Tuesday Destination: Barselona

Grad umetnosti, arhitekture i uživanja!

Ona privuče preko milion turista godišnje, u njoj živi 260 hiljada stranaca, njene plaže su dugačke 4,5 kilometara, njenom ulicom Portal de l’Angel svakog sata prođe oko 3.500 ljudi, u njoj je najpoznatiji fudbalski klub Pirinejskog poluostrva, ona je drugi najveći grad u Španiji, ona je prestonica Katalonije, ona je – Barselona!

I dalje se vode bitke oko porekla imena, ali najrasprostranjenije mišljenje je da je grad u 3. veku p.n.e., osnovao kartaginjanski general Hamilkar Barca (otac legendarnog Hanibala). U Barseloni se govore dva jezika, katalonski i španski. Flamenka u Barsi ipak nema, Kataloncima se ne sviđa i ne praktikuju ga.

Prestonica Katalonije ima nešto posebno, što niko drugi nema. U duši i srcu ima umetnika koji je projektovao dobar deo svog voljenog grada, Antoni Gaudi. Bez Gaudija, Barsa ne bi bila to što jeste. Mešavina tradicionalnog i modernog, ali savršeno ukomponovanog baš zahvaljujući njegovoj specifičnoj umetnosti.

No, većina vas zna ova tradicionalna obeležja. Ono što je Notre Dame za Pariz, to je Sagrada Familia za Barselonu. FC Barcelona, park Guelj, La Rambla – sve to “ne sme da se ne vidi”, što bi se reklo.

Tuesday Destination Barselona

Kao i za svaki veći grad, bilo bi poželjno da odvojite bar 7-10 dana. Međutim, ako nemate vremena, a želite da osestite pravi, skriveni “duh” Barselone, probajte jedan od kratkih programa T-Made events-a.

Za 4 dana, uz organizovan program uspećete da osetite sve čari Barse koje znaju samo “lokalci”.

Prvi dan je rezervisan za razgledanje već pomenutih obeležja grada uz obilazak Boqueria pijace i večere u tajnovitom restoranu smeštenom u skladištu. Drugog dana je organizovana jedriličarska regata, gde će vas instruktori naučiti kako da upravljate jedrilicom, obilazićete plaže Barselone i uživati u mediteranskom moru. Večera je organizovana u jednom od najboljih restorana, Montjuic iz kog se pruža pogled na ceo grad.

Tuesday Destination Barselona

Treći dan je sportski i rekreacijski. Obeležavaju ga aktivnosti na plaži, odbojka na pesku, veslanje na dasci, a kasnije su organizovani roštilj i žurka zatvaranja ovog programa (Summer Special Incentive Programme).

Iako je potrebno prilično vremena da se upoznate i srodite sa nekim gradom, Barselonu je dobro doživeti makar i na 4 dana!

Više o programu naći ćete ovde.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar