Aerodrom Niš – Uskoro proširenje aerodroma

Višemilionske investicije za unapređenja i proširenje aerodroma u Nišu

Nakon uspešnog uspostavljanja letova low cost avio kompanije Wizz Air, pokrenuti su planovi za rekonstrukciju i proširenje aerodroma Konstantin Veliki u Nišu kako bi se povećala sigurnost putnika, ali i konkurentnost aerodroma u regionu.

Aerodrom Konstantin Veliki Nis prosirenje

Iz gradskog budžeta ove godine izdvojeno je 665 hiljada evra, od čega će deo sredstava biti upotrebljen za unapređenje terminala i pomoćnih objekata. Gejt za odlaske je već proširen, a planirano je da se uskoro otvori duty free šop. Osim toga, u narednom periodu svi prilazni putevi aerodromu će biti poboljšani.

SMATSA, agencija za kontrolu letova Srbije i Crne Gore, uložiće više od milion evra u instalaciju opreme koja je namenjena da pomogne pilotima u uslovima slabije vidljivosti, magle, kiše ili snega. Radovi će početi uskoro, a očekuje se da će sve biti spremno krajem oktobra.

Dugoročni planovi podrazumevaju izgradnju kontrolnog tornja, kao i proširenje aerodromske piste.

Sa aerodroma Konstantin Veliki u Nišu avio kompanija Wizz Air trenutno obavlja pet nedeljnih letova, dva do Basela i tri do Malma. Kako se navodi ovi letovi su veoma popularni, pa se sve više govori o tome kako bi mađarska avio kompanija mogla uskoro da otvori svoju bazu na ovom aerodromu.

Niški aerodrom trenutno je u pregovorima i sa drugim avio kompanijama, poput Pegasus Airlines i Air Serbia o uspostavljanju novih linija.

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

2 Komentara
  1. let Nis Stockholm

    marija
     odgovori
    27/07/2015

    postovani jedno pitanje dali ce imati let iz stockholma do Nis jer puno nas ima sa juga srbije unapred zahvalna Marija Prokuplje swe

    • Play Travel
       odgovori
      29/07/2015

      Marija, u ovom trenutku direktni letovi iz Niša se obavljaju do Bazela i Malmea. Postoji mogućnost za uspostavljanjem novih letova, a novine o proširenju aerodroma u Nišu možete pratiti na našem sajtu.

Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar