6 Skrivenih svetskih čuda

Na svetu postoji mnogo skrivenih čuda, od kojih su neka toliko lepa da biste mogli da pomislite da su nestvarna.

Sedam poznatih svetskih čuda dominiraju u svim magazinima o putovanjima ali svakako postoji još mnogo čuda prirode i ljudskog dela skrivenih daleko od radara, netaknutih masovnim turizmom čineći doživljaj još posebnijim.

Tokom ove ili možda naredne godine obiđite bar jedno od sledećih 6 neverovatnih mesta koja mogu da se takmiče za listu svetskih čuda jednako ravnopravno kao piramide u Gizi.

1. Tunel Ljubavi, Ukrajina

6 Skrivenih svetskih cuda

Magičan, misteriozan i intrigantan. Samo 7km od grada Kleven u Ukrajini Tunel Ljubavi svojim prizorom oduzima dah. Legenda kaže da svako ko zamisli želju hodajući ovim čudesnim zelenim koridorom dobija sve što je zamislio. Probajte pa nam javite.

2. Jezero Hillier, Australija

6 Skrivenih svetskih cuda

Prvi put spomenuto u dnevniku ekspedicije alpinista koji su osvajajući vrh planine naišli na ovo čudo prirode, drečavo pink jezero. Poreklo boje je i danas misterija. Kako je ovo divno jezero pod zaštitom prirode jedini mogući način da zadivite nekog ovim prizorom je da bukirate vožnju helikopterom. Verujemo da je vredno truda.

3. Kristalna pećina, Island

6 Skrivenih svetskih cuda

Kristalna pećina nastala je pre nekoliko stotina godina, kao rezultat susreta glečera i obale islanda. Ispuštanjem vazduha iz glečera nastala je neverovatna formacija boja, plave i tirkizne koje krov ove pećine čine potpuno nestvarnim. Najbolji period za posetu je od oktobra do februara, a ako baš budete imali sreće možda uhvatite i fenomen Polarne svetlosti.

4. Velika plava rupa, Belize

6 Skrivenih svetskih cuda

Označena kao najbolja tačka za ronjenje Velika Plava rupa je ujedno i najveća podzemna pećina svoje vrste. Grebeni oko Belizea važe za najlepše na Karibima. Ronjenje u ovoj pećini dostupno je samo malobrojnima, iskusnim roniocoma.

5. Celzusova Biblioteka, Turska

6 Skrivenih svetskih cuda

Biblioteka je veličanstven primerak antičke arhitekture, izgrađena u 2. veku jedna je od retkih preostalih rimskih biblioteka a koršćena je i kao grobnica sa preko 12.000 svitki. Građena je sa tri ulaza koji su predstavljali mudrost (Sophia), inteligenciju (Ennoia) i spretnost (Arete). Svi zaljubljenici u istoriju trebaju da stave ovaj lokalitet visoko na svoju listu.

6. Lavlja stena (Sigiriya), Šri Lanka

6 Skrivenih svetskih cuda

Ništa ne može da opiše maštoviti prizor, granit koji se izdiže iznad zemlje. Spoj misterije i neverovatne prošlosti čine ovo mesto čudom samo po sebi.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar