Costa de la Luz – za nijansu sunčanija i tirkiznija i za dve nijanse autentičnija Španija

300 dana sunca, Španija bez šminke, gutljaj šerija u Jerezu i zalogaji tapasa u Sevilji.

300 dana sunca garantuje plavo i svetlo nebo iznad besrajnih i divljih plaža. Ovog  proleća birajte Costa  de la Luz!

Divlje, neistražene plaže, borove šume, male ribarske luke, blaga klima sa veliki broj sunčanih dana i čaša sangrije čine idealnu destinicaja za Vaš odmor ovog proleća.

Costa de la Luz, sa sunčevim zracima na zlatnom pesku, daleka jugozapadna obala Španije, u potpunosti odgovara svom imenu – obala Svetlosti.

Costa de la Luz

Stari zidinama ograđeni gradić i gusto upakovan srednjovekovnim crkvama, tvrđavama i osmatračnicama, radnjicama i ribarnicama kao stvoreni su da lutate besciljno i koliko god izdržite.

Najbolji način da doživite Kadiz i ostale gradiće obale Svetlosti je da se zagubite u nekoj od uličica, i to iz dva razloga. Prvi razlog je što ćete u svakoj uskoj i krivudavoj ulici naći vekove istorije a drugi je što je potpuno nemoguće ne izgubiti se, doduše ne zadugo, uzimajući u obzir da su gradići mali i da svi putevi vode ka obali.

Obavezno zalutajte do katedrale sa zlatnom kupolom i do osmatračnice iz osamaestog veka Torre Tavira, gde ćete naći jedan od najboljih lokala sa svežom prženom ribom, pa uzmite oduška i napravite pauzu uz tradicionalni obrok i čašu nezaobilazne sangrije.

Costa de la Luz

Ljubitelji prirode neka posete nacionalni park prirode Donana, jedno od značajnijih lokaliteta ovog tipa u Evropi, jer ce moći da se druže sa jelenima i flamingosima.

Turisti koji preferiraju moderna odmarališta mogu da se upute u Punta Umbria, prelepo moderno mestašce sa atraktivnim hotelima, kafićima i restoranima.

Putnici koji vole nešto tradicionalniji tip odmora neka izaberu smeštaju u luci Kadiz, dok za one mlađe željne provoda preporučujemo Puerto Santa Maria, upravo mesto iz kog je Kolombo započeo svoju plovidbu.

Costa de la Luz

Obala Svetlosti je mali raj za surfere i sve koji vole nešto aktivniji odmor. Kombinacija jakih vetrova, toplih zima i peščanih plaža postavila je Costa de la Luz među top destinacije kada je u pitanju mokra zabava tokom cele godine. I ako niste do sada, idealna je prilika da naučite da surfujete jer postoje brojne škole gde možete uplatiti kurs, na svim nivoima, kao i iznajmiti opremu. Početnici neka se upute ka mestašcu Konil, a za ostale je tu Tarifa, surferski centar Evropei. Jahanje i golf su idealne alternative.

Nikako nemojte da propustite priliku da slušate flamenko u nekoj lokalnoj kafani, naravno nađite neku gde izlazi lokalno stanovništvo, uz bitnu napomenu: ne tapšite i ne naručujte džin i tonik.

Nijedan odmor u Španiji neće biti potpun ako ne probate lokalne tapase. Uz sangriju, koja je treća najčešća reč duž španske obale, probajte i lokalni šeri, najbolje u nekoj od lokalnih fabrika.

Costa de la Luz

Costa de la Luz je atraktivna tokom cele godine te je izbor datuma boravka vrlo fleksibilan.

Za sve detalje vezane za letove pozovite naš kontakt centar.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar