Play Friday Blog: Putovanje bez budžeta

Kako da živite “napolju” o tuđem trošku?

Za one koje ne drži mesto, činjenica da postoje načini da odete negde na tuđ račun pravi razliku između sedenja kući i hvatanja u koštac sa avanturom. Mnogi od predloga koje ću vam dati zahtevaju da date i nešto za uzvrat. Nekad samo vaše vreme, nekad i nešto novca. U svakom slučaju, nećete morati da štedeti cele godine za putovanje.

Volontiranje

U svetlu događaja koji su nas zadesili, primereno je da prvo na redu bude volontiranje. Organizacije ovog tipa obično zahtevaju da sami platite put, a smeštaj i hrana su obezbeđeni.

Go overseas – ovo je sajt koji vam nudi spisak evropskih zemalja u kojima su potrebni volonteri u svakom trenutku.

World Wide Opportunities on Organic Farms (WWOOF) – na ovom sajtu se nudi mogućnost da volontirate od 7 dana do par meseci. Ne zarađujete novac, ali ste prihvaćeni kao deo porodice koja obrađuje farmu. Potrebno je da sami platite put.

Put bez novca, Volonterski rad

VolunteerLouge – posetite ovaj blog kako biste bili u toku gde sledeće možete da volontirate. Ovde su se mogu naći različiti korisni linkovi, saveti i slično.

GoLiveGive – TV emisija koja nudi priliku da kombinujete putovanja sa volontiranjem za ekološke organizacije. Na njihovom blogu naći ćete više onformacija kako da budete zeleni volonter.

Repair a trail – volontirajte sa Pacific Northwest Trail Association i možete da provedete 8 dana u nacionalnom parku. Sami plaćate put, ali ovo je definitivno jedinstven odmor.

Radite u kibucu – ovaj sajt održava čovek koji je dve godine volontirao u Izraelu u kibucu (male zajednice koje se isključivo bave poljoprivredom)i nudi sve korisne informacije ako želite da postanete kibucnik.

Sudan Volunteer Programme – ovaj program vam nudi da studente i učenike Sudana podučavate engleski jezik, a za uzvrat da živite u njihovoj zajednici. Sami plaćate prevoz, sve ostalo je obezbeđeno – čak i mala naknada za vaš trud.

Ovo su samo neki od predloga, a sledećeg petka pročitajte kako da putujući zarađujete!

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rent-a-Car Online rezervacije

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar