Virgin Atlantic predložio avione sa staklenim podom

Virgin Atlantic: Uskoro ćemo leteti avionima sa staklenim podom

 

Osnivač i vlasnik Virgin grupe Ričard Brenson (Richard Branson) na oficijalnom sajtu ove kompanije nedavno je objavio da se uskoro planira izrada prvih aviona sa staklenim podom.

 

Avion avio kompanije Virgin Atlantic sa staklenim podom

 

Kako je Brenson napisao, avio kompanija Virgin Atlantic je već napravila patent i definisala svu potrebnu tehnologiju za izradu aviona sa staklom.

 

Po tome ovakvi avioni nisu više stvar naučne fantastike i samo je pitanje kada će putnici tražiti mesto do prolaza umesto onog do prozora, ali se radi na tome da se spektakularan pogled omogući svima. Ipak, s obzirom da se očekuje da će biti onih kojima takva privilegija neće odgovarati, njih će avio kompanija preusmeravati na tradicionalne letove.

 

Avion podseća na Airbus A320, koji koristi i domaća avio kompanija Air Serbia, s tim što će imati trup od standardnog stakla koji se koristi u avio industriji. Ovaj projekat finansirao je lično Ričard Brenson i na njemu je učestvovao tim za inovacije avio kompanije Virgin Atlantic, a sve je tretirano kao najbolje čuvana tajna poslednjih nekoliko godina.

 

Avion avio kompanije Virgin Atlantic sa staklenim podom

 

Brenson dalje navodi, da se on nada da bi premijerni let mogao da bude iznad Velike Britanije, tačnije sa aerodroma Hitrou u Londonu do Aberdina, na kojem će putnici moći da uživaju u prelepim zelenim pejzažima. Ipak, očekuje se da bi ovakav avion mogao uskoro nakon premijere i odleti van ostrva na duže letove širom sveta.

 

virgin-atlantic-logo
Online rezervacije letova kompanije Virgin Atlantic na playtravel.rs
ili telefonom na 011.305.93.14
Rent-a-Car Online rezervacije

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar