Aerodrom Ponikve otvaranje

Danas svečano otvaranje aerodroma Ponikve za civilne letove

Zvanično otvaranje aerodroma Ponikve, posle nekoliko odlaganja, desiće se danas, 5. oktobra 2013.

 

aerodrom-ponikve

 

O transformaciji aerodroma Ponikve iz vojnog i civilnog aerodroma u aerodrom namenjen samo civilnim letovima, priča se jako dugo, a posle nekoliko odlaganja, danas će se desiti zvanično otvaranje. Program počinje u 11 sati, a planirani su padobranski skokovi, kao i akrobacije aviona avijacije Vojske Srbije – Orao, Galeb G2 i helikopteri Gazela i Robinson R22. Poslednje dešavanje dana biće u 14:10 skokovima padobranaca.

 

Ceo programo možete videti ovde:

 

otvaranje-ponikve-aerodr

 

Aerodrom Ponikve prvenstveno je tokom svoje istorije bio vojnog karaktera, ali su na njega sletali i avioni Jat Airwaysa, a njegova gradnja je bila u razdoblju od 1979. do 1983. godine. Ipak, njegovo zvanično korišćenje počelo je skoro dekadu kasnije, 1992. godine. Sedam godina nakon toga, aerodrom je pretrpeo ogromna oštećenja tokom NATO bombardovanja 1999. godine i time je aerodrom Ponikve prestao da se koristi.

 

Pre tri godine, Vojska Republike Srbije odlučila je da ustupi aerodrom opštini Užice nakon čega se počelo raditi na renoviranju i preuređivanju aerodroma za civilne potrebe. Pretpostavlja se da je bilo potrebno oko 10 miliona evra, dobijenih od donacija iz Srbije, Evropske Unije i Kine, da se aerodrom “očisti” od oko 90 neeksplodiranih projektil i transformiše za civilni saobraćaj.

 

Značaju aerodroma Ponikve pridonosi njegova povoljna pozicija, jer se nalazi u blizini velikih turističkih centara kao što su planine Tara, Zlatibor, Mokra Gora i jezero Vrutci. On je lociran u jugozapadnoj Srbiji u blizini granice sa Bosnom i Hercegovinom, a na oko 20 kilometara od Užica i nalazi se na oko 900 metara nadmorske visine.

 

Online rezervacije letova na playtravel.rs
ili telefonom na 011.305.93.14
Kreditne kartice nisu potrebne!
Rent-a-Car Online Rezervacije za sve destinacije

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar