Play Friday Blog – Zaradite putujuci

5 Načina da zaradite putujući! Vol.2

Uz malu pomoć ovih ideja možete da zarađujete i da, što bi se reklo, vidite sveta. U većini slučajeva vam je obezbeđen prevoz i besplatan ili jeftin smeštaj, ali imajte na umu da je kao i za bilo koji drugi posao, potrebno da pošaljete prijavu, prođete razgovor, dobijete posao pa tek onda vaša avantura počinje.

Putovanje i dobra zarada

1. Možete postati kućepazitelj – ovo je super način da zaradite, imate obezbeđen smeštaj i hranu. Za više informacija posetite ovaj sajt gde ćete naći poslodavce, savete i slično.

Moj savet: odlična stvar ako volite i umete sa cvećem i ako ste vični u kućnim poslovima.

2. Au pairOvde možete naći posao dadilje bilo gde na svetu. Imate smeštaj i hranu, a za prevoz se dogovarate ako dobijete posao.

Moj savet: Samo ako imate debele živce, jer ovaj posao podrazumeva da ste „lični asistent“ ukućana.

3. Peace Corps – Za prijavljivanje u Mirovne snage (program koji vodi američka vlada) potrebna je diploma fakulteta, imate obezbeđen smeštaj i simboličnu platu. Ovde možete pročitati iskustva dvoje ljudi, a u tekstu napisanom 15.aprila 2008.godine, ipak ćete naći korisne činjenice.

Moj savet: Ako ste spremni da se obavežete na dve godine,koliko traje program…Samo napred!

4. Work and Travel – program je samo za studente i traje tri do pet meseci. Praktično svi idu u USA, ali ovaj program je i za Evropu. Svaka agencija ima različitu ponudu poslova. Najčešće su to poslovi u restoranima, kafićima, hotelima… Ovo je stvarno avantura jer živite sa nepoznatim ljudima, verovatno radite posao koji kući ne biste, upoznajete ljude drugih nacija i samo od vaše snalažljivosti zavisi koliko ćete zaraditi. Program se plaća (osnovna cena je 1100$, ali opet zavisi idete li na pun ili self placement opciju gde sami tražite posao), ali možete zaraditi i mnogo više od uloženog.

Moj savet: Ako ste student koji želi malo da produži studentski način života ovo je savršena prilika da obiđete i dobro upoznate zemlju u kojoj ste našli posao.

5. Letnji kampovi – Može biti jako zabavno, pogotovo ako volite da radite i da se igrate sa decom. Obično su smeštaj i hrana obezbeđeni. Najpoznatiji sajtovi su Super Camps, All About Visiting Earth i PGL Tours.

Moj savet: Komplikovanije je dobiti ovaj posao kada vam Engleski nije maternji, ali trud da se ovde zaposlite svakako vredi, ako ništa, imaćete sasvim drugačiji letnji odmor.

Ako nemate plan za ovo leto ili naredno, istražite malo, posetite ove sajtove i provedite ga na neuobičajen način!

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rent-a-Car Online rezervacije

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar