Etihad Airways – rast korišćenja usluge wifi i mobilne telefonije

Zabeležen rast korišćenja Wi-Fi usluge od 80% na letovima avio kompanije Etihad Airways

Avio kompanija Etihad Airways jedna je od retkih avio kompanija koja svojim putnicima omogućava usluge internet konekcije tokom leta širom svoje flote. Podaci o velikom rastu korišćenja ove usluge dodatna su potvrda za odluku avio kompanije o širenju dostupnosti interneta i na svim ostalim letovima.

Etihad Airways internet tokom leta

Porast korišćenja Wi-Fi usluge tokom 2014.godine dostigao je čak 80% dok je upotreba mobilne mreže Etihad Airways-a porasla za čak 60%.Preko 2.5 miliona uređaja bilo je povezano na mobilnu mrežu tokom leta u 2014. godini.

Prepoznavši potrebu svojih putnika za konekcijom tokom leta avio kompanija Etihad Airways uspela je da postigne veliki rast u korišćenju novih usluga i da poveća zadovoljstvo svojih putnika. Uz Wi-Fi i uslugu mobilne mreže Live Tv usluga je takođe naišla na dobre reakcije putnika koji su u proseku svakog meseca pogledali 50.000 sati vesti i sportskih sadržaja uživo tokom leta.

Usluge koje uključuju Wi-Fi, mobilnu telefoniju i televiziju uživo zajedno čine „Etihad Wi-Fly“, omogućen od strane „Panasonic AvionicsGlobal Communications Suite“ i OnAir rešenja za konekciju tokom leta. iOS je bio najpopularniji operativni sistem tokom leta: 55% putnika avio kompanije Etihad Airways povezivali su se na internet svojim iPad i iPhone uređajima, dok je 30% putnika koristilo Android uređaje.

Internet velike brzine omogućava putnicima da pristupe internetu preko laptopa, tableta i pametnih telefona putem Wi-Fi mreže, šalju mejlove, posećuju omiljene društvene mreže, prebace se na višu klasu, menjaju planove za putovanja i još mnogo toga, iz udobnosti svojih sedišta na visini od 35.000 stopa.ž

Usluge mobilne telefonije omogućavaju putnicima da koriste mobilne i pametne telefone, da pozivaju i primaju pozive, šalju i primaju SMS poruke, koriste mobilne usluge prenosa podataka za pretraživanje interneta i još mnogo toga. Usluga Live Tv koja je dostupna u 43 aviona obuhvata 7 TV kanala, od kojih su najgledaniji BBC World News, Sport 24 i CNN.

U okviru flote avio kompanije Etihad Airways usluga konekcije tokom leta je dostupna na čak 92 aviona, od koji su 29 tipa Airbus A/319/320/321, 26 aviona tipa Airbus A330, 11 aviona A340, jedan avion tipa A380, 24 Boing 777 i prvi B787Dreamliner, koji obavljaju letove na 6 kontinenata.

Paketi za pristup internetu kreću se od pet dolara i mogu se kupiti kreditnim karticama, putem PayPal-a i nizom drugih pogodnih metoda plaćanja. Upotrebu mobilnih telefona naplaćuje mobilni operater putnika na osnovu međunarodnih roming cena operatera.

Online rezervacije letova avio kompanije Etihad Airways

Rezervišite odmah avio karte kompanije Etihad Airways online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar