Bratislava – manje poznata prelepa mesta koja ne želite da propustite

Od skoro poznata i kao Partyslava :)

Slovačka prestonica se uvek nekako nalazi u senci velikih i poznatijih suseda, ali i u njoj možete sasvim kvalitetno da provedete tri, četiri dana. Iako joj svu slavu uzimaju već i lepši Beč i Prag, glavni grad Slovačke uopšte nije za bacanje.

Možda nije raskošan ni veliki kao komšije, ali dovoljno je lep i zanimljiv da je vredan posete i pažnje. Osim onih stvari koje ćete naći u vodičima, dok ne „partijate”, prelažemo par mesta koja bi mogla da vam prođu ispod radara.

Vozite kanu

Za ovakve stvari obično morate da odete negde van grada, ali to ovde nije slučaj. Sportski kompleks ‘Divoka Voda’ smestio se gde je Dunav najširi, u južnoj četvrti Čunovo. Ovde možete uzeti kajak i oprobati se u ovom adrenalinskom sportu, a jedini uslovi su da imate dovoljno snage i kondicije i naravno, da umete da plivate.

Bratislava Divoka Voda

Posetite „muzej Guggenheim

Nažalost, za pravi Guggenheim ćete morati da skoknete do New Yorka, ali ovde svakako vredi posetiti galeriju Nedbalka čiji enterijer podseća na gore spomenuti slavni muzej. Ovde se nalaze moderna dela slovačkih umetnika, pa pogledajte kojom su umetnošću Slovaci zadužili svet proteklih stotinak godina.

Bratislava Danubiana Meulensteen

Brodom do dvorca Devin

Star više od hiljadu godina, ovaj dvorac je jedan od simbola burne slovačke prošlosti. Nažalost, dvorac je srušila još Napoleonova vojska tako da zapravo idete u razgledanje ruševina, ali sa njega puca sjajan pogled na Dunav i Moravu. Kako i ne bi, kad odavde posmatrate svet sa 212 metara nadomorske visine…

Bratislava Devin

Istražite čudesnu umetničku galeriju

Iako je prilično udaljena od centra, Danubiana Meulensteen Art Musem jedno je od najboljih mesta u gradu. Nalazi se na ‘isturenom’ poluostrvu na Dunavu, tako da je izgledom i lokacijom više nego primamljiva. Do tamo možete busom iz centra, a kada pogledate izložbu, obavezno sedite u Art Cafe i uživajte…

Bratislava manje poznata prelepa mesta koja ne želite da propustite

Posetite zelenu oazu 

Železna Studienka (gvozdeni izvor) je jedno od najlepših mesta za opuštanje. Ljudi su nekad mislili da je voda ovde bogata gvožđem i mineralima pa odatle potiče ime, ali nakon analize utvrđeno je da se radi o običnoj vodi. Porodice s decom, biciklisti, rekreativci svih vrsta obožavaju ovo mesto, a i vi mu svakako pružite priliku.

Bratislava manje poznata prelepa mesta koja ne želite da propustite

Naravno, Bratislava o kojoj smo i ranije pisali, nudi još mnoge zanimljive trgove, kafiće i restorane, divan centar grada, ali to ćete pronaći u svakom turističkom vodiču. Pobrinite se da ne propusite ovih par jedinstvenih mesta.

Srećan put!

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar