Play Friday Blog: Aerodromi mogu da budu lepi

Najlepši aerodromi sveta

Postoje aerodromi koji su na 18km od grada, pomalo sivi, pomalo dosadni i dosta skupi kao što je možda “Nikola Tesla”, a onda, na naše iznenađenje postoje i oni na kojima je zadovoljstvo gubiti vreme.

U stvari – možda poželite da tu i ostanete malo duže.

Shiphol, Holandija

Play Friday Blog Aerodromi mogu da budu lepi

Najbolji evropski aerodrom se nalazi na 10km od Amsterdama. „Shiphol“ putnici opisuju kao najbolje mesto za spavanje, a godišnje ih tuda prođe oko 51 milion. Nalazi se ispod nivoa mora, pa sa krova možete posmatrati avione kako sleću i uzleću. Ako vodite decu, dobro će vam doći igraonica puna Lego kocki, Nintendovih konzola i igara, crtanih filmova (terminali E i F) – dok vi čitate u aerodromskoj biblioteci. Za ljubitelje umetnosti, ovde se nalazi posebno odeljenje muzeja Rijksmuseum, a na terminalima često možete videti postavke vrednih umetničih dela. S druge strane, „ljubitelji“ kocke mogu nešto para da ostave ili uzmu u aerodromskom kasinu. Kada ogladnite, obavezno posetite restoran Bubbles Seafood koji je na 31.mestu najboljih aerodromskih restorana i kafeteriju Bread (jer su amsterdamske kafeterije baš super ).

Franc Jozef Štraus, Nemačka

Play Friday Blog Aerodromi mogu da budu lepi

Na minhenskom aerodromu možete odigrati partiju golfa ili učestvovati na turniru u odbojci na pesku. Pomalo čudan, ovaj aerodrom više liči na tržni centar, a primi godišnje više od 30 miliona putnika i nalazi se na 28,5 km severoistočno od centra Minhena. Nemci ne bi bili Nemci kad ne bi sve bilo uredno, tačno ili korisno. Ovde možete naći advokatsku kancelariju, banke, konferencijske prostorije, spa i restorane. Ono što je za svaku pohvalu, je to što je ovaj aerodrom posebnu pažnju posvetio osobama sa posebnim potrebama.

Pekinški Međunarodni aerodrom, Kina

Aerodromi mogu da budu lepi

„Beijing International Airport“ zauzima drugo mesto na listi najposećenijih aerodroma, sa 62 miliona putnika godišnje. Udaljen je od centra 30 km, a smatra se da se tu nalaze neki od najboljih restorana Kine.

Čangi, Singapur

Play Friday Blog Aerodromi mogu da budu lepi

Aerodrom u Singapuru, koji je proglašen najboljim na svetu 2014. godine, nalazi se 20km od grada, ima četiri putnička terminala, a preko njega za godinu dana prođe oko 40 miliona ljudi. On sadrži neke standardne stvari – restorane, konferencijske sale, hotel, ali prostori za molitvu, spa, bazeni, diskoteka i bioskop čine Čangi posebnim.

Inčon, Južna Koreja

Play Friday Blog Aerodromi mogu da budu lepi

Ovaj aerodrom u Seulu je do sad pokupio brojne nagrade: između ostalog i onu za najbolji aerodrom na svetu 2012. godine. Ogroman i superčisti aerodrom se nalazi na čak 70km od grada i nudi mnoštvo neobičnih stvari – golf teren, privatne sobe za smeštaj, klizalište, kazino i unutrašnje vrtove. Osim toga, posetioci mogu obići Muzej korejske kulture.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar