Friday Blog – 10 čudnih razloga za odlaganje letova

Nekad su razlozi za odlaganje poletanja čudniji od obične gužve na pisti

Gotovo mitski, najduže odlaganje leta je trajalo 68 sati iz Londona, a za to je bila zaslužna američka avio kompanija Braniff, zatvorena 1982.godine.

S vremena na vreme desi se da letovi budu otkazani ili odloženi ne samo zbog gužve na pisti, nedostatka slobodnih gejtova za ukrcavanje ili vremenskih uslova. Nekad za to postoje neverovatni uzroci, a mi smo našli desetak ludih razloga koji će vas i nasmejati.

Friday Blog najludja odlaganja letova Lari avanturista

1. 1982. godine Lari je za baštensku stolicu zakačio helijumske balone i preleteo vazdušni prostor LAX-a (aerodroma u Los Anđelesu) na oko 16.000 stopa. Pilot Pan Am koji se pripremao za sletanje je prvi ovo dojavio, pa je sav vazdušni i zemljani saobraćaj obustavljen dok policija nije rešila pitanje Larija avanturiste.

2. Kad smo već spomenuli LAX, postoji ta široko rasprostranjena priča da se 18.maja 1993. godine tadašnji predsednik Klinton šišao u predsedničkom avionu, što je uzrokovalo kašnjenja i višesatna odlaganja letova. U svakom slučaju, bilo šišanje ili ne, kad god državni avion sleti na civilni aerodorom, biće kašnjenja.

3. Avionu nije bilo dozvoljeno da sleti na aerodrom u Puerto Riku dva sata zbog velikog broja iguana na pisti. Tamo ti gušteri nisu mali kao kod nas pa mogu ozbiljno da ugroze sletanje.

4. Majka čija je ćerka bila alergična na orahe i lešnike, zahtevala je da putnik koga je videla da jede miks orašastih plodova bude iskrcan iz aviona. Svađa je „malkice“ eskalirala, putnik je majku gađao miksom, policija je došla, a majka je tvrdila da je ćerku orah pogodio i da se to smatra napadom smrtonosnim oružjem! Nepotrebno je reći, rasprava je dugo trajala.

5. Avion koji je sleteo iz Meksiko Sitija stajao je na pisti nekoliko sati usled iskrcavanja. Kada se posada vratila u avion i pilot uključio letelicu, hiljade i hiljade otrovnih mrava izletelo je iz ventilacionog sistema. Pošto čistačice nisu htele da dekontaminiraju područje, ekipa za deratizaciju stigla je nakon 5 sati i obavila posao, jedva.

Friday Blog najludja odlaganja letova

6. Dešavalo se, neretko, da na letovima iz Arapskih zemalja bude čudnih zahteva. Tako je jednom pola muške posade premešteno sa leta za Nemačku, na let za Tel Aviv – po zahtevu grupe putnika koji su u skladu sa svojom verom zahtevali kontakt samo sa muškarcima.

7. Pilot kome je kompanija ozbiljno išla na nerve, odlučio je iskaže svoj stav tako što je odbio da poleteti dok ne dobije poseban obrok. Dva i po sata kasnije ketering je stigao i avion je mogao da poleti.

8. Napuštajući Las Vegas tj. dok je čekao svoj odloženi let putnik je osvojio 350.000 dolara na slot mašini. Naravno da je instant zaboravio na let, a pošto je čekirao prtljag, morali su da ga nađu i predaju mu ga nazad. To se zove sreća u nesreći!

9. Žena pilot koja je bila verovatno primorana da se vrati na posao prevremeno nakon što je rodila, redovno je najavljivala kašnjenje leta dok je vadila mleko za dojenje svoje bebe. Takođe je uredno obaveštavala putnike o razlogu, a njena avio kompanija je bila dovoljno pametna pa se nije bunila.

10. Sujeverje je takođe uzrok odlaganja ili kašnjenja ili otkazivanja letova. Za jednu letelicu se mislilo da je ukleta nakon što su se vrata odvalila u toku leta i prouzrokovala nekoliko žrtava. Godinama kasnije kapetan je, pripremajući se za poletanje, radosno objavio da je ta letelica renovirana -što je izazvalo da nekoliko stjuardesa odglumi bolest kako bi ih sklonili sa rasporeda. Potrajalo je dok nisu našli zamene.

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar