo konzervativniji pa je tek 47% ispitanih putnika potvrdilo da žele da imaju pristup internetu na svojem putovanju. Internet se na odmoru najčešće koristi za slanje e-mejlova, za instant komunikaciju (skype, gtalk, viber i slične aplikacije) i u nešto manjem broju slučajeva za delenje i slanje fotografija kao i surfovanje po internetu.

 

Ovo istraživanje takođe potvrđuje da najveći broj ispitanika traži informacije o svojim destinacijama putem interneta, pretraživajući web sajtove u potrazi za drugim utiscima, prezentacijama destincija i odmarališta, informacijama za lakše snalaženje na putovanju i drugo. Navedeno je da 65% putnika smatra da su online rezervacije avio karata, smeštaja i drugih usluga, kao i online bukiranje transfera, najlakši način organizovanja putovanja.

 

Online rezervacije letova na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14
Kreditne kartice nisu potrebne!
Rent-a-Car Online rezervacije

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar