Upotreba mobilnih uredjaja tokom leta

Uskoro će u avionima moći da se koriste elektronski uređaji u svim fazama leta

Federalna administracija za avijaciju ovih dana je donela odluku kojom dozvoljava upotrebu elektronskih uređaja u svim fazama leta, uz svega par ograničenja.

 

mobilini-uređaji-tokom-leta

 

Ova odluka je zanimljiva, s obzirom da trenutno najveći broj avio kompanija ne toleriše upotrebu elektronskih uređaja prilikom poletanja i sletanja aviona.

 

Po novim pravilima, putnici će sad moći da koriste uređaje kao što su tableti i e-book čitači, prenosne konzole i slično, ali i mobilne telefone, jer kako se navodi, moderne letelice su sposobne da izdrže količinu elektronskih smetnji ovih gedžeta. Ipak, oni i dalje moraju da imaju uključen “airplane mod” u svakom trenutku u avionu. 

 

Zanimljivo zvuči to da će putnici moći da koriste čak i wireless konekciju, ako avion kojim putuju, to ima u svojoj ponudi. Bežičan način povezivanja dozvoljen je i za bluetooth dodatake i bežične tastature.

 

Kako se navodi u tekstu koji je FAA objavila, i dalje će biti zabranjeno obavljanje telefonskih razgovora, čak i u slučaju softvera kao što je Skype, Viber i slično, koji bi se obavljali preko wireless interneta u samom avionu. Kao glavni razlog ovog ograničenja navodi se samo učtivost i razumevanje za druge putnike koji možda žele da se opuste tokom putovanja. Takođe, kabinsko osoblje će insistirati na tome da svi teži uređaji budu sklonjeni ispod sedišta tokom uzletanja i sletanja na aerodorm.

 

Nova pravila avio kompanije će polako početi da uvode već ovih dana, a očekuje se da će najveći broj avio kompanija prihvatiti odluku Federalne administracije za avijaciju do kraja godine.

 

Online rezervacije letova na playtravel.rs
ili telefonom na 011.305.93.14
Rent-a-Car Online rezervacije za sve destinacije

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar